Rusya'dan Türkiye'ye SİHA tehdidi

Rusya Başbakan Yardımcısı Borisov, Türkiye'nin Ukrayna'ya S/İHA tedarik etmesi halinde, Ankara ile askeri ve teknik iş birliğini gözden geçireceklerini söyledi.

ABONE OL
GİRİŞ 22.04.2021 17:15 GÜNCELLEME 22.04.2021 19:47 DÜNYA
Rusya'dan Türkiye'ye SİHA tehdidi
Rusya'dan Türkiye'ye SİHA tehdidi

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, dün, Federal Meclis üyelerine hitap etti.

Borisov'un açıklaması, Putin'in konuşmasının ardından geldi.

Ankara'nın Ukrayna'ya insansız hava aracı göndermesi durumunda Rusya'nın Türkiye ile askeri-teknik iş birliğini askıya alıp almayacağı sorusuna yanıt veren Rusya Başbakan Yardımcısı Yuri Borisov, her konuyu ayrı başlık altında değerlendireceklerini belirterek, "Her bir meselede özel olarak o duruma bakacağız" ifadesini kullandı.

Borisov, Türkiye'nin Ukrayna'ya İHA tedarik etmesi halinde, Ankara ile askeri ve teknik iş birliğini gözden geçireceklerini söyledi.

Son dakika haberleri: Rusya'nın Türkiye'ye SİHA tehdidi, Rus haber ajansı TASS'ta yayımlandı.

LAVROV'UN AÇIKLAMALARI HATIRLATILDI

Türk medyasının "Ankara'nın Ukrayna'ya SİHA ve İHA satmaya hazır olduğu" yönündeki manşetlerine atıfta bulunan Rus TASS haber ajansı, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'un 12 Nisan'da, Moskova'nın Türkiye de dahil olmak üzere sorumlu ülkeleri "durumu ve Kiev rejiminin bitmek bilmeyen savaş açıklamalarını analiz etmeye çağırdığını ve onları bu militarist özlemleri beslememeleri konusunda uyardığı" yönünde haber geçti.

Rusya'dan Türk SİHA'ları ile ilgili skandal açıklama: Türkiye'yi uyarıyoruz

KİEV YÖNETİMİNE YAPILAN SİHA TEDARİKİNİN DETAYLARI PAYLAŞILDI

Haberde Ukrayna'nın 2019'da Türkiye'den Bayraktar TB2 insansız hava araçları satın alıp test ettiği ve bunları Türk firması ROKETSAN tarafından üretilen MAM-L akıllı mikro mühimmatlarla donatmayı planladığına yer verildi.

Rusya'dan açıklama: Türk SİHA'larının Donbass'ta uçmasından mutlu değiliz

UKRAYNA 6 SİHA ALDI, 48 SİPARİŞ VERDİ

Yine haberde, Ukrayna'nın Ukrspetsexport şirketi Genel Müdürü Vadim Nozdrya'nın, Ekim 2020'de Kiev'in Bayraktar TB2 insansız hava araçlarının Ukrayna'da ortak üretimiyle ilgilendiğini ve Ukrayna ordusunun bu türden 48 İHA daha satın almayı planladığını söylediği aktarıldı.

Ukrayna, Türkiye'den 2019 yılında 6 adet Bayraktar TB2 İHA ve 3 adet yer kontrol istasyonu satın almıştı.

KAYNAK : Euronews, Haber7
YORUMLAR 130 TÜMÜ
  • Akıncı Imam 2 yıl önce Şikayet Et
    Gören sancak ki rus silahlarına muhtacız :))
    Cevapla
  • Terazi 2 yıl önce Şikayet Et
    bunlar da yavuz hırsız ev sahibini bastırır gibi, adamların topraklarını allem edip kullem edip ellerinden almışlar şimdi de karşı tarafı savaş çığırtkanlığı ile suçluyorlar. pes doğrusu
    Cevapla
  • Hasan 2 yıl önce Şikayet Et
    Abd en başta haklıydı s 400 almiyacaktik ruslardan ruslar abd kadar aşağılıktır ruslar bizim aramızı abd ile açtı şimdi tehdit ediyor yine yanlış politika izledik
    Cevapla
  • Hacivat 2 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye rusyaya destek olmalidir bu zor günlerde batinin savas planlarini bozmalidir iki alman gemisi osmanliyi savasa sokmus ve milyonlarca vatandas ölmüstür ayni hataya girilmemeli bogazlar hacli nato nun gemilerine kapatilmali
    Cevapla
  • bekir 2 yıl önce Şikayet Et
    sen yıllarca pkk ya silah sattın senin roketlerinle şehit verdik istediğimize satarız
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR