BioNTech'ten çocuklar için aşı açıklaması

Prof. Dr. Uğur Şahin, Alman Der Spiegel’e 16 yaşından küçük çocukların aşı durumu ile ilgili açıklamalarda bulundu.

ABONE OL
GİRİŞ 29.04.2021 13:27 GÜNCELLEME 29.04.2021 13:31 DÜNYA
BioNTech'ten çocuklar için aşı açıklaması
BioNTech'ten çocuklar için aşı açıklaması

ABD’li Pfizer ile birlikte dünya çapında onaylanan ilk Covid-19 aşısını geliştiren BioNTech’in CEO’su Prof. Dr. Uğur Şahin Almanya’da yayın yapan Der Spiegel’e açıklamalarda bulundu.

DENEMELERİN SONUÇLARI BEKLENİYOR

Uğur Şahin, Der Spiegel'e yaptığı açıklamada, “5-12 yaş arası çocuklar için denenen Covid-19 aşısının Temmuz ayında ilk sonuçlar gelecek. Eylül ayında da altı aylığa kadar olan bebekler ile ilgili denemelerin sonucunu bekliyoruz” dedi.

BioNTech CEO'su Şahin, "Her şey yolunda giderse, verilerin değerlendirilmesiyle, farklı ülkelerdeki ilgili yaş grubundaki tüm çocuklar için aşı onayına başvurabileceğiz" dedi.

'12 YAŞ ÜSTÜ İÇİN SON AŞAMADAYIZ'

Şahin, Spiegel’e yaptığı açıklamada, 12 yaş ve üstü çocuklar için Avrupa ilaç düzenleyicilerine başvurmadan önceki son aşamada olduklarını bildirirken BioNTech’in Mart ayı sonunda yayınlanan denemelerinde, Covid-19 aşısının güvenli ve etkili olduğunu, çocukların güçlü antikor yanıtları ürettiğini yineledi.

BioNTech, bu ay ABD düzenleyicilerinden 12 ila 15 yaş arasındaki çocuklar için aşılarının acil olarak kullanımını onaylamalarını istemişti.

KAYNAK : Der Spiegel, İHA
YORUMLAR 2
  • Ali 2 yıl önce Şikayet Et
    Deney aşamasındaki aşıların büyüklere yapılmasını geçtim çocuklara yapılması katliamdır.
    Cevapla
  • Bilgi Kağan 2 yıl önce Şikayet Et
    Bari çocuklardan çekin elinizi. mRNA aşılarının bir gen tedavisi niteliği taşıdığı, kanser vb bir çok rahatsızlığa neden olduğu daha önce Amerika'da ortaya konmuş. Denize düşen yılana sarılır gibi kovit ile korku pompalanır bu adamlara para kazandırılıyor resmen. Adamın ilk söylemleri ile son söylemleri nasıl değişti bir bakın.
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR