Netanyahu, katliamlarına destek veren ülkeleri açıkladı, Bosna Hersek tepki gösterdi

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Filistin katliamlarına destek veren ülkeleri duyurdu. Açıklamada adı çeken Bosna Hersek ise, Netanyahu'ya tepki gösterdi.

ABONE OL
GİRİŞ 16.05.2021 12:43 GÜNCELLEME 17.05.2021 07:12 DÜNYA
Netanyahu, katliamlarına destek veren ülkeleri açıkladı, Bosna Hersek tepki gösterdi
Netanyahu, katliamlarına destek veren ülkeleri açıkladı, Bosna Hersek tepki gösterdi

İsrail Başbakanı Binyamin sosyal medyadan yayımladığı mesajında, İsrail'in Filistin'e saldırıları süresince "İsrail'in yanında kararlılıkla duran" ülkelerin bayraklarını paylaşarak, bu ülkelere teşekkür etti: 

"Terörist saldırılara karşı nefsi müdafaa hakkımızı desteklediğiniz ve kararlılıkla yanımızda durduğunuz için teşekkür ederim."

İSRAİL BAŞBAKANI'NIN AÇIKLADIĞI ÜLKELER

Netanyahu'nun paylaştığı mesajında bayraklar sırayla; ABD, Arnavutluk, Avustralya, Avusturya, Bosna Hersek, Brezilya, Bulgaristan, Kanada, Kolombiya, Güney Kıbrıs, Çekya, Gürcistan, Almanya, Guatemala, Honduras, Macaristan, İtalya, Litvanya, Moldova, Hollanda, Makedonya, Paraguay, Slovenya, Ukrayna ve Uruguay ülkelerine ait.

BOSNA HERSEK'TEN TEPKİ: MASUM SİVİLLERİ ÖLDÜREN İSRAİL'İ DESTEKLEMİYORUZ

Ancak Bosna Hersek Devlet Başkanlığı Konseyi üyesi Sefik Dzaferovic (Şefik Caferovic), Netanyahu'nun Bosna bayrağını kullanmasına tepki göstererek, "İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu, İsrail'in mevcut eylemlerini destekleyen ülkelerin bayraklarının yanına Bosna Hersek bayrağını da koymuş. Başbakan Netanyahu'ya mesajım şu: Bosna Hersek, Gazze'de masum sivillerin İsrail askeri güçleri tarafından öldürülmesini desteklemiyor. Başbakan Netanyahu'yu, Gazze'ye yönelik orantısız saldırıları durdurmaya, Filistin ve İsrail halkı için barışın tesisine katkıda bulunmaya çağırıyorum" dedi.

KAYNAK : Haber7
YORUMLAR 173 TÜMÜ
  • fb li 2 yıl önce Şikayet Et
    israil kendi üstündeki tepkileri bu gölge devletlere çekmek için paylaşmış yani bunları satmış
    Cevapla
  • Hyr 2 yıl önce Şikayet Et
    ses çıkarmayanları iyi belleyin. biz vururken ses ederlerse onlar da vurulacak.
    Cevapla
  • İsmail 2 yıl önce Şikayet Et
    Kefereler
    Cevapla
  • Kadir 2 yıl önce Şikayet Et
    Makedonya'da yaşayan biri olarak "Türkiye Cumhuriyeti yetkililerine sesleniyorum lütfen ama lütfen bu ülkeye yardım etmeyin" Bizde bir söz vardır Gavurdan dost ve domuzdan post olmazmış
    Cevapla
  • İstanbullu 2 yıl önce Şikayet Et
    Arnavutluk ve Makedonya kara kitaba yazıldınız. Gürcistan ve Ukrayna aklınızı başınıza alın. Bulgaristan ve Macaristan Türkiye ye yaklaşma adımlarınız boşa çıktı.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR