Son dakika: İşgalci İsrail ordusundan Gazze'ye havadan ve denizden saldırı!

Son dakika: İşgalci İsrail ordusu, Gazze'ye kara harekatı başlattıkları haberini yalanladı. İşgalci İsrail masum sivilleri havadan ve denizden bombalıyor.

ABONE OL
GİRİŞ 14.05.2021 03:14 GÜNCELLEME 14.05.2021 03:18 DÜNYA
Son dakika: İşgalci İsrail ordusundan Gazze'ye havadan ve denizden saldırı!
Son dakika: İşgalci İsrail ordusundan Gazze'ye havadan ve denizden saldırı!

Son dakika: İşgalci İsrail ordusu, Gazze Şeridi’ne kara harekatı başlattığını ve İsrail askerlerinin Gazze’ye girdiğini duyurdu. Fakat ilerleyen saatlerde İsrail ordusunun Gazze'ye girmediği ortaya çıktı.

İsrail Ordu Sözcüsü Jonathan Conricust AA muhabirine yaptığı açıklamada, İsrail ordusunun Gazze Şeridi'ne kara operasyonu başlattığını söyledi. Conricust, İsrail askerlerinin Gazze Şeridi'ne girmeye başladığını vurgulayarak, operasyonla ilgili şu aşamada daha fazla detay veremeyeceğini kaydetti.

İSRAİL'DEN İKİNCİ AÇIKLAMA: ASKERLERİN GİRİP GİRMEDİĞİNİ TEYİT EDEMEYİZ

İsrail ordu sözcülüğü, “Gazze’ye girildiği" şeklindeki açıklamasını yinelemekten kaçınarak, "askerlerin girip girmediğini teyit edemeyiz" dedi.

İşgalci İsrail'in 2014'ten bu yana Filistin'e yönelik en kanlı müdahalesi her geçen gün şiddetlenirken, bugün TSİ 00.20 sıralarında karadan da harekât başlatıldığı yönünde bilgi geldi. İsrail Savunma Bakanlığı, Gazze Şeridi'ndeki hedeflerin karadan ve havadan vurulduğunu duyurdu. Fakat ilerleyen saatlerde İsrail ordusunun Gazze'ye girmediği ortaya çıktı.

İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF) tarafından yapılan açıklamada, “Şu anda Gazze Şeridi'nde IDF kara birliği yok. IDF hava ve kara kuvvetleri Gazze Şeridi'ndeki hedeflere saldırıyor” denildi.

İŞGALCİ İSRAİL RASTGELE BİNALARA FÜZEYLE SALDIRIYOR ÇOK SAYIDA ŞEHİT VAR

İşgalci İsrail’in savaş uçakları, Gazze’nin güneyinde bulunan Refah şehrindeki bir sivil eve isabet etti. Hava saldırısında 6 kişi şehit oldu.

GAZZE, F-16 SAVAŞ UÇAKLARININ BOMBARDIMANI ALTINDA

Gazze, İşgalci İsrail’in F16 savaş uçaklarının yoğun ve şiddetli bombardımanı altında.

KASSAM İSRAİL'İN ÖNEMLİ NOKTALARINA FÜZEYLE KARŞILIK VERDİ!

Hamas tarafından yapılan açıklamada, İsrail’in Gazze Şeridi'ne son birkaç dakika içinde 150'den fazla hava saldırısı gerçekleştirdiğini ifade etti.

Hamas’ın silahlı kanadı El Kassam Tugayları, Aşkelon, Aşdod, Beersheba ve Sderot'a 50 füzeyle saldırı düzenlediklerini açıkladı.

Hamas’ın silahlı kanadı El Kassam Tugayları, Gazze Şeridi'ndeki sivillerin ve sivil tesislerin hedef alınmasına yanıt olarak İsrail'in Aşkelon kentine 100 roket atıldığını duyurdu.

İŞGALCİ İSRAİL'İN BAŞBAKANI NETANYAHU'DAN ALÇAK AÇIKLAMA

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, “Hamas'a çok ağır bir bedel ödeteceğimizi söyledim, bunu yapıyoruz ve büyük bir güçle devam edeceğiz. Son söz henüz söylenmedi ve bu operasyon gerektiği sürece devam edecek” dedi.

KASSAM'DAN VİDEO MESAJ: DÜŞMANA SERT BİR MESAJ VERMEYE HAZIRIZ

Kassam Tugaylarından, ilerleyen saatlerde Gazze’ye kara operasyonu yapmaya hazırlanan ve tanklarını sınıra sevk eden işgalci İsrail ordusuna bir video yayınlandı. Açıklamada, “Düşmana Gazze sınırında sert bir ders vermeye hazırız.” ifadeleri kullanıldı.

Kassam Tugayları'ndan işgalci İsrail ordusuna video mesaj: Hazırız

GAZZE'DE CAN KAYIPLARI ARTIYOR

İşgalci İsrail’in savaş uçakları, Gazze’nin güneyinde bulunan Refah şehrindeki bir sivil eve isabet etti. Hava saldırısında 6 kişi şehit oldu.

İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik hava saldırı devam ederken, can kayıpları giderek artıyor. İsrail'in Gazze Şeridi'ne düzenlediği hava saldırılarına Hamas tarafından İsrail'de birçok kente 90 roket fırlatarak karşılık verdi.

Hamas’ın silahlı kolu El Kassam Tugayları tarafından yapılan açıklamada, İsrail ordusunun işlediği suçlara tepki olarak Aşdod ve Aşkelon şehirlerinin bombaladığı duyurularak, “El Kassam Tugayları, İsrail ordusunun sivilleri ve evleri hedef almasına, çocukların ve kadınların öldürülmesine yanıt olarak Aşdod ve Aşkelon şehirlerine 90 füzeyle büyük bir füze saldırısı başlattı” denildi.

TÜRKİYE'DEN PEŞ PEŞE TEPKİLER

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarının yeni katliamların habercisi olduğunu belirtti.

Kalın, Twitter'dan yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

"İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları, yeni katliamların habercisidir. İsrail'in hukuk dışı ve işgalci tavrına karşı tüm dünyayı acilen sorumluluk almaya davet ediyoruz. Türkiye, Filistin halkının yanında olmaya devam edecektir."

NUMAN KURTULMUŞ: HEPİMİZ MESCİD-İ AKSA'NIN EVLATLARIYIZ

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, siyonist terör devleti İsrail'in zulmünün yeryüzünün vicdanını kanattığını belirtti.

Kurtulmuş, Twitter'dan yaptığı paylaşımda, "Siyonist terör devleti İsrail'in zulmü yeryüzünün vicdanını kanatıyor. Hepimizin kalbi Filistin'le, Gazze'yle çarpıyor. Hepimiz Kudüslüyüz, hepimiz Mescid-i Aksa'nın evlatlarıyız. Zafer inananlarındır, zafer Filistinlilerindir." ifadelerini kullandı.

İletişim Başkanı Fahrettin Altun: İsrail, katliamlarına ve terör eylemlerine aralıksız bir şekilde devam ediyor. İşgalci İsrail, yıllardır hukuksuz bir şekilde her türlü insan hakkını ayaklar altına alarak abluka altında tuttuğu Gazze'ye şimdi de kara operasyonu başlatıyor.

KAYNAK : AA
YORUMLAR 104 TÜMÜ
  • ahmet taha alkan 2 yıl önce Şikayet Et
    bir cok musluman ulkesi bir araya gelip bu kahrolası israili haritadan silmeye neden yeltenmiyorlar. neyi bekliyorlar.
    Cevapla
  • halo 2 yıl önce Şikayet Et
    İmanlı olanlar yahudi mallarını boykot etsin, imansızlar kullanmaya devam etsin. Münafıklar da "hepsi yahudinin, yapamazsınız" diye insanların şevkini kırmaya devam etsin.
    Cevapla
  • Izmirli 35 2 yıl önce Şikayet Et
    Amerika türkiyenin karşına çıkamaz nerde onda bu yürek amerikadan önce israilin karşına çıkacaksın bak o zaman neler olacak amerika yerinden bile kibirdiyamacak hangi savaşı kazandı ki israile bile yardım edemez ilk önce kendinde hayır yok amerikayi bu kadar buyutmeyin
    Cevapla
  • Cevap 2 yıl önce Şikayet Et
    ABD desteği sürdüğü sürece hiçbirşey yapılamaz. Sadece kınarsınız o kadar. ABD ile savaşı göze alıyorsan İsraile dur dersin. Öyle bir babayiğit ne yazıkki dünya üzerinde görünmüyor nokta.
    Cevapla
  • Sızı 2 yıl önce Şikayet Et
    Müslümanlar da dizi ve maç izliyor hala.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR