İsrail güçleri, genel seçimlerde yarışacak 3 Filistinli adayı gözaltına aldı!

İsrail güçleri, Filistin’de 22 Mayıs’ta yapılması planlanan genel seçimlerde yarışacak 3 milletvekili adayını gözaltına aldı.

ABONE OL
GİRİŞ 18.04.2021 02:35 GÜNCELLEME 18.04.2021 02:37 DÜNYA
İsrail güçleri, genel seçimlerde yarışacak 3 Filistinli adayı gözaltına aldı!
İsrail güçleri, genel seçimlerde yarışacak 3 Filistinli adayı gözaltına aldı!

AA muhabirinin, Kudüs'teki basın kaynaklarından aldığı bilgiye göre, İsrail polisi, Filistin Demokratik Birliği (FIDA), Filistin Halk Partisi ve Fetih Hareketi adaylarının, gelecek ay yapılması planlanan milletvekili seçimlerine ilişkin düzenlemek istediği basın toplantısını engelledi.

İsrail güvenlik güçleri, seçimlerde aday olan 3 kişiyi de gözaltına aldı.

Basın toplantısının, Kudüslü adayların, kentte seçim yapılması gerektiği konusundaki tutumlarını ve Kudüslülerin katılımına yönelik mekanizmaları teyit etmek için düzenlenmek istendiği aktarıldı.

Filistin devlet televizyonu muhabiri gazeteci Christine Renavi, gözaltına alınanların, Fetih Hareketi adayları Eşref el-Avar ve Nasır Kavs ile Filistin Demokratik Birliği (FIDA) listesinden Ruteybe Natşe olduğunu belirtti.

İsrail polisi, son günlerde Batı Şeria'da, Hamas'ın milletvekili seçimleri için sunduğu aday listesinden 2 kişiyi gerekçe belirtmeksizin gözaltına almıştı.

Filistin'de 15 yıl sonra ilk kez seçim yapılacak

Devlet Başkanı Mahmud Abbas, 15 yıl sonra ilk kez, 22 Mayıs'ta milletvekili, 31 Temmuz'da devlet başkanlığı ve 31 Ağustos'ta Filistin Ulusal Konseyi seçimlerinin yapılmasını öngören kararnameyi imzalamıştı.

Filistin Anayasası, her 4 yılda bir genel seçimlerin yapılmasını öngörürken, İsrail işgali ve ablukası altındaki ülkede, 2006'dan bu yana devam eden parçalanmışlık nedeniyle yıllardır genel seçime gidilemedi.

KAYNAK : AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR