Kayıp çocuklar raporu Avrupa'nın gerçek yüzünü ortaya çıkardı

Avrupa'da her 2 dakikada 1 mülteci çocuk kayboluyor. Türkiye'nin geçen yıl mülteci çocuklarla ilgili sorduğu soru, Avrupa'nın aklına yeni geldi.

ABONE OL
GİRİŞ 20.04.2021 15:05 GÜNCELLEME 20.04.2021 16:26 DÜNYA
Kayıp çocuklar raporu Avrupa'nın gerçek yüzünü ortaya çıkardı
Kayıp çocuklar raporu Avrupa'nın gerçek yüzünü ortaya çıkardı

AK Parti İstanbul Milletvekili Serap Yaşar, Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi Göç, Mülteciler ve Yerinden Edilmiş Kişiler Komisyonu bünyesinde hazırladığı, "Avrupa'da Kayıp Mülteci ve Göçmen Çocuklar" başlıklı raporunda çocuklarla ilgili endişe verici rakamlar ortaya koydu.

Buna göre Avrupa'da neredeyse her iki dakikada bir çocuğun kaybolduğu belirlendi. Dünya genelinde ise günde 1 kayıtlı göçmen çocuğun ya kaybolduğu ya da hayatını kaybettiği vurgulandı. Yaşar, "Boyutları büyük farkındalığı çok küçük bir konu" dedi.

FRANSA'DAN PİŞKİN YANIT

Yaşar'ın raporu, AKPM 2020 Kış Oturumu'nda oy çokluğuyla kabul edilmişti. Ancak hiçbir adım atılmadı. Avrupa basını da konuyu yeni gündeme aldı.

Yaşar'ın Avrupa ülkelerine gönderdiği, "ülkelerinde kaç mülteci çocuğun kaybolduğuna" ilişkin sorusuna Fransa'nın açıklaması ise pes dedirtti. Fransa 'çocukların Fransa'dan kendiliğinden ayrıldıklarını' öne sürdü.

SUÇ ÖRGÜTLERİ ALIYOR

Yaşar, kayıp çocukların suç örgütlerinin eline düştüğünü ve suç teşkil eden işlere bulaştırıldıklarını belirterek: "Kayıp göçmen ve mülteci çocukların, önce çocuk sonra göçmen ve mülteci olduklarını unutmadan tüm koruma ve bakımları sağlamalıdır" dedi.

RAKAMLAR ENDİŞE VERİYOR

AK Parti İstanbul Milletvekili Serap Yaşar'ın Avrupa ülkelerinden elde ederek raporunda yer veriği rakamlar sorunun boyutunu gözler önüne seriyor.

İtalya: 2017'de 12 bin 6, 2018'de ise 7 bin 929 yabancı çocuk ortadan kayboldu. 1974'ten bu yana toplamda 80 binden fazla 18 yaşından küçük yabancı ortadan kayboldu. Bu kişilerden 39 bin 243'ü halen aranıyor.

İspanya: 2019 Mart ayında, daha çok 13-17 yaşları arasında, kayıp küçüklere yönelik 9 bin 737 aktif şikayet ulaştı.

İsveç: Toplamda, 2009'dan bu yana 6 bin 612 çocuk kayboldu/kaçtı; bunlardan 538'i refakatsiz iken 6 bin 74'ü ise aileleri ile birlikteydi.

Fransa: İçişleri Bakanlığı tarafından 2018 yılında 5 bin 544 çocuğun 'kendiliğinden ayrıldığı' rapor edildi.

Yunanistan: Toplamda 3 bin 774 refakatsiz küçük bulunuyor. Yunan polisi tarafından, 2018'de bin 110, 2019'da 404 kayıp göçmen ve mülteci çocuğu olduğu bildirildi.

Avusturya: 1 Temmuz 2019 tarihi itibarıyla, 393 AB vatandaşı olmayan (0 - 18 yaş arası) küçük çocuk kayboldu.

Belçika: 1021 kayıp göçmen ve mülteci çocuk, geçen yıl Belçika makamları tarafından kayda geçirildi.

Finlandiya: 2011-2019 yılları arasında aileleriyle yaşayan 194 çocuk ve 163 refakatsiz küçük çocuk kayboldu.

KAYNAK : Akşam
YORUMLAR 4
  • yadem 2 yıl önce Şikayet Et
    büyük ihtimalle bu çocuklar şehit edildiler organları için. yıkılasın dunya!
    Cevapla
  • Yildiz muzaffer 2 yıl önce Şikayet Et
    Hala anlamadiniz Avrupa a verilen her multeci cocuk kaybolmuyo bunlar bazi teror guruplara veriliyo beles robot anladiniz
    Cevapla
  • Ali 2 yıl önce Şikayet Et
    Adamlar resmen dalga geçiyor. Ne bekliyorsunuz. Osmanlı gibi sahip çıkmalarını mi? İşte ozendikleri Avrupa'nın verdigi cevap: kendiliğinden gittiler. Birde devlet ağzıyla söylüyor hainler. Gayri resmi olarak kim bilir neler yapıyorlar. Yazık... Deneylere fuhuş organ mafyası küçük asker vs vs... Müslümanlarda sakız orucu bozarmi onla uğraşsın... Yazık yazık. Seviye yerlerde
    Cevapla
  • ???? 2 yıl önce Şikayet Et
    birilerinin gozu kor o kor gozlerine gozluk taksinlar
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR