İran'dan koronavirüse karşı 'COVID' spreyi

İran Koronavirüs ile Mücadele Konseyi Başkanı Ali Rıza Reisi, Kovid-19'a karşı "COVID" isimli sprey geliştirdiklerini açıkladı.

ABONE OL
GİRİŞ 30.04.2021 09:26 GÜNCELLEME 01.05.2021 08:54 DÜNYA
İran'dan koronavirüse karşı 'COVID' spreyi
İran'dan koronavirüse karşı 'COVID' spreyi

Koronavirüs salgınına karşı aşılama kampanyaları devam ederken, birçok ülke virüse karşı çeşitli ilaçlar üzerinde çalışmayı sürdürüyor.

İran'ın başkenti Tahran'da bulunan Mesih Danişver Hastanesi'nde korona virüse karşı geliştirilen "COVID" isimli sprey tanıtıldı. İran Koronavirüs İle Mücadele Konseyi Başkanı Ali Rıza Reisi yaptığı açıklamada, virüse karşı sprey geliştirdiklerini ve kısa zamanda seri üretime geçirilerek spreyin satışa sunulacağını söyledi.

Reisi, geliştirilen spreyin korona virüse karşı koruduğunu belirterek, "Dünyada hala en etkili yöntem maske kullanmak. Bunun yanı sıra geliştirdiğimiz bu spreyi maske ve kıyafet üzerinde kullandığımızda, kendisi virüsü tespit ederek yok ediyor" dedi.

Virüsün daha çok hava yoluyla bulaştığını belirten Reisi, "Bu sprey korona virüsü tespit ederek, yok ediyor" ifadesini kullandı.

İran'ın birçok tıbbı teçhizat ihtiyacını kendisinin karşıladığını bildiren Reisi, geliştirilen sprey nedeniyle İranlı bilim insanlarına teşekkür etti.

İran'da toplam vaka sayısı 2 milyon 479 bin 805'e, toplam can kaybı ise 71 bin 351'e ulaştı.

KAYNAK : İHA
YORUMLAR 5
  • garip 2 yıl önce Şikayet Et
    en iyisi dalan sabunu veya haci sakir sabunu )))))))
    Cevapla
  • Serdengeçti 2 yıl önce Şikayet Et
    Dışardan geldiğinizde sprey kolonya ile maske dış ve içini, ellerinizi ve isterseniz kıyafetlerinizi fıs fıslayın, iş bitmiştir. Yeni icada gerek yok :)
    Cevapla
  • bir müslüman 2 yıl önce Şikayet Et
    k19'a cevap: Corona gibi zarflı virüsler kolonya, sabun gibi çözücülere hassasdır. Yani korunmada kolonya ve sabun etkilidir. İnsanları yanlış yönlendirmeden önce aç oku öğren lütfen.
    Cevapla
  • doğrucu 2 yıl önce Şikayet Et
    kolonyanin icindeki alkol, saniyeler içinde covid virüsünün yağ dan oluşan dış zarını bozarak ortadan kaldırıyor, bu sayede yok ediyor.
    Cevapla
  • k19 2 yıl önce Şikayet Et
    kolonya virüse bir etkisi yok.
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR