İsrail'i kızdıracak açıklama İran'dan geldi: ABD ile anlaştık

İran Dışişleri Bakan Yardımcısı Arakçi, ABD’nin enerji, banka ve limanlara yönelik uyguladığı yaptırımların kaldırılması konusunda anlaştıklarını açıkladı.

ABONE OL
GİRİŞ 01.05.2021 23:00 GÜNCELLEME 01.05.2021 23:50 DÜNYA
İsrail'i kızdıracak açıklama İran'dan geldi: ABD ile anlaştık
İsrail'i kızdıracak açıklama İran'dan geldi: ABD ile anlaştık

İran Dışişleri Bakan Yardımcısı Abbas Arakçi, Avusturya’nın başkenti Viyana’da İran ile 4+1 ülkeleri ile devam eden nükleer anlaşmaya geri dönüş görüşmelerine ilişkin İran devlet televizyonuna açıklamalarda bulundu. İran’a yönelik uygulanan tüm yaptırımların kaldırılmasına ilişkin Viyana görüşmelerinde olumlu gelişmeler olduğunu belirten Arakçi, hangi yaptırımların kaldırılacağına ilişkin anlaşmaya varıldığını söyledi.

ABD'den İsrail'e 'endişeliyiz' açıklaması

"YAPTIRIMLARIN KALDIRILMASINDA ORTAK BİR SONUCA VARDIK"

ABD’nin enerji, banka ve İran limanlarına uyguladığı yaptırımların kaldırılması konusunda anlaştıklarını belirten Arakçi, “Yaptırım listesinde olan isim ve kurumlara yönelik yaptırımların kaldırılmasında ortak bir sonuca vardık. Bu kurum ve isimlerin hangileri olacağı konusunda ise görüşmelerimiz devam ediyor” dedi.

“GÖRÜŞMELER ARTIK DAHA OLGUNLAŞTI"

Müzakerelerde ihtilaflı konuların belirginleştiğini belirten Arakçi, “Görüşmeler artık daha olgunlaştı. Metin üzerine yoğunlaştık. Ortak birçok konumuz da var ama ne zaman kesin bir sonuca varacağımızı söylemek zor” ifadelerini kullandı.

KAYNAK : İHA
YORUMLAR 51 TÜMÜ
  • Murat Mert 2 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye nin yükselişi abd yi ve özellikle israili korkutuyor. İran ın önünü açıp Türkiye yi yavaşlatacaklar güya.
    Cevapla
  • Vartandaş 2 yıl önce Şikayet Et
    Azgın faşist molla rejimi ile Azgın Siyonist tapınakcılar yine müslüman öldürmek için el ele verdiler. Birinin paralı askeri Haşdi Şabi olacak diğerinini PKK/PYD bunların tepelerine ölüm olarak yağmalıyız ki 1000 yıl bu topraklardan tamamen def edelim.
    Cevapla
  • İhsan 2 yıl önce Şikayet Et
    İsrail abd yi satmış İran abd anlaşmış bayağı iyiymiş güzel güzel ...?Allah devletimize milletimize zeval vermesin ümmetimiz var olsun Allah birliğimizi daim etsin
    Cevapla
  • Analiz 2 yıl önce Şikayet Et
    Halkbank davası da otomatikman ortadan kalkmış oluyor o zaman.İddia neydi ,Halkbank üzerinden İran'a yapılan ambargonun delindigini söylüyorlardı.
    Cevapla
  • grinin 69 tonu 2 yıl önce Şikayet Et
    ahhh iran batılıların köpeğidiniz köpeği olmaya devam ediyorsunuz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR