Gazze’de çocuklara bomba: Şehit sayısı yükseldi

İsrail acımasızca saldırmaya devam ediyor. Filistin Sağlık Bakanlığı 17’si çocuk 72 Filistinlinin şehit olduğunu açıkladı. Yaralı sayısı da 388’e çıktı.

ABONE OL
GİRİŞ 13.05.2021 09:10 GÜNCELLEME 13.05.2021 12:02 DÜNYA
Gazze’de çocuklara bomba: Şehit sayısı yükseldi
Gazze’de çocuklara bomba: Şehit sayısı yükseldi

Filistin direnişi karşısında panikleyen işgalci İsrail kadın çocuk demeden sivil katliamına devam etti. İsrail ordusu hava, kara ve denizden pazartesi gününden itibaren çoğu sivil olmak üzere 500’den fazla hedefi vurduğunu açıkladı. İsrail Savunma Bakanı Benny Gantz, ateşkes planlamadıklarını ve Gazze’ye yönelik saldırıları sürdüreceklerini söyledi.

Gazze’deki Filistin Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamada, İsrail’in pazartesi gününden bu yana Gazze’nin çeşitli bölgelerine düzenlediği saldırılarda ölü ve yaralı sayısının arttığı ifade edildi. İsrail saldırılarında 17’si çocuk, 5’i kadın, 1’i yaşlı olmak üzere 72 Filistinlinin şehit olduğu, yaralı sayısının ise 388’e çıktığı kaydedildi.

ABD katilin arkasında

ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan, İsrailli mevkidaşı ile yaptığı telefon görüşmesinde ABD’nin İsrail’e “sarsılmaz desteğini” vurguladı. Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Sözcüsü Emily Horne, ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan’ın, İsrail Ulusal Güvenlik Danışmanı Meir Ben Shabbat ile telefonda görüştüğünü açıkladı.Açıklamada, “Sullivan, Başkan Joe Biden’ın İsrail’in güvenliği ve sivilleri korurken kendini ve halkını savunma hakkına sarsılmaz desteğini iletti” değerlendirmesi yapıldı. ABD Dışişleri Bakanı Blinken ise İsrail ve Filistin’e “şiddete son verme” çağrısı yaptı. Blinken İsrail katliamlarına ses çıkarmadı.

YORUMLAR 11 TÜMÜ
  • Bayburtlu 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu korona imtihamindan bişe anlamadiysa bu insanlık bir büyük felaket daha kapıda demektir ey müslüman devletler hesaplarinizdan değil Alemlerin Rabbinden korkunda aksaya yardım edin yoksa Allah'ın gazabi çok cetindir
    Cevapla
  • Enver 2 yıl önce Şikayet Et
    Aşağılık maymular
    Cevapla
  • TC V 2 yıl önce Şikayet Et
    ALLAH mısırın başındaki sisiyi yok etsin inşallah israile sınır devlet mısır filistine ordan yardım ulaştırmak çok kolay gerek insani gerek silah yardımı ozaman filistin direnci artar savaşır korkak israil bu kadar yapamaz.
    Cevapla
  • Harun Turan 2 yıl önce Şikayet Et
    Allah seni kahretsin katil israil.
    Cevapla
  • Ahmet 2 yıl önce Şikayet Et
    Lanet olsun sana israil ...devletlerden bir cacık olacağı yok...kazma kürekleri alıp israile yürümek lazım
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR