CENTCOM'dan kritik açıklama: Türkiye ve NATO vurgusu!

CENTCOM Komutanı McKenzie, Başkan Erdoğan ile Joe Biden arasında NATO Zirvesi'nde yapılması planlanan görüşme hakkında konuştu.

ABONE OL
GİRİŞ 28.04.2021 05:55 GÜNCELLEME 28.04.2021 05:55 DÜNYA
CENTCOM'dan kritik açıklama: Türkiye ve NATO vurgusu!
CENTCOM'dan kritik açıklama: Türkiye ve NATO vurgusu!

ABD Merkez Kuvvetler (CENTCOM) Komutanı Orgeneral Kenneth McKenzie, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Joe Biden arasında NATO Zirvesi'nde yapılması planlanan görüşmenin, iki ülkenin ilişkilerinin geleceği için olumlu olacağını söyledi.

McKenzie, başkent Washington merkezli American Enterprise Institute (AEI) adlı düşünce kuruluşunda, Orta Doğu’daki gelişmelere ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Türkiye’nin bölgede, özellikle de Suriye ve Libya’da artan askeri kabiliyetlerinin ABD için bölgesel dinamikleri etkileyip etkilemediğine ilişkin bir soruya McKenzie, “Öncelikle Türkiye uzun zamandan beri değerli bir NATO ortağımızdır. Türkiye ile 5. Madde (NATO Anlaşması'nın) üzerine kurulu ilişkimiz var.” yanıtını verdi.

''İKİ BAŞKAN NATO'DA GÖRÜŞECEK''

McKenzie, Türkiye’nin Irak ve Suriye konusunda haklı güvenlik kaygılarının olduğunu ve bunu anladıklarını belirterek "Türkiye ile yapmaya çalıştığımız şey, mutabakat kurabileceğimiz alanları artırmaktır. Anlaşmazlıklarınız olsa da dost olmaya devam edebilirsiniz. Türkiye ile anlaşmazlık yaşadığımız alanlar var ama bu konuda iyi bir işaret var ki iki başkan NATO’da görüşecekler, sanırım gelecek ay. Bunun gelecek için oldukça olumlu olacağını düşünüyorum." değerlendirmesini yaptı.

NATO'nun 5. Maddesi, bir ülkenin saldırıya uğraması durumunda diğer üye ülkelere saldırı düzenlenmiş kabul edilip ona göre karşılık verilmesini öngörüyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Biden, 23 Nisan'da konuşmuş, NATO Liderler Zirvesi'nde görüşme konusunda mutabık kalmışlardı.

KAYNAK : AA
YORUMLAR 61 TÜMÜ
  • HIDIR BUDUR 2 yıl önce Şikayet Et
    Bugünlerde yine şehitlerimiz var..Kim sebeb oldu..? PYD=PKK...Vee abd PKK'lılara silah vermeye devam ediyor!!? Bizim yapmamız gereken ilk iş "sözde NATO müttefikimiz olan ABD'nin ülke sınırımıza düşman olan PTD'ye silah yardımını 4ncü madde gereği dile getirmek ve stratejık acısından hatalı bir karar olan "SÜLEYMAN ŞAH TÜRBESİNİ YERİNE TAŞIYIP" Fırat'ın batısı Cerablus bölgesini kontrol edilmelidir. Sivrisinekle (2/3 PKK'lı vurduk, Cerablusta devriye atacağız vs?) uğraşırken ABD'nin bataklığa su taşımasına daha ne kadar göz yumulacak????
    Cevapla
  • Jaman 2 yıl önce Şikayet Et
    Nato nun cani cehenneme centcom cani cehenneme Allah onlara öyle bir düsman versinki onlardan beter olsun Amin
    Cevapla
  • Yakub 2 yıl önce Şikayet Et
    Sanırım gün gelecek Amerika birleşik devletleri yani israil kaçacak delik arar hale gelecek. Müslümanların birleşmesi an meselesi. O zaman görürüz centcomu.
    Cevapla
  • Hacivat 2 yıl önce Şikayet Et
    Nato nun cani cehenneme biden denen soytariyla görüsme iptal edilmeli incirligi kürecik kapatilmali düsman türkiyeden cikmiyorsa silah zoruyla cikarilmali centkom tetöristlerin komutani pkk ypg pjak tak sdg deasin komutani bizim degil almanya fransa tehlikeli dikkat edilmeli istihbarat daha iyi calismali
    Cevapla
  • gaziantepli 2 yıl önce Şikayet Et
    türkiye dünyaya mertçe hizmet ediyor.abd iki yüzlü davranıyor.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR