Netanyahu ilk kez açıkça söyledi: Gazze için iki kanlı seçenek

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, abluka altındaki Gazze Şeridi'nin işgal edilmesi seçeneğinin de masada olduğunu söyledi.

ABONE OL
GİRİŞ 19.05.2021 22:39 GÜNCELLEME 19.05.2021 22:40 DÜNYA
Netanyahu ilk kez açıkça söyledi: Gazze için iki kanlı seçenek
Netanyahu ilk kez açıkça söyledi: Gazze için iki kanlı seçenek

Netanyahu, abluka altındaki Gazze Şeridi'ne yönelik saldırıları sona erdirmek için herhangi bir takvimlerinin olmadığını belirtirken, bölgeyi işgal seçeneğini göz ardı etmedi.

Netanyahu Gazze'ye yönelik hava saldırısını bizzat yönetti

Netanyahu, Tel Aviv'de yabancı büyükelçilikler ve misyon temsilcileriyle yaptığı toplantıda Gazze'ye yönelik saldırılara ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

ABD ve İsrail arasında Gazze görüşmesi

GAZZE İÇİN İKİ SEÇENEK

Gazze saldırılarını "Hamas'ın kapasitesini düşürmek" için düzenlediklerini söyleyen Netanyahu, "Bununla başa çıkmanın sadece iki yolu var: Ya onu ele geçirebilirsin, ki bu her zaman açık bir olasılıktır. Ya da onları caydırabilirsin. Şu anda güçlü bir caydırıcılık içindeyiz. Ama söylemeliyim ki, hiçbir şeyi göz ardı etmiyoruz. Sükûneti yeniden sağlayabileceğimizi umuyoruz. Umarız hızlı şekilde yeniden sağlayabiliriz." ifadelerini kullandı.

Gazze'de şehit sayısı artıyor

Öte yandan Netanyahu, yabancı gazetecilerle yaptığı görüşmede ateşkes söylentilerine değindi.

İsrail'in geçmiş yıllarda Gazze'ye düzenlediği saldırıların uzun sürdüğünü dile getiren Netanyahu, "Kronometre ile beklemiyoruz, operasyonun hedeflerine ulaşmak istiyoruz. Önceki operasyonlar uzun sürdü, bu yüzden bir zaman çerçevesi belirlemek mümkün değil." diye konuştu.

Aldıkları kararı Haber7'ye açıkladı! İsrail'in katliamına misilleme

Yerel basında çıkan haberlerde İsrail ile Hamas'ın "birkaç gün" içinde ateşkese varabileceği yönünde iddialar dile getirilmişti.

İsrail'in 10 Mayıs'tan bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda 215'ten fazla Filistinli hayatını kaybetmişti.

KAYNAK : AA
YORUMLAR 60 TÜMÜ
  • Akın 2 yıl önce Şikayet Et
    Çözüm arıyoruz bulunca sizlere dönüş yapacağız o zamana kadar dayanın fakat çözüm sadece lafta icraat olmayacak siz tekbir getirip dayanın bizler sadece lafta çözüm üretmeye çalışacağız güçlü ülkeyiz kararlı ülkeyiz fakat sizlere sadece lafta yardım ederiz
    Cevapla
  • Abdullah 2 yıl önce Şikayet Et
    Bir Coca Cola yi İsrail'in ürünlerini boykot edemiyoruz bir Cola yı evinden çıkarmayan Yahudi yi nasıl Kudüs ten atacak. Laf gelince herkes atar tutar. Yiyorsa boykot herkese yayın uygulayın. Tek başıma olmaz deme yin. Tek ler den ne milyonlar doğar .
    Cevapla
  • MİSAFİR 2 yıl önce Şikayet Et
    Siyonist Küreselcilerin para kazanmak gibi bir sıkıntıları yok. Doların, EURO'nun ve Kripto paraların sahibi onlar. Bu paraları basıp ülkelere borç veren onlar. Dünyadaki büyük firmaların sahipleri onlar. Bu gün Dolar, Euro ve Kripto para alan herkes onları finanse etmiş oluyor. Siyonistleri durdurmak için bütün dünyada onların şeytani düşüncelerini, icraatlarını ve kimliklerini ifşa edip Hristiyanlarla karşı karşıya getirmek (Ülkelerin güç odaklarını ele geçirmiş olduklarından bunu yapmak çok zor) veya Filistin’in daveti üzerine Türk Ordusunun Doğrudan Filistin'e çıkması gerekir. Sonunda olacak olan da bu. Daha azla Filistinli ölmeden bunun FARINA VARALIM. Aynı tabloyu Suriye’de yaşadık.
    Cevapla
  • Ey Millet 2 yıl önce Şikayet Et
    Siyonistlere sürekli olarak lanet ediyorsunuz, Allah'tan israilin belasını vermesini istiyorsunuz, Filistinlileri Allah'ın kurtarmasını istiyorsunuz. İyi de hiç düşündünüz mü, belki de Allah bunları bizim yapmamızı istiyordur. Yani Siyonistlerin başına bizim bela olmamızı, onları bizim cezalandırmamızı ve Filistinlileri bizim kurtarmamızı istiyordur belki de. Hatta sadece Allah değil bütün İslam alemi bunu bizim yapmamızı bekliyor. Biz, bizden bekleneni yapmayıp bekledikçe, Siyonistler iyice azıp kuduruyor, Filistinliler ölmeye devam ediyor ve bizim faturamız giderek kabarıyor. Biz ayağa kalkana kadar da ölmeye devam edecekler gibi görünüyor.
    Cevapla
  • D.bekirli 2 yıl önce Şikayet Et
    MOSSAD dan fonlanan bazı medya, köşeyazarı, sosyal medya fareleri Siyonist çetenin katliamlarını perdelemek ve zihinleri bulandırmak maksadıyla sürekli aynı yalanları tekrarlarak algı oluşturuyor. "Filistine kimse bir şey yapmıyor", "şöyle şöyle yaparak israil ile baş edilmez" "Filistin davası Filistin hakınındır", "herkes köşesine çekilmiş" gibi tekrar eden yalancılar şu daha iyi biliyor. Filistin için bir çok İslam ülkesi çok şey yapıyor, Direniş önce sloganlar ile başlar ardından temel ihtiyaç lojistik, silah, füze, İHA ve en sonunda nükler silah sağlanarak başarıya adım adım gidiliyor.
    Cevapla
  • Ümit 2 yıl önce Şikayet Et
    tık tık tık, kimse var mı? aa evde kimse yokmuş :)
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR