Papa'dan Filistin-İsrail açıklaması: Bu kabul edilemez

Papa, Orta Doğu'daki silahlı çatışmanın, ölüm ve yıkım sarmalına dönüşme riskiyle karşı karşıya olduğunu belirterek, "Çocukların ölmesi kabul edilemez" dedi.

ABONE OL
GİRİŞ 16.05.2021 17:09 GÜNCELLEME 17.05.2021 15:44 DÜNYA
Papa'dan Filistin-İsrail açıklaması: Bu kabul edilemez
Papa'dan Filistin-İsrail açıklaması: Bu kabul edilemez

Papa, Vatikan'da Aziz Petrus Meydanı'na bakan çalışma ofisinin penceresinden yaptığı geleneksel pazar duası sonrasında bir kez daha Orta Doğu'daki gelişmelere değindi.

Papa Franciscus, bölgedeki gelişmeleri büyük endişeyle izlediğini belirterek, "İsrail ve Gazze Şeridi arasında bugünlerdeki şiddetli silahlı çatışma, ölüm ve yıkım sarmalına dönüşme riskiyle karşı karşıya. Çok sayıda insan yaralandı, çoğu masum hayatını kaybetti. Bunlar arasında çocuklar da var ve bu korkunç, bu kabul edilemez. Onların ölümü, geleceğin inşa edilmek istenmediğinin, hatta onun yok edilmek istendiğinin göstergesi" ifadelerini kullandı.

Uluslararası topluma silah seslerine son verilmesine yardımcı olma çağrısı yapan Papa, şunları kaydetti:

"İsrail'in farklı kentlerini etkileyen artan nefret ve şiddet, kardeşlik ve barış içinde bir arada yaşama için ciddi bir yaradır ve hemen diyalog başlamazsa iyileştirilmesi zor olacak. Kendime soruyorum: Nefret ve intikam nereye götürür? Diğerini yok ederek barışı inşa ettiğimizi gerçekten düşünebilir miyiz?"

Papa, İsrail ve Filistin'in bir an önce diyalog ve affetme yolunu bulabilmeleri, bir arada yaşamaya açılmaları için aralıksız dua ettiklerini söyledi.

KAYNAK : AA
YORUMLAR 24 TÜMÜ
  • Mgl 2 yıl önce Şikayet Et
    Hepimiz yahudinin usagısınız
    Cevapla
  • Akçaabatlıselçuk 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu papaz adam olmaz ,ırkçı ve DOĞRULARI KONUŞMUYOR .SUÇLUYUDA ÖN PLANA ÇIKARMIYOR . Irakta olan bitenden haberi varda Filistin'de. Yok he .SİSAYESTÇİ PAPAZ
    Cevapla
  • Orhan 2 yıl önce Şikayet Et
    yani papa hazretleri! diyor ki çocukları öldürmeyin gerisini temizleyin. çocuklar nede olsa hristiyan veya yahudi yapılabilir böyle bir olasılık var. afrikada çok böyle kamp var. cocuklar hiristiyanlığı zaruri öğreniyor. yoksa açlık ve ceza var
    Cevapla
  • Gürbüz 2 yıl önce Şikayet Et
    Hadi ordan yalancı, aslında birde keyf oluyorsundur. İsrail sizleri müsait bulmasaydı, bu işlere kalkışmazdı. İsrail'i böyle böyle bu güne getirdiniz. Bu kaçıncı katliamı. Hele İsrail'in başında katliamcı biri vardı ki, bitkisel hayata girdide, ölümü uzun zaman sonra oldu. Nice çocuklar öldürdülerde, hep kabul ettiniz, İsrail'in yanına bıraktınız. Birde konuşuyorsun. YALANCILAR.
    Cevapla
  • kahrol chpkk 2 yıl önce Şikayet Et
    hepiniz Allahin dusmanisiniz kafir suruleri...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR