İklim Zirvesi başlıyor! Başkan Erdoğan 40 lidere hitap edecek

ABD Başkanı Joe Biden'ın 26 Mart'ta 40 ülke liderine ve AB'ye gönderdiği davet üzerine ABD'nin ev sahipliğinde sanal ortamda yapılacak İklim Zirvesi başlıyor.

ABONE OL
GİRİŞ 22.04.2021 02:56 GÜNCELLEME 22.04.2021 03:00 DÜNYA
İklim Zirvesi başlıyor! Başkan Erdoğan 40 lidere hitap edecek
İklim Zirvesi başlıyor! Başkan Erdoğan 40 lidere hitap edecek

ABD Başkanı Joe Biden'ın 26 Mart'ta 40 ülke liderine ve Avrupa Birliği'ne gönderdiği davet üzerine ABD'nin ev sahipliğinde sanal ortamda yapılacak İklim Zirvesi başlıyor. Başkan Erdoğan’ın sabahki ilk oturumda konuşacağı zirvenin açılışını ABD Başkanı Biden ile Başkan Yardımcısı Kamala Harris yapacak.

ABD Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, zirvede önümüzdeki 10 yıl içinde karbon emisyonunun azaltılması, iklim faaliyetlerinin özellikle de istihdam ayağı üzerinden ekonomik faydaları, dönüşüm teknolojileri ve küresel iklim değişikliği için çalışan devlet dışı aktörlerin tanıtılmasına odaklanılacağı ifade edildi.

ZİRVENİN ANA AMACI

Açıklamada, "Zirvenin ana amacı dünyanın büyük ekonomilerini özellikle de dünyadaki emisyonun yüzde 80'ini yapan ve gayri safi yurtiçi hasılanın yüzde 80'ine sahip Büyük Ekonomiler İklim ve Enerji Forumu üyelerini yıllık küresel ısınmayı 1,5 santigrat dereceye indirme hedefine ulaşma konusunda teşvik etmektir." ifadesine yer verildi.

40 ÜLKE LİDERİ KATILACAK

Zirveye, Çin Devlet Başkanı Şi Cinping, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Katolik dünyasının ruhani lideri Papa Franciscus'un da aralarında bulunduğu 40 ülke lideri katılacak.

BAŞKAN ERDOĞAN SABAHKİ İLK OTURUMDA KONUŞACAK

Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın sabahki ilk oturumda konuşacağı zirvenin açılışını ABD Başkanı Biden ile Başkan Yardımcısı Kamala Harris yapacak.

YORUMLAR 12 TÜMÜ
  • Kürşad Tigin 2 yıl önce Şikayet Et
    Sayın cumhurbaskanim Dünya 40 dan büyüktür deyin 200 kusur devlet var 40 ini çağırmak geri kalan ülkeleri takmamak demek eğer dünyayı ilgilendiren bı durum varsa BM üzerinden tüm dünya devletleri konuşmalıdir. İklimi bozan en büyük ülkeler onlar adam olsunlar da iklimi bozmasinlar sonrada böyle bir organizasyon yapıp konuşacaklar icraat yok yine!
    Cevapla
  • Yunus 2 yıl önce Şikayet Et
    Sayın Başkanım siz devreye girsenizde Rusya'da Sputnik V aşısını bir an önce 100 milyon doz alsak yoksa virüsle işimşz zor
    Cevapla
  • Hamza 2 yıl önce Şikayet Et
    Demedi demeyin kimse dinlemeyecek .....
    Cevapla
  • Necla 2 yıl önce Şikayet Et
    Ne guzel liderimiz var ALLAHIM omrunu saglikli sihatli eylesin.
    Cevapla
  • Medyamız dahil 2 yıl önce Şikayet Et
    Cenabı ALLAH herşeye şahit,Rabbim müsade ediyorsa biz ne desek boş.Ya Rabbi kâfir müşrik ve münafıkları kahru perişan eyle...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR