Aşı turizmine kapılarını açacaklar: 50 dolara 2 doz aşı

San Marino, Rusya'nın geliştirdiği Sputnik V aşılarını sunarak aşı turizmine kapılarını açtı. İki doz uygulanan Sputnik V aşıları toplam 50 Euro'ya satılıyor.

ABONE OL
GİRİŞ 20.05.2021 10:21 GÜNCELLEME 20.05.2021 10:27 DÜNYA
Aşı turizmine kapılarını açacaklar: 50 dolara 2 doz aşı
Aşı turizmine kapılarını açacaklar: 50 dolara 2 doz aşı

The Guardian'da yer alan habere göre, 34 bin nüfuslu San Marino'da herkes en az bir doz Koronavirüs aşısı oldu. Ülkede, çoğunlukla henüz Avrupa Birliği onayı almayan Sputnik V aşısı uygulandı. 

AŞI TURİZMİNİ CANLANDIRACAKLAR

Turizmi canlandırma çalışması kapsamında San Marino'da geçen haftadan itibaren aşı turizminin yolu açıldı. Ülkeye gelen turistlerin anlaşmaya dahil olan 19 otelden birinden 3 günlük rezervasyon yapması gerekiyor. Aşı olan turistlerin iki hafta sonra tekrar üç günlük bir rezervasyon yapması gerekiyor. İki doz aşının fiyatı 50 Euro olarak belirlendi. 

İTALYA'DAN TURİST KABUL EDECEKLER

Aşı programı San Marino'da şu an sadece İtalya'nın sınırı açtığı ülkelerden gelen turistlere açık. 

Avrupa Birliği üyesi olmayan San Marino, Rusya'yla şubat ayında aşı anlaşması yaptı. 

Pfizer, Moderna ve Johnson&Johnson aşılarının uygulandığı Litvanya'dan San Marino'ya giden bir turist "Rus aşısına güveniyorum bu yüzden bu olanağı duyunca hemen rezervasyon yaptırdık" dedi. 

KAYNAK : The Guardian
YORUMLAR 4
  • Salih 2 yıl önce Şikayet Et
    Süper hemen gidelim
    Cevapla
  • Emre 2 yıl önce Şikayet Et
    Önce şu asırlık kansere de bir aşı bulsalardı. Bu kadar zaman geçti kanser gibi yıllardır bilinen bir sürü hastalığa aşı bulamadılar ama birden bire hiç yoktan ortaya çıkan virüse hemen bir yılda aşıyı buldular. Almanya’da halka açılsın diye itiraz ettiler de kabul etmediler. Ne var bunun içinde de halka açılmıyor ?
    Cevapla
  • Fatih bayrak 2 yıl önce Şikayet Et
    Kanser bir virus mü aşı bulunsun ?
    Cevapla
  • Almanya 2 yıl önce Şikayet Et
    BioNTech gibi firmalar alman hükümetinden yillarca kansere karsi asi gelistirmek icin yardim alirlar ve bulduklari ilaclar 100% etkisi olmasa bile piyasada kullanilir. Bu gibi arastirici firmalarin harcamalari cok yüksetir, ancak bulunabilen bir cözüm ile kara gecebilirler. Bu nedenle asilarindaki özelligi belli bir seviyeye kadar aciklarlar ve gerisi gizli kalir.
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR