Ezher alimlerinden Haşim, Müslüman ülkelerin liderlerine çağrı yaptı

Ezher Kurumunun önde gelen alimlerinden Ahmed Ömer Haşim, tüm İslam dünyasına Kudüs için birlik olma çağrısında bulundu.

ABONE OL
GİRİŞ 14.05.2021 23:25 GÜNCELLEME 14.05.2021 23:25 DÜNYA
Ezher alimlerinden Haşim, Müslüman ülkelerin liderlerine çağrı yaptı
Ezher alimlerinden Haşim, Müslüman ülkelerin liderlerine çağrı yaptı

Mısır merkezli Sada el-Beled kanalının haberine göre, Haşim, Ezher Camisi'nde verdiği cuma hutbesinde Kudüs'teki zulme değinerek, "Güç yoluyla kaybedilen şeyler ancak güçle geri alınır." ifadesini kullandı.

İsrail'i "işgalci siyonist" olarak nitelendiren Haşim, "İşgalci siyonistler, Mescid-i Aksa'nın kutsallığını ihlal etti ve dini kutsallarımıza saldırdı." dedi.

Haşim, insan hakları ve demokrasiden bahsedenlerin her ikisinden de uzak olduğunu, birçok Filistinlinin öldürüldüğünü ve Ezher Camisi'nin minberinden bu zulmü açıkça duyurmanın, dinin koruyucuları olarak üzerlerine vacip olduğunu ifade etti.

Kudüs'ün yeryüzündeki bozguncuların (İsrail) elinden kurtarılması için Müslüman ülkelerin liderlerine çağrıda bulunan Haşim, "Tüm liderlerin Kudüs'ün kurtarılması için tek safta toplanması gerekiyor." dedi.

Mescid-i Aksa'da yaşananlara sessiz kalmanın "utanç verici" olduğunu, medeniyet ve selamet ile övünen çevrelere yakışmadığını belirten Ezher alimi, şu ifadeleri kullandı:

“Ey hükümdarlarımız ve devlet başkanlarımız, siyonistlerin Allah'ın evinin kutsallığını ve insan haklarını çiğnemesinin ardından bugün üzerinize düşeni yapın."

KAYNAK : AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR