Fransa'da telefon uygulaması aşı karnesi olarak da kullanılacak

Fransa'da akıllı telefonlar için geliştirilen ve insanların temaslı olduğu kişileri takip eden uygulamanın, aşı karnesi olarak da kullanılacağı açıklandı.

ABONE OL
GİRİŞ 20.04.2021 17:17 GÜNCELLEME 20.04.2021 17:17 DÜNYA
Fransa'da telefon uygulaması aşı karnesi olarak da kullanılacak
Fransa'da telefon uygulaması aşı karnesi olarak da kullanılacak

Fransız basınındaki haberlerde, ülkede bir süredir kullanılan "TousAntiCovid" uygulamasına dün COVID-19 testlerinin eklendiği, 29 Nisan'dan itibaren de aşılara ilişkin bilgilerin ilave edilebileceği bilgisi verildi.

Test ve aşı bilgilerinin yer aldığı belgeler, uygulamaya, "QR Kodu"yla eklenecek.

ZORUNLU TUTULMAK İSTENMİYOR

Aşı bilgilerinin bulunduğu uygulamanın, ilk aşamada Korsika'ya ve deniz aşırı ülkelere yapılan seyahatlerde, ikinci aşamada da yurt dışı seyahatlerinde kullanılacağı belirtilen haberde, hükümetin bu uygulamayı şimdilik zorunlu tutmak istemediği vurgulandı.

Fransa Dijital İşlerden Sorumlu Devlet Bakanı Cedric O, uygulamanın yeni halinin, sınırları geçmeyi kolaylaştırmayı amaçladığını belirtti.

AVRUPA'DA İLK

Fransa'nın Avrupa'da bu uygulamaya geçen ilk ülke olduğunu ifade eden Cedric O, "TousAntiCovid" uygulamasının COVID-19'la mücadelede önemli yeri olduğunu söyledi.

Ülkede uzun süredir "TousAntiCovid" uygulaması kullanılıyor, böylece insanlar dijital olarak takip ediliyor ve temasa geçilen kişiler tespit edilebiliyor. Ülkede 15 milyona yakın kişi bu uygulamayı akıllı telefonlarına yükledi.

KAYNAK : AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR