Mescid-i Aksa’da “Erdoğan” sloganları yükseldi

Mescid-i Aksa’da kılınan cuma namazı sonrası düzenlenen gösteride Filistinliler, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a Gazze'ye askeri destek çağrısı yaptı.

ABONE OL
GİRİŞ 14.05.2021 15:41 GÜNCELLEME 14.05.2021 15:50 DÜNYA
Mescid-i Aksa’da “Erdoğan” sloganları yükseldi
Mescid-i Aksa’da “Erdoğan” sloganları yükseldi

Filistinliler, Harem-i Şerif’te kılınan cuma namazı sonrası, Mescid-i Aksa’daki Kıble Mescidi ile Kubbetu’s Sahra arasındaki revakların altında abluka altındaki Gazze Şeridi’ne destek gösterisi düzenledi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN SLOGANLARI ATILDI

Filistin ve Tevhid bayraklarının açıldığı gösteride, tekbirler ile Hamas lehine ve İsrail karşıtı sloganlar atıldı.

Yüzlerce Filistinlinin katıldığı gösteride, ayrıca Cumhurbaşkanı Erdoğan’a Gazze’ye askeri destek çağrısı yapıldı.

CUMA HUTBESİNİN KONUSU KUDÜS VE MESCİD-İ AKSA

Kudüs ve Filistin Eski Müftüsü Şeyh İkrime Sabri, okuduğu cuma hutbesinde Mescid-i Aksa’nın İsrail’in Doğu Kudüs’ü işgal ettiği 1967’den bu yana bu kadar saldırıya maruz kalmadığını vurguladı.

Şeyh Sabri, Mescid-i Aksa’nın sadece Müslümanlara ait olduğunu ve “işgal devletinin” buradan elini çekmesi gerektiğini söyledi.

İsrail’in abluka altındaki Gazze Şeridi’ne düzenlediği saldırıya da dikkati çeken Şeyh Sabri, saldırının durdurulması gerektiğini kaydetti.

Şeyh Sabri, hutbe sonrası Gazze Şeridi ve Mescid-i Aksa için dua etti.

Kudüs İslami Vakıflar İdaresi’nden yapılan yazılı açıklamada 20 bini aşkın Filistinlinin Mescid-i Aksa’da kılınan cuma namazına iştirak ettiği belirtildi.

KAYNAK : AA
YORUMLAR 283 TÜMÜ
  • Ali 2 yıl önce Şikayet Et
    Aman dikkat zaten olayların hedefinde TÜRKİYE var. REİS var. İşi ehline bırakın. REİS ve EKİBİ gerekeni en güzel yapacaktır. DUA edelim.
    Cevapla
  • Olması gereken 2 yıl önce Şikayet Et
    Olması gerekenYapın bir referandum Türkiye’ye dahil olun Çekin Türk bayrağını o zaman İsrail’e biz karşı karşıya gelelim bakalım zülüm nasıl oluyormuş görsünler
    Cevapla
  • İsmail* 2 yıl önce Şikayet Et
    Dürust ve tarafsız basınımız yaşanan katliamı dünyaya duyurmak için üzerlerine çok büyük görev düşmektedir.Bu zulm ve gözyaşı yürek dayanmaz insan olan kalbi olan tepkisiz kalmamalı birgün sizin başınıza gelmesi kaçınılmazdır.İnsanlıktan nasip almayan bu caniler Iblisin uşaklarıdır. Gerçekten biz Âdemoğullarını şerefli kıldık, onlara karada ve denizde kendilerini taşıyacak vasıtalar lutfettik, onları temiz ve hoş nimetlerle rızıklandırdık ve onları yarattığımız varlıkların bir çoğundan üstün kıldık. Meleklere: “Âdem’e secde edin!” dediğimizde İblîs dışındaki­ler derhal secdeye kapandı. İblîs ise direnerek bundan kaçındı, kibir­lendi ve kâfirlerden oldu.
    Cevapla
  • Mehmet 2 yıl önce Şikayet Et
    Emperyalist güçler ve yerli işbirlikçileri bu yüzden cumhurbaşkanımızi iktidardan indirmek istiyorlar.
    Cevapla
  • Leyla 2 yıl önce Şikayet Et
    İsrail bebek katili.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR