Pentagon'dan S-400 ve F-35 açıklaması! 'Türkiye'yi uyarıyoruz ama...'

ABD tarafından gelen iki açıklamada, Türkiye'nin önemli bir NATO müttefiki olduğu vurgulanırken, Ankara'nın S-400'lere sahip olmaması gerektiği kaydedildi.

ABONE OL
GİRİŞ 16.04.2021 13:51 GÜNCELLEME 16.04.2021 13:58 DÜNYA
Pentagon'dan S-400 ve F-35 açıklaması! 'Türkiye'yi uyarıyoruz ama...'
Pentagon'dan S-400 ve F-35 açıklaması! 'Türkiye'yi uyarıyoruz ama...'

ABD, Türkiye'nin Rusya'dan S-400 hava savunma sistemini alması sebebiyle ortağı olduğu F-35 programından çıkarmıştı.

Washington cephesi, S-400'lerin F-35'lerle uyumlu olmadığını iddia ederek, Türkiye'nin bu sistemlere sahip olmaması gerektiğini söylerken, Ankara ise, S-400'lerden geri adım atmayacağını belirterek, "bu durum ile alakalı bir çalışma grubu kuralım" teklifini götürdü.

Ancak ABD yönetimi, bu çağrıya olumlu cevap vermedi.

Her iki ülke de bu kriz ile alakalı açıklamalar yapıyor ve aynı pozisyonlarını koruyor.

Devam eden diplomatik görüşmeler de bu sorunun aşılmasına fayda sağlamadı.

"S-400 KONUSUNDA UYARIYORUZ, AMA GÜNÜN SONUNDA ONLAR BİZİM NATO MÜTTEFİKİMİZ"

ABD Kongresinin Silahlı Hizmetler Komitesinde Temsilciler Meclisi Üyesi Vicky Hartzler'in sorularını yanıtlayan Laura Cooper, konu ile alakalı yeni açıklamalarda bulundu.

İkili, kongredeki komitede vekillerin sorularını yanıtladı.

Komitede "Joe Biden yönetiminin bu konudaki duruşu nedir?" sorusuna cevap veren ABD Savunma Bakanlığı'nın (Pentagon) Avrasya'dan Sorumlu Bakan Yardımcısı Laura Cooper, S-400'lerin F-35'lerle uyumlu olmadığını söyleyerek, "Türkiye'yi S-400'lerden kurtulması konusunda uyarıyoruz. Ancak günün sonunda Türkiye önemli bir NATO müttefiki ve katkılarına değer veriyoruz. Hala onlarla çalışıyoruz" dedi.

ABD Avrupa Komutanlığı'nın (EUCOM) başındaki general Tod Daniel Wolters da aynı komitede konuştu. Temsilciler Meclisi Üyesi Matt Gaetz'ın sorusuna cevap veren komutan, "Amerikan ve Türk orduları arasındaki askeri ilişki hala çok güçlü" ifadelerini kullandı.

KAYNAK : Haber7
YORUMLAR 202 TÜMÜ
  • ali baba 3 yıl önce Şikayet Et
    bi parti daha s-400 alalım
    Cevapla
  • Ali 3 yıl önce Şikayet Et
    Evet
    Cevapla
  • mehmet 3 yıl önce Şikayet Et
    abd nin bu istekleri mümkün zaten chp s-400 leri kaldıracagız dedi.. imamoğlu bir yetki sahibi olsun libya dan, kıbrıs tan, suriye den bile çekilir.... malum hdp ile yapışık, eş başkan gibi...zaten tüm hareketleri bu yönde... yani Türkiye yi bitirirler... allah fırsat vermesin...
    Cevapla
  • mehmet 3 yıl önce Şikayet Et
    abd nin ülkemize saldırma ihtimali her zamankinden daha fazla.. bu yüzden s-400 ü kaldırın diyor.. zira bu savunma silahı, abd nin saldırması durumunda canını çok yakar.. işte tamda bu yüzden abd ile ilişkileri kopartmanın zamanı geldi de geçiyor bile... çok kısa bir süre içinde abd nin ülkemizde ki tüm üsleri ve radar sistemlerini kaldırmamız gerekiyor... zira abd sadece rusya yı radar sistemiyle kontrol etmiyor, Türkiye yi tam kontrol ediyor... uçan sineği takip ediyor.. ve bizim gizli ve saklımız yok abd den... bbg evi gibi ülkemizi takip ve kontrrol ediyor... bunu durdurmanınn zamanı geldi.. nato radar sistemleri aslında rusyayı değil Türkiyeyi kontrol altında tutuyor..
    Cevapla
  • A.b. 3 yıl önce Şikayet Et
    S 400 biran önce aktiv hale getirmemiz lazım doğu Akdeniz kaynakları önemli
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR