Biden'a yakın isim: İsrail'in saldırılarının nedeni ABD'nin desteği

Alexandria Ocasio-Cortez, Gazze'de medya ofislerinin de bulunduğu binanın İsrail tarafından vurularak yok edilmesinin "ABD'nin desteğiyle" olduğunu kaydetti.

ABONE OL
GİRİŞ 16.05.2021 10:17 GÜNCELLEME 16.05.2021 10:17 DÜNYA
Biden'a yakın isim: İsrail'in saldırılarının nedeni ABD'nin desteği
Biden'a yakın isim: İsrail'in saldırılarının nedeni ABD'nin desteği

ABD Temsilciler Meclisi Üyesi Alexandria Ocasio-Cortez, Twitter hesabından, AP ve Al Jazeera ofislerinin de bulunduğu binanın İsrail tarafından bombalanma anında çekilen bir videoyu paylaştı.

New York Vekili Ocasio-Cortez, "Bu, ABD'nin desteğiyle oluyor. Hiçbir sözcünün lafı ne kadar çevirdiğini umursamıyorum. ABD, BM'nin ateşkes çağrısını veto etti. Biden yönetimi bir müttefikine karşı sesini çıkarmıyorsa, kime karşı çıkar? Nasıl insan hakları savunuculuğunda güvenilir olurlar?" ifadelerini kullandı.

Ocasio-Cortez başka bir paylaşımında da İsrail'i "apartheid rejimi" olarak nitelendirerek, "Apartheid ülkeler, demokrasi değildir" mesajını verdi.

ABD'de Demokrat Joe Biden yönetimi, İsrail'in Filistin'e yönelik eylemlerini "meşru müdafaa hakkı" olarak niteleyerek bu ülkeyi kınamaktan kaçınıyor.

Kongredeki bazı Demokrat isimler ise Biden yönetiminin bu politikasını sert dille eleştiriyor.

KAYNAK : AA
YORUMLAR 5
  • Nege 2 yıl önce Şikayet Et
    Terörist ABD ve İSRAİL
    Cevapla
  • T C 2 yıl önce Şikayet Et
    yeryüzü lanati İsrail ve abd usdune yağsin inşaallah
    Cevapla
  • Öztürk 2 yıl önce Şikayet Et
    Malum zihniyette İnsanın hakkı değil gücü var
    Cevapla
  • Avşar 2 yıl önce Şikayet Et
    İnsan hakları mı? abd ve ab için insan hakları yok kendi çıkarları var. ab de ki başka ırkların özellikle müslüman ve abd de basta zenci ve latinlerin hakkı mı var? Ortadoğu'da israil ve iran müslümamlara saplanmış bir hançer. Onların sayasinde bir sürü silah satıp müslümanları susturuyorlar. Önemli olan Müslümanların uyanması, Allah'ın ipine sarılması, İnşallah o da olacak. Yoksa daha çok sömürülürler, namuslarına leke getirirler.
    Cevapla
  • öylesini birisi 2 yıl önce Şikayet Et
    dünya biliyor sizin ne mal olduğunuzu, ispat etmenize gerek yok
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR