Rusya'da 9 kişinin ölümüne neden olan saldırgan tutuklandı

Kazan’daki bir okula silahlı saldırı düzenleyerek 9 kişinin hayatını kaybetmesine neden olan İlgaz Galyaiev, çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklandı.

ABONE OL
GİRİŞ 13.05.2021 01:32 GÜNCELLEME 13.05.2021 01:35 DÜNYA
Rusya'da 9 kişinin ölümüne neden olan saldırgan tutuklandı
Rusya'da 9 kişinin ölümüne neden olan saldırgan tutuklandı

Rusya’ya bağlı Tataristan’ın başkenti Kazan’daki 175 numaralı okula düzenlediği silahlı saldırı sonucu aralarında okul çalışanları, öğretmen ve öğrencilerin bulunduğu toplam 9 kişiyi öldüren ve 23 kişiyi yaralayan 19 yaşındaki İlgaz Galyaiev, Kazan’da yer alan Sovetsky Mahkemesi’nde hakim karşısına çıkarıldı.

Hakkında 2 veya daha fazla kişiyi öldürmek suçlamasıyla dava açılan Galyaviev, hakim karşısında rahat tavırlar sergileyerek, zihinsel ve fiziksel hiçbir sorununun olmadığını ifade etti. Savcılık tarafından kendisine yöneltilen tüm suçlamaları kabul eden Galyaviev, saldırıyı gerçekleştirme nedenine ilişkin bir açıklamada ise bulunmadı.

Ayrıca duruşma sırasında Müfettişlerin Mahkeme Heyetine sunduğu raporun ardından saldırıya ilişkin yeni detaylar da ortaya çıktı. Raporda, Galyaviev'in okula silahıyla girdikten sonra ilk kata el yapımı bir patlayıcı yerleştirmesinin ardından üst katlara çıkarak, silahıyla 17 el ateş ettiği ifade edildi. Patlayıcının ise etkisiz hale getirdiği belirtilirken, Galyaviev'in saldırıyı planlı bir şekilde gerçekleştirdiği savunuldu.

Müfettişlerden gelen raporların ve savcının talebi doğrultusunda mahkeme heyeti, İlgaz Galyaiev isimli saldırganın tutuklanmasına karar verdi.

Tutuklanan saldırgan 2 ay sonra tekrar mahkemeye çıkarılacak

Mahkeme, tutuklanmasına karar verdiği Galyaiev'in 11 Temmuz 2021 tarihinde yeni bir duruşmanın olacağını belirtti. Mahkeme, duruşma tarihine kadar saldırganın adli ve psikolojik muayeneden geçeceğini, bu süre zarfında soruşturma komitesinin de soruşturmayı tamamlamasının bekleneceğini duyurdu. Soruşturmanın 11 Temmuz’a kadar tamamlanamaması durumunda ise, saldırganın duruşmasının 2 ay daha ertelenebileceği kaydedildi.

KAYNAK : İHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR