İsrail'in gizli silahları ifşa oldu, eleştiri yağmuruna tutuldu

İsrail'in Filistin'e yönelik gerçekleştirdiği saldırılar, infiale yol açtı. Hamas'ın karşılıkları, İsrail basınında başarısızlık olarak adlandırılıyor.

ABONE OL
GİRİŞ 17.05.2021 15:26 GÜNCELLEME 17.05.2021 16:44 DÜNYA
İsrail'in gizli silahları ifşa oldu, eleştiri yağmuruna tutuldu
İsrail'in gizli silahları ifşa oldu, eleştiri yağmuruna tutuldu

İsrail'in Gazze'yi hedef alan saldırıları karşısında Hamas'ın çeşitli cephelerden Tel Aviv'e kadar gönderdiği roketler, İsrail basınında infiale yol açtı. Hava saldırıları ile sivilleri hedef alan İsrail ordusuna eleştiriler artık yüksek sesle dile getirilmeye başlandı.

Özellikle sivillerin hedef olması noktasında hem ulusal hem de uluslararası eleştiriler ile karşılaşan İsrail ordusu ve hükümetine son tepki hükümete yakınlığı ile bilinen Haretz gazetesinden geldi. 

GİZLİ SİLAHLAR İFŞA OLDU

Başbakan Netanyahu operasyonun 'tüm gücüyle' devam edeceğini söylese de, Haaretz gazetesi İsrail'in sevk ettiği gizli silahlara rağmen sonuç alamadığını yazdı.

İsrail'in Gazze'ye saldırıları ikinci haftasına girdi. Pazar en ölümcül gün olurken, 16'sı kadın, 10'u çocuk toplamda 42 kişi yaşamını yitirdi. İsrail'in Haaretz gazetesi yazarı Amos Harel, İsrail gizli silahlarının kullanıma alındığını ancak bunlardan yeterli bir başarı alınamadığını ifade etti.

Haaretz gazetesi, İsrail ordusunun Hamas'a karşı gizli ve stratejik silahlar sevk ettiğini yazdı. Örgütün kullandığı tünellere büyük zarar verilse de kaç Hamas üyesinin öldüğünün belirsiz olduğunu aktaran gazete, gizli silahlı saldırıların kısıtlı bir yararı olduğunu kaydediyor.

STRATEJİSİ YOK

Haaretz'in bir başka yazarı olan Alon Pinkas ise, hükümetin Hamas karşısında herhangi bir planının, stratejisinin veya bir final planı olmadığını yazdı.

Pinkas'a göre, Tel Aviv yönetiminin Hamas'la 'son oyunu'nu bilmek imkansız, çünkü başından beri yanlış hesaplar, siyasi manevralar ve güçlü misillemeler vardı. Ve halihazırda bunun bedeli ödeniyor.

ORDU MEDYAYA OLAN GÜVENİ BALTALIYOR

İsrail Savunma Kuvvetleri’nin (IDF) "Hamas Gazze’de sivil alanlara roket atar yerleştiriyor" diyerek paylaştığı görüntü, işgalci İsrail güçlerine ait çıktı. İsrail ordusunun yalanlarla katliamlarını haklı göstermeye çalışmasına İsrail basınından da sert tepki geldi. Jeruselam Post, IDF’nin medyaya yönelik manipülatif tavırlarını sert ifadelerle eleştirdi.

“ORDU MEDYAYI ALDATIRKEN YAKALANIRSA”

Gazetede, “IDF medyaya olan güveni baltalıyor. İsrail'e zarar verecek” başlıklı yayınladığı makalede, “Medyaya servis edilen bazı görüntler,İsrail Savunma Kuvvetleri’ne (IDF) olan güvenini temelden baltaladı. İsrail, Lahey'de Uluslararası Ceza Mahkemesinde (ICC) iddianamelere yol açabilecek potansiyel bir savaş suçları soruşturmasıyla karşı karşıyadır. İsrail'in karşı koyma yollarından biri, IDF'nin kendi kendini soruşturduğunu ve İsrail'deki yargının da bağımsız olduğunu açıklamaktır. Fakat, ordu medyayı aldatırken yakalanırsa, ICC neden onun da aldatılmadığına inansın? Akıllı davranmıyoruz.” ifadelerini kullandı. 

IDF'NİN GÖRÜNTÜSÜ YALAN ÇIKMIŞTI

İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF), Twitter hesabından “İsrail sivilleri korumak için savaşıyor. Hamas kendini korumak için sivilleri kullanıyor” diyerek bir video paylaştı. IDF'nin paylaştığı görüntünün İsrail güçlerine ait çıktı. "Hamas sivilleri kalkan yapıyor" algısı oluşturmak isteyen IDF, yalanın ortaya çıkması sonrası paylaşımını kaldırmıştı.



KAYNAK : Haber7, DHA
YORUMLAR 24 TÜMÜ
  • Memo 2 yıl önce Şikayet Et
    Allaha şükür Iran Filistine roket vermiş. Biz de medya yoluyla baskı yapıyoruz. Başkaları seyrediyor . Zamanı geldiğimi müslüman olan devletler nerede?
    Cevapla
  • Zaza 2 yıl önce Şikayet Et
    İsrailin nükleer santralleri hedef alınsın bölge bize kalmıyacaksa kimseye kalmasın nükleer santrelleri vurun
    Cevapla
  • Ordulu 2 yıl önce Şikayet Et
    Merak ediyorum, kaç İsrail'i öldü ?
    Cevapla
  • Engin 2 yıl önce Şikayet Et
    israil Hamas ve Iran aynı potada...Iran Füze veriyor..Israilin haberi yokmu..Atılan 1500 füzeden filistine gelişinde haberi yok yani..Gülerler adama..Hamas atıyor düşmeden Demir kubbe yok ediyor..Sonuç israil uluslararası meşrutiyet kazanıyor...Kendimi koruyorum diyor...Iran neden füze vereceğine piyade tüfeği vermiyor..Çünkü öyle olursa Israilli askerler ölür..Oyun içinde oyun..Sonuç olan mazlum filistin halkına oluyor..
    Cevapla
  • erdemir 2 yıl önce Şikayet Et
    nukleer bomba sart
    Cevapla
  • Eninde Sonunda 2 yıl önce Şikayet Et
    sivilleri hedef alarak bombalayıp öldürmek yaralamak savaş suçu değil, SOYKIRIMDIR:.. Hitlerin yaptığı ile aynıdır...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR