İşgalci İsrail'i koruyan Reuters sonunda pes etti!

İngiltere merkezli haber ajansı Reuters, ilk kez İşgalci İsrail için 'İsraeli airstrike' yani "İsrail hava saldırısı" ifadesini kullandı.

ABONE OL
GİRİŞ 17.05.2021 23:08 GÜNCELLEME 17.05.2021 23:08 DÜNYA
İşgalci İsrail'i koruyan Reuters sonunda pes etti!
İşgalci İsrail'i koruyan Reuters sonunda pes etti!

İsrail, tüm dünyanın gözü önünde insanlık suçu işlemeye devam ediyor.

Kudüs'teki işgal girişimlerini sürdüren, Mescid-i Aksa'ya çirkin saldırılarda bulunan siyonist terör devleti, Gazze'de sivillerin yaşadığı evler, fabrikalar, caddeler, alt yapılar ve hatta sağlık merkezlerini hedef aldı.

219 FİLİSTİNLİ ŞEHİT OLDU

Kadın, çocuk ve yaşlı ayrımı yapılmaksızın direkt sivillerin hedef alnıdğı bu saldırılar sonucu 50'den fazlası çocuk, 30'dan fazlası kadın olmak üzere 219 Filistinli şehit oldu.

İsrail'le normalleşmek için 'ihanet anlaşmasına' imza atan petrol zengini şımarık Arap ülkeleri yaşanan bu katliamlar karşısında "ölüm uykusuna" yatmışken Türkiye, tüm makamları ve vatandaşları ile işgalci İsrail'e çok sert bir tepki göstererek net bir tavır takındı.

Başkan Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde devlet görevlileri Filistin için yoğun bir diplomasi trafiği yürütürken, Türk medyası da Filistinli mazlumların sesi olarak İsrail terörizmini tüm dünyaya duyuruyor.

BATI MEDYASININ İKİYÜZLÜ TUTUMU

Ancak Batı medyası, ikiyüzlü tutumunu Filistin'de yaşanan insanlık dramı karşısında da sürdürdü. İsrail'in terörist faaliyetlerini görmezden gelen ikiyüzlü medya Hamas'ı 'terör oluşumu' olarak ilan edip esas mağdurun İsrailliler olduğu algısını yapmaya çalıştı.

AP VE AL JAZEERA'NIN OFİSLERİ İSRAİL TARAFINDAN VURULDU

Geçtiğimiz günlerde İşgalci İsrail ordusu, Gazze şehrinde yer alan Amerikan merkezli haber ajansı Associated Press (AP) ile Katar merkezli Al Jazeera televizyon kanalının ofislerinin olduğu 13 katlı katlı bir binayı vurdu.

Bölgede yabancı medya kuruluşlarının ofis açmasına karşı olan İsrail'in 4 füzeyle vurduğu 13 katlı bina, çökerek yerle bir oldu.

REUTERS SALDIRIYI "İSRAİL YAPTI" DİYEMEDİ

İngiltere merkezli haber ajansı Reuters, Gazze'de basın kuruluşlarının olduğu binanın İsrail tarafından bombalanmasına ilişkin haberi abonelerine 'son dakika' olarak servis ederken 'İsrail'in herhangi bir şekilde adını geçirmedi.

Reuters, geçtiğimiz günlerde de aracıyla Filistinli sivilleri ezen işgalciyi, 'masum' olarak göstermişti.

İŞGALCİLERİ KORUYAN REUTERS PES ETTİ: 'İSRAELİ AİRSTRİKE'

İşgalci terör devleti koruyan bir tutum sergileyen Reuters, başta Türkiye olmak üzere dünyanın birçok noktasındaki sosyal medya kullanıcıları tarafından sosyal medya baskısına uğradı. Bu durum karşısında algıyı bırakıp gerçekleri paylaşmak zorunda kalan Reuters, ilk kez işgalciler için 'İsraeli airstrike' yani "İsrail hava saldırısı" ifadesini kullandı.

Reuters'ın sosyal medya hesabı Twitter üzerinden paylaştığı videoda, "İsrail hava saldırısı sırasında Gazze'deki evinin vurulmasının ardından altı yaşındaki Filistinli bir kız, moloz yığınının derinliklerinde bulundu" ifadelerine yer verildi.

 

 

 

 

 

KAYNAK : TAKVİM
YORUMLAR 26 TÜMÜ
  • memiş 2 yıl önce Şikayet Et
    gelde hitleri takdir etme . adam boşuna yahudileri katletmemiş . demek bir bildiği vardı . almanlar amerikanın sömürüsünden kurtulup bağımsızlık ilan edebildiği gün hitlere anıt mezar yapmalı . ama amerikann sömürgesi durumundalar.
    Cevapla
  • Hsyn 2 yıl önce Şikayet Et
    Batının meydasi hep yahudilerin elinde başka ne beklenir ki
    Cevapla
  • Erk 2 yıl önce Şikayet Et
    Mazlumun ne duası geri çevirilir nede ahı yerde kalır. Küffar kuffarligini yapcak bizde atese şu dokecez
    Cevapla
  • gayserili 2 yıl önce Şikayet Et
    gecende birisi reutersı öve öve bitiremiyordu. çok köklü bi kuruluş diye. vay bea
    Cevapla
  • halk 2 yıl önce Şikayet Et
    isallah bir zaman gelir tersine døner tarih de yapilan hatalar yapilmaz peygamber zamani olsun osmanli zamani oldun iyi bir lider gelir de dunya da bir tane yahudi koymaz yok eder
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR