Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy’den vatandaşlarına 'Türkiye’ çağrısı

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, 'Türkiye'yi desteklediğimizi göstermeliyiz' dedi, bu çağrıyı yaptı: Türkiye’ye tatile gidin...

ABONE OL
GİRİŞ 15.04.2021 22:55 GÜNCELLEME 15.04.2021 23:05 DÜNYA
Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy’den vatandaşlarına 'Türkiye’ çağrısı
Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy’den vatandaşlarına 'Türkiye’ çağrısı

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, Türkiye’ye Ukrayna’ya desteğinden dolayı teşekkür ederek, "Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Ukrayna’yı, geçici olarak işgal altındaki topraklarımızı, Kırım’ı desteklemesi önemli” dedi. Zelenskiy ayrıca Ukrayna vatandaşlarına Türkiye’ye tatile gitmeleri çağrısı yaptı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy ile Huber Köşkü'nde görüşmüştü

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, Ulusal Güvenlik ve Savunma Konseyi toplantısının ardından Türkiye ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Türkiye’ye 10 Nisan’da yaptıkları ziyaretin çok iyi geçtiğini belirten Ukrayna Cumhurbaşkanı Zelenskiy, "Türkiye devletine, özellikle de Cumhurbaşkanı Erdoğan’a minnettarım. Kendisi gerçekten Ukrayna’yı destekliyor” dedi.

Ziyaret sırasında önemli anlaşmalara imza atıldığını ifade eden Ukrayna Devlet Başkanı, “Jeopolitik sorundan bahsederken, bugün en önemlisi, Ukrayna’nın huzuru ve partnerlerimizin desteği. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Ukrayna’yı desteklemesi, geçici olarak işgal altındaki topraklarımızı desteklemesi, Kırım’ı desteklemesi önemli. Bizim duruşumuzu desteklemesi, Kırım’ın ilhakını tanımaması önemli” diye konuştu.



'TÜRKİYE’Yİ DESTEKLEDİĞİMİZİ GÖSTERMELİYİZ'

Zelenskiy, Rusya’nın Türkiye’ye uçuşları sınırlamasına da değerlendirerek, Ukrayna vatandaşlarına Türkiye’ye tatile gitmeleri çağrısı yaptı. Ukrayna ve Türkiye arasında turist akışının artırılabileceğini belirten Zelenskiy, “Duydunuz, Ruslar, Rusya Federasyonu’ndan Türkiye’ye turizmi sınırlayacaklarını söylediler. Bu onların kişisel meselesi. Bizim ise tam tersi, turizmi geliştirmemiz ve Türkiye’yi desteklediğimizi göstermemiz gerektiğini düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR 55 TÜMÜ
  • Türk 3 yıl önce Şikayet Et
    Bol şanslar. Ülke kan vererek kazanılır. Ülke istiyorsanız, SAVAŞACAKSINIZ. Savaşın ve kaçmayın. 2 gün sonradan ağlamayın. Savaşın,
    Cevapla
  • vay be arkadaş 3 yıl önce Şikayet Et
    bizene diyen olur ukrayna kırım filan ama ülkemiz mükemmel politika üretiyor ve stratijisi mükemmel .rusya güney doğumuzda ypgpkk suriyeyi destekliyerek bize sorun çıkarırken bizimde kuzey doğumuzda ukrayna ve kırım desteklememiz doğrudur.asıl sorun ne biliyormusunuz birtane delikanlı çıkıpda nato da yada birleşmiş milletlerde ..bütün devletler kendi ülkesine çekilsin işgalden vaz geçin her ülke kendini kendince savunsun demesi gerekir.yoksa bu iş arap saçına döner ..hoş arap saçı nasıl birşey onu da bilmem.
    Cevapla
  • Ahmet Salih 3 yıl önce Şikayet Et
    Ukrayna bizi işin ta göbeğine çekmeye çalışıyor dikkat derim...
    Cevapla
  • Vatandaş 3 yıl önce Şikayet Et
    Tamam ahmet dikkat ederiz merak etme
    Cevapla
  • Yusuf.ir 3 yıl önce Şikayet Et
    İşin ta göbeğine gidelim sonuna kadar.
    Cevapla
  • Tuzla 3 yıl önce Şikayet Et
    Kanal Istanbul yapildiginda dolgu sahalarindan 4 adet devasa Liman ortaya cikacak Amsterdam gibi bu limanlari isletecek firmaya sart kosulmali istanbuldan adriyatik denizine Ve bulgaristan romanya ukrayna ya hizli demiryolunu insaat yapsin turkiye balkanlar adriyatik Ve bakuye hizli demiryollariyla baglanmali
    Cevapla
  • İzmirli 3 yıl önce Şikayet Et
    Tamam
    Cevapla
  • adalet 3 yıl önce Şikayet Et
    Ukraine .bizimle aynı safta .mücadele ediyor rusa karşı .kırımı donbası kurtarma derdinde .adamlar haklı .beyler ....putin in . Laf söylemeye hakki yok hepinizi türkiyeye bekliyoruz ...ukraine .ve tum .isgal altındaki dostlarımız ...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR