Tatar'dan flaş açıklama: Herkese göstereceğiz!

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Cenevre'deki Kıbrıs konferansına ilişkin, "Ne kadar haklı olduğumuzu bütün dünyaya göstereceğiz" dedi.

ABONE OL
GİRİŞ 26.04.2021 16:40 GÜNCELLEME 26.04.2021 16:40 DÜNYA
Tatar'dan flaş açıklama: Herkese göstereceğiz!
Tatar'dan flaş açıklama: Herkese göstereceğiz!

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Cenevre'de 27-29 Nisan'da yapılacak gayriresmi Kıbrıs konferansına ilişkin, "Ne kadar haklı olduğumuzu bütün dünyaya göstereceğiz. En büyük gücümüz, Türkiye'nin büyük bir mutabakatla, yüzde yüz bizim arkamızda olmasıdır." ifadesini kullandı.

27-29 Nisan'da BM öncülüğünde Cenevre'de yapılacak, Kıbrıslı taraflar ve garantör ülkeler Türkiye, Yunanistan ve İngiltere'nin de katılımıyla düzenlenecek 5+1 formatındaki gayriresmi Kıbrıs konulu konferans öncesinde temaslarda bulunmak üzere Türkiye'ye gelen Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, ziyaret öncesi Ercan Havalimanı'nda açıklamalarda bulundu.

TATAR'DAN YOĞUN GÖRÜŞME TRAFİĞİ

Tatar, Ankara'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yardımcısı Fuat Oktay ve Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile görüşmeleri olacağını kaydetti.

Yarın sabah Cenevre'ye gideceklerini belirten Tatar, Cenevre'de Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres ile görüşeceğini, konferans sırasında da yoğun görüşmeler olacağını, bunların da planlandığını söyledi.

"ÇOK FARKLI BEKLENTİLER VARDIR"

Tatar, "Bizim amacımız, KKTC adına orada Kıbrıs Türk halkının seçilmiş lider olarak yeni iradenin ortaya konulması, yeni vizyonun anlatılmasıdır. Kıbrıs'ta artık çok şeyler değişmiştir, çok farklı beklentiler vardır. Doğu Akdeniz'deki gelişmeler ve Türkiye'nin tutumu vardır. Dolayısıyla biz orada artık federal temelde bir anlaşmanın olamayacağını, Kıbrıs'ta yan yana yaşayan, iki bağımsız, egemen ve eşit devletin iş birliğiyle ancak Kıbrıs'ta bir anlaşma olabileceğini söyleyeceğiz. Önemli olanın bir anlaşmayı yaptıktan sonra onun kalıcı ve sürdürülebilir olabilmesidir, halklarımızın bundan yarar sağlamasıdır, bölgesel gelişmelerin oluşmasına da katkı sağlayabilmesidir." dedi.

Cenevre'de pozisyonlarını net ve ayrıntılı bir şekilde anlatacaklarını kaydeden Tatar, yeni vizyonlarını BM'ye, ilgili taraflara ve garantör ülkelere en iyi şekilde anlatacaklarını belirtti.

"TÜRKİYE BİZE TAM DESTEK VERECEK"

Tatar, Cenevre'de meselenin esasını, prensiplerini ve egemenliği görüşeceklerini vurgulayarak güven yaratıcı önlemler ve kapalı Maraş gibi konuları görüşmeye niyetlerinin olmadığını ifade etti.

Cumhurbaşkanı Tatar, "Yeni bir iradenin temsilcisiyim, söylediklerimiz ve sözlerimiz var. Türkiye ile de bunları netleştirdikten sonra, bütün dünyaya Kıbrıs'taki haksızlıkları, neden Kıbrıs Türk halkının bunca yıldır mağdur olduğunu ve Kıbrıs Türk halkının bütün iyi niyetine rağmen bir netice alınamadığını ayrıntılı bir şekilde kendileriyle paylaşacağız. Ne kadar haklı olduğumuzu bütün dünyaya göstereceğiz. En büyük gücümüz, Türkiye'nin büyük bir mutabakatla, yüzde yüz bizim arkamızda olmasıdır. Orada da Türkiye bize tam destek verecek." dedi.

KAYNAK : AA
YORUMLAR 4
  • 44 zaloğlu 2 yıl önce Şikayet Et
    Başta şunu belirteyim AB üyelik başvurusundan vazgeçmeliyiz çünkü bizi üye olarak kabul etmezler AB ne kabul etmeleri için KKTC ni Rumlara vermemiz gerekiyor tırakyadaki bazı yerleşim yerlerini Yunanistana bırakmamız gerekiyor Suriye ve Irak topraklarından oluşan Terör devleti yapılanmasına Evet dememiz gerekiyor Akdeniz haklarımızdan feraget etmemiz gerekiyor Ermeni soykırımını kabul edep özür dileyerek karşılığından ermenilere toprak artı yüklü miktardan tazminat ödememiz gerekiyor Adaların tümünü Yunanistana vermemiz gerekiyor bunları yapmadığımız sürece kesinlikle bizi AB ne üye yapmazlar bizlerde bunlardan vazgeçmeyeceğimiz için boşuna AB ne yalvarmanın bir anlamı yok
    Cevapla
  • Yerli ve Milli 2 yıl önce Şikayet Et
    Kıbrısın tamamı Osmanlıdan gelen kan hakkıyla Türkiye'ye aittir. Gaspçı Rumlar İngiliz desteğiyle Türkleri vahşice katlederek topraklarımı talan etti, Camilerimizi yıktı. Kıbrısın tamamı ilk fırsatta alınmalıdır. Kıbrısı kaybetmek demek Akdeniz'den tamamen kuşatılmak demektir. Kıbrıs doğal bir uçak gemisidir.
    Cevapla
  • Mizah 2 yıl önce Şikayet Et
    Kıbrıs harekatında adanın tamamını almamamız büyük hataydı. 47 sene uğraşmazdık.
    Cevapla
  • Bayrampaşalı 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu haklı yoldan dönmek yok güçlüysen haklısın güçlüyüz başaracağız dünya yeniden kuruluyor ve Türkiye
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR