Son dakika: Joe Biden yönetiminden bomba İran hamlesi!

ABD yönetiminin, İran'ın dondurulmuş fonlarından 1 milyar dolarlık bölümünü serbest bırakmayı değerlendirdiği bildirildi.

ABONE OL
GİRİŞ 07.05.2021 06:24 GÜNCELLEME 07.05.2021 06:34 DÜNYA
Son dakika: Joe Biden yönetiminden bomba İran hamlesi!
Son dakika: Joe Biden yönetiminden bomba İran hamlesi!

CNN'in, konuyla ilgili bilgi sahibi 3 kaynağa dayandırdığı haberine göre, Joe Biden yönetimi, Viyana'da devam eden görüşmelere pozitif katkı sağlaması amacıyla yeni bir adım atmayı düşünüyor.

Buna göre Biden yönetimi, yaptırımlar kapsamında dondurulmuş olan, İran'a ait fonlardan 1 milyar dolarlık kısmını, İran'ın "insani yardım amacıyla" kullanabilmesi için serbest bırakma fikrini değerlendiriyor. Söz konusu adımın, nükleer görüşmeler sürerken bir iyi niyet göstergesi olarak gündeme geldiği kaydedildi.

Habere göre, ABD yönetimi bu yönde bir karar alırsa söz konusu miktarı, nakit olarak Tahran'a iletmek yerine İsviçre üzerinden açılan ve yaptırımlara takılmadan İran'a insani yardım gönderilmesini sağlayan insani ticaret kanalına aktaracak.

Öte yandan, söz konusu fikre Kongre'deki bazı isimlerin karşı çıktığı ve bu yöndeki bir adımın, ABD'nin İran karşısında elini zayıflatacağı görüşünü öne çıkardıkları belirtildi.

Avusturya'nın başkenti Viyana'da Kapsamlı Ortak Eylem Planı (KOEP) olarak adlandırılan İran nükleer anlaşmasının tam olarak uygulanması ve ABD'nin anlaşmaya dönüşünün ele alındığı görüşmeler, bugün kaldığı yerden devam edecek.

Mesafe kat edildiği belirtilen görüşmelerde, ABD ile İran arasında hangi yaptırımların ne şekilde kaldırılacağı konusunda bazı anlaşmazlıklar olduğu bildiriliyor. İran, 2017 yılından bu yana getirilen tüm yaptırımların kaldırılmasını talep ederken, ABD yönetimi, hangi yaptırımların öncelikle kaldırılabileceğini ve İran'ın ne şekilde anlaşma koşullarına döneceğini değerlendiriyor.

KAYNAK : AA
YORUMLAR 30 TÜMÜ
  • Adalet 2 yıl önce Şikayet Et
    Her iki ülkede firsat bulsa aninda yok ederlerdi bizi. Her turlu hainligi yaparlar.
    Cevapla
  • ahmet duman 2 yıl önce Şikayet Et
    abd'nin dost ve müttefiki olan sensin. onunla birlikte pyd'yi EĞİT(ip, her tür silahı vererek)-DONAT ile palazlayan da, sensin. büyük elçiliği bile yok abd ile israilin İRANda. senin ülkendeki üslerini bilsen AĞLARSIN. kandır bakalım kendini. HADİ HAYIRLI TRAŞLAR.
    Cevapla
  • Dadaş1025 2 yıl önce Şikayet Et
    Amerika'nın İran'ın parasını İran'a bir lutuf gibi vercegim demesi , aslında İran'a nükleer başlık yapma demesidir. Daha neler duyacağız.
    Cevapla
  • Temel 2 yıl önce Şikayet Et
    O parayı alırsanız.sakalları kesin.adam deyılsınız.
    Cevapla
  • ahmet duman 2 yıl önce Şikayet Et
    para abd'nin gasp ettiği iranın parası. abd yeni süper güç olan ve bileğini bükemediği İRAN İSLAM CUMHURİYETİnin elini öpüyor, EŞŞEK GİBİ. arkası da gelecek, göreceksin. ama abd'nin dost ve müttefiki olan maalesef sensin. onunla birlikte pyd'yi EĞİT(ip, her tür silahı vererek)-DONAT ile palazlayan da, sensin. büyük elçiliği bile yok abd ile israilin İRANda. senin ülkendeki üslerini bilsen AĞLARSIN. kandır bakalım kendini. HADİ HAYIRLI TRAŞLAR.
    Cevapla
  • Bekir SAĞLAM 2 yıl önce Şikayet Et
    Şunu unutmayın İran bir dansöz devlettir, dini hiç bir zaman Müslümanlık olmamıştır, dini siyasettir. Çıkarlarına göre dini yaşar, İsrail neyse İran odur.
    Cevapla
  • Laik 2 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye kurulduğu günden beri aynı işi yapıyor
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR