ABD’deki Türk sivil toplum kuruluşlarından Biden’a 24 Nisan çağrısı

ABD’de faaliyet gösteren Türk sivil toplum kuruluşları, 24 Nisan’da Ermenilerin sözde soykırım iddialarını dile getirmemesi için Joe Biden'a çağrıda bulundu.

ABONE OL
GİRİŞ 17.04.2021 02:56 GÜNCELLEME 17.04.2021 09:55 DÜNYA
ABD’deki Türk sivil toplum kuruluşlarından Biden’a 24 Nisan çağrısı
ABD’deki Türk sivil toplum kuruluşlarından Biden’a 24 Nisan çağrısı

Türk Amerikan Yönlendirme Komitesi (TASC) tarafından Biden’a gönderilen mektupta, “24 Nisan’daki başkanlık bildirinizin Osmanlı-Ermeni trajedisini soykırım suçu olarak nitelendirmemesi Türk Amerikan toplumu için önemlidir.” denildi.

Mektupta, TASC’nin Amerika’da Türk, Azerbaycan ve Türkçe konuşan toplumlardan siyasi ve dini geniş bir yelpazede bir milyon kişiyi temsil ettiğine işaret edilerek, Biden’ın ülkedeki mevcut derin ayrılıkları iyileştirme misyonunu destekledikleri kaydedildi.

Joe Biden yönetiminden Türkiye'ye 24 Nisan sinyali

1885-1919 yılları arasındaki Ermeni isyanları ve Osmanlı’nın bunlara verdiği karşılıklar sonucu yaşanan trajik can kayıplarından derin üzüntü duyulduğu vurgulanan mektupta, “Soykırım suçlamalarından ziyade uzlaşmak, mesafe katetmek için adil ve uygun bir yoldur.” ifadesi paylaşıldı.

BM YAŞANAN OLAYLARA 'SOYKIRIM' DEMEDİ

Mektupta, Birleşmiş Milletler (BM) Cenevre sözleşmesi ve Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi kararlarına göre Ermeni olayının “soykırım” olarak görülmediği hatırlatılarak, “24 Nisan'da iftira atmaktansa, Ermenileri ve Türkleri ortak kökleri üzerine inşa etmek ve karmaşık geçmişle uygun bir şekilde hesaplaşmak adına bir araya getirmek için liderlik etmeye davet ediyoruz.” denildi.

- "ABD-TÜRKİYE ORTAKLIĞINA BÜYÜK ZARAR VERİYOR"

Washington merkezli Türk-Amerikan Dernekleri Asamblesi (ATAA) de Biden’a açık bir mektup göndererek, 24 Nisan’da yapacağı açıklamada, Ermeni propagandalarını değil temsil ettikleri yarım milyon Türk kökenli Amerikan toplumunu da dikkate almaları çağrısında bulunuldu.

Mektupta, tarihin manipüle edilerek yanlış yorumlanması ve milletleri lekeleme çabalarının ABD’deki ve dünyanın her yerindeki Türkleri gücendirdiğinin altı çizilerek, Ermenilerin dayattığı “soykırım” ifadesi için, "Her girişim Türk Amerikan toplumuna ve ABD-Türkiye ortaklığına büyük zarar veriyor." denildi.

Türkiye'yi suçlayan ABD'nin kanlı tarihi: Siz öldürmeyi iyi bilirsiniz

Osmanlı Ermenileri trajedisi tartışmalarının açık ve titiz şekilde yapılacak tarihi ve hukuki araştırmalarla çözülebileceği vurgulanan Mektupta, “Biz Amerikalıları etkileyen pek çok konuda olduğu gibi Sayın Başkan, bu konuda da Türk Amerikan toplumu, hepimize ahlaki liderlik edeceğinizi içtenlikle ummaktadır.” ifadesine yer verildi.

BIDEN'IN SÖZDE SOYKIRIMI RESMEN TANIYACAĞI İDDİA EDİLMİŞTİ

Beyaz Saray'daki kaynaklara dayandırılan açıklamalara göre Biden'ın seçim kampanyasında da vadettiği gibi "Ermeni Soykırımı"nı tanımak için çalışmalara başladığı iddia edilmişti.

KAYNAK : AA, Haber7
YORUMLAR 15 TÜMÜ
  • Akıl herşeydir 3 yıl önce Şikayet Et
    ABD ve avanelerinin yaptıkları gibi bizde savunma yapalım diyelim ki onlar terörist ti ki zaten öyleydi o tarihte Rus a yol açmak için kendileri isyan çıkardı
    Cevapla
  • Neoturk 3 yıl önce Şikayet Et
    Bir avuc ermeninin kurbani olmusunuz
    Cevapla
  • Dallı 3 yıl önce Şikayet Et
    Çok basit çözüm.Türkiye büyük ülke.TBMM toplanır KIZILDERİLİLERE YAPILAN SOY KIRIMI kabul ediverir.
    Cevapla
  • Özmuşlu 3 yıl önce Şikayet Et
    Bence de.........niye olmasın ki ! Gayet mantık lı ...................bir çözüm etkili olabilir..
    Cevapla
  • Gölge 3 yıl önce Şikayet Et
    Her yıl aynı terane, abd tanusa ne olur tanımasa ne olur. Her yıl abd ye aman şöyle aman böyle diye neredeyse yalvaracağız. Tanırsa tanısın, tınnnnnn
    Cevapla
  • Nuri 3 yıl önce Şikayet Et
    Ula ne ermeni katletmesi ne yunanı denize dökmesi hepsi duruyor Bukadar islam düşmanı allahın peygamberin düşmanı nasıl yetişir müslüman ülkede sadece adlarını değişmişler
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR