Yerli SİHA mühimmatı Rusya'nın gündeminde

Türkiye’nin özellikle SİHA'larda kullandığı MAM serisi akıllı mühimmatları Rus basınının gündeminde.

ABONE OL
GİRİŞ 30.04.2021 15:41 GÜNCELLEME 30.04.2021 16:04 DÜNYA
Yerli SİHA mühimmatı Rusya'nın gündeminde
Yerli SİHA mühimmatı Rusya'nın gündeminde
  • Türkiye savunma sanayii alanında son dönemde oldukça önemli atılımlar gerçekleştirdi. SİHA'ları sahada da aktif olarak kullanan Türkiye, bir yandan da envanterini genişletmeye, vuruşunu gücünü artırmak için ar-ge çalışmalarını sürdürüyor.
  • Sahada vurucu gücün en önemli parçalarından biri olan MAM serisi mühimmatlara eklenen ailenin yeni üyesi "T" Rus basınının ilgisini çekti. 
  • Rus Top War sitesi test atışları gerçekleştirilen MAM-T'yi öve öve bitiremedi.​

Türkiye'nin ürettiği yerli ve milli İHA/SİHA’lar, Suriye ve Libya’nın ardından Karabağ Savaşı’nda da başarısını tüm dünyaya göstermişti. Azerbaycan'ın cephedeki başarısının önemli etkenlerinden biri olarak gösterilen Türk SİHA'ları, özellikle Karabağ’daki kullanımının ardından dünya medyasının gündeminden düşmüyor.

Son olarak askeri konularda yayım yapan Rus Top War sitesi, Türk SİHA’larını, Türkiye’nin ürettiği yeni mühimmatlar üzerinden konu edindi. 

"BAŞARILI BİR ŞEKİLDE HEDEFLERİ YOK EDİYOR"

"Türkiye’nin mevcut İHA’ları ve onlar için ürettiği silahlar son zamanlarda yaşanan çatışmalarda kendilerini kanıtladı. Bunlar çeşitli hedefleri minimum riskle etkili bir şekilde yok etmelerini sağladı. Türkiye bu konuda yeni ürünlerini geliştirmeye ise devam ediyor.

MAM serisi özellikle insansız hava araçlarında kullanılmak üzere Türk Roketsan tarafından geliştirildi. MAM-L, Türk SİHA’larının ana mühimmatı ve SİHA operasyonlarının da neredeyse tamamında kullanıldı.

"YENİ MÜHİMMATLARI TEST ETTİLER"

MAM serisinin farklı taktik ve teknik özelliklere sahip sadece iki mühimmatı vardı.

Üretici firma ise yeni bir modelin testlerinin başladığını duyurdu ve geçtiğimiz günlerde bu testlerde İHA Bayraktar Akıncı yeni üretilen bir MAM-T bombası ile hedefini başarıyla vurdu."

KAYNAK : M5 Dergisi
YORUMLAR 21 TÜMÜ
  • Misaki Milli 2 yıl önce Şikayet Et
    2023 seçimleri çok önemli, herkes Sabır Meşhur videolarını çevresine yaysın, haçlılar sosyal medya ile gençlerimizi esir almış devlet ve İslam düşmanı haline getiriyor, Cehapeyi ele geçirmiş 10 Aralık Hareketi eğer 2023 seçimlerini kazanırsa ülkemiz elden gidecek, ülkemizi bölecek bir anayasa hazırladı 10 Aralık Hareketi, tehlike çok büyük UYANIN..
    Cevapla
  • Yusufeli 2 yıl önce Şikayet Et
    Chp: Ne gerek var?!
    Cevapla
  • TC V 2 yıl önce Şikayet Et
    chp ancak eşek heykeli yapsın dunyada var olmanın bağımsız olmanın teminatı savunma sanaiyidir güçlü olmanın teminatıdır.
    Cevapla
  • thunder 2 yıl önce Şikayet Et
    muhalefet iktidar olsa kesin heykel dikme teknolojisi gelistirir onlara gore kim saldiracak bize onlarin guneydeki terorist yere sigara bile atmayan arkadaslarimi saldiracak? demi yani
    Cevapla
  • Kıyı 2 yıl önce Şikayet Et
    Betondan füze heykelleri yapıp sınıra yerleştirirlermiydi dersin,
    Cevapla
  • vatandaş 2 yıl önce Şikayet Et
    Bizim savaş uçakları ile mücadele edebilecek Jet sihalara ihtiyacımız var . Havadaki dengeleri ancak bu değiştirir. Ayrıca savunma füzelerini geliştirmeliyiz tesislerimizi, kritik noktalarımızı ancak bu şekilde koruyabiliriz.
    Cevapla
  • Aslan 2 yıl önce Şikayet Et
    MİUS yolda. Jet SİHA
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR