Ermeni yalanına Ata Atun'dan 'akademik' kanıt

Soykırım palavrasının ABD tarafından tanınmasıyla yeniden tartışma konusu olan 1915 olayları, Prof. Dr. Ata Atun'un makalesi ile akademik olarak da yalanlandı.

ABONE OL
GİRİŞ 26.04.2021 13:17 GÜNCELLEME 26.04.2021 13:20 DÜNYA
Ermeni yalanına Ata Atun'dan 'akademik' kanıt
Ermeni yalanına Ata Atun'dan 'akademik' kanıt

ABD Başkanı Joe Biden, sözde Ermeni soykırımını tanıyarak, Türkiye'ye yönelik tarihi bir skandala imza attı. Kararın üzerinden geçen sayılı günlere karşılık Türkiye ve dost ülkeler, bu iddiaların asılsız olduğunu ortaya çıkaran açıklamalarda bulunurken, çeşitli bilim insanlarının da bu yalanı çürütmeye yönelik akademik çalışmaları oldu.

Özellikle akademi dünyasında bir lobi haline getirilerek Türkiye üzerinde baskı kurulmaya çalışılan Ermeni olaylarına ilişkin faaliyet yürüten Türkiye düşmanlarına karşı Kıbrıs İlim Üniversitesi Dekanı Prof. Dr. Ata Atun'dan çarpıcı bir çalışma geldi.

ERMENİ YALANLARINI TEK TEK ORTAYA ÇIKARDI

Prof. Dr. Atun'un 2018 yılında gerçekleştirdiği çalışma, bugün yeniden gün yüzüne çıktı. O tarihte gerçekleştirdiği kapsamlı araştırmalar ve çeşitli faaliyetler ile önemli bulguları akademik alanda ortaya çıkaran Atun, ve eşi Yurdagül Atun asılsız iddialara tek tek yanıt vermişti.

DERİNLEMESİNE ÇALIŞMA

Derinlemesine yapılan çalışmada, o dönemde bölgede yaşayan nüfus, demografik özellikler ve tipolojinin de dikkate alındığı makalede, sözde hayatını kaybeden bir buçuk milyon Ermeni'nin boyları hesaplanarak, olası toplu mezarların kaplayacağı alan hesap edildi. Özellikle bu noktada Türkiye'de böyle bir toplu mezar bulunmadığına dikkat çeken Atun, Ermeni yalanlarını birer birer çürüttü.

Ermeni lobilerine karşı önemli siyasi çalışmalar yürütülen bu günlerde, akademik alanda Prof. Dr. Atun'un bu çalışması, yalanların karşısında önemli bir kaynak oldu. Atun'un çalışmasına buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.

KAYNAK : Haber7
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR