Ukrayna'dan Putin'e Donbass çağrısı

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy'in Rus mevkidaşı Vladimir Putin'e Donbass bölgesinde görüşme teklifinde bulunduğu belirtildi.

ABONE OL
GİRİŞ 20.04.2021 23:43 GÜNCELLEME 20.04.2021 23:44 DÜNYA
Ukrayna'dan Putin'e Donbass çağrısı
Ukrayna'dan Putin'e Donbass çağrısı

Son haftalarda tüm dünyanın gözü Rusya ile Ukrayna arasında Donbass bölgesinde başlayan krize çevrildi. İki ülke yetkilileri yaptıkları açıklamalar ile birbirlerine göz dağı verirken, Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, geçtiğimiz günlerde, "Ordumuz" hazır mesajı vermişti. Bu açıklamanın hemen ardından Rusya da Kuzey Kafkasya'daki askeri birliklerini tatbikat için Kırım'a gönderdi.

GERİLİMİ AZALTACAK ADIM?

İki ülke arasında patlak veren Donbass krizi sürerken, Ukrayna'dan gerilimi düşürecek bir hamle geldi. Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Rusya lideri Putin'e çağrı yapıp, Donbass'ta görüşme teklifinde bulundu.

UKRAYNA-RUSYA GERİLİMİ

Dönemin Devlet Başkanı Viktor Yanukoviç'e karşı 2014 yılında başlayan gösteriler ülke çapına yayılmış ve ülkede devrim olmuştu. Yanukoviç, bir gece yarısı özel helikopteriyle Ukrayna'nın başkenti Kiev'den Rusya'ya kaçmıştı. Bu olayları fırsat bilen Rusya, Kırım'ı ve Ukrayna'nın Doğu bölgesi Donbass'ı (Lugansk, Donetsk) işgal etmişti. Çok sayıda sivil ve askeri kayıp yaşayan Ukrayna, 7 yıldır topraklarını geri almaya çalışıyor.

KAYNAK : DHA
YORUMLAR 19 TÜMÜ
  • BLAUBERG 2 yıl önce Şikayet Et
    Rusya 1991 öncesine dönecek gibi.toprak bütünlüğü anlamında
    Cevapla
  • Salih Vatandaş 2 yıl önce Şikayet Et
    Cünkü bizim iHA lardan korkdular.
    Cevapla
  • Capla hama 2 yıl önce Şikayet Et
    Bence senden korktular
    Cevapla
  • Hakan 2 yıl önce Şikayet Et
    Putin nuhattap olmaz. Abd bile geri adım atti.ukraynanin tek çaresi nükleer bomba imalatı yapmak. Yoksa rusya parca parca alacak
    Cevapla
  • Vatandaş 2 yıl önce Şikayet Et
    Nükleer bombayı bizimde yapmamız elzemdir.
    Cevapla
  • Mesutto 2 yıl önce Şikayet Et
    Ruslar 12 yüzyılın Moğol imp gibi güvenilmez ve barbarlar
    Cevapla
  • doğrucu 2 yıl önce Şikayet Et
    ilginç bir teklif. putini davet ederek rusyanin donbassta söz sahibi olduğunu kabul ediyor gibi ama diğer taraftan da ukraynanin da hala o bölgede bir etkisi olduğunu kabul ettirmiş oluyor değil mi. putin heralde kabul etmez.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR