Yahudi işgalcilerden İsrail polisi ile Mescid-i Aksa'ya baskın

İsrail polisinin eşlik ettiği onlarca fanatik Yahudi yerleşimci, işgal altındaki Doğu Kudüs'te bulunan Mescid-i Aksa'ya yaklaşık 3 hafta aradan sonra baskın yaptı.

ABONE OL
GİRİŞ 23.05.2021 16:25 GÜNCELLEME 24.05.2021 09:25 DÜNYA
Yahudi işgalcilerden İsrail polisi ile Mescid-i Aksa'ya baskın
Yahudi işgalcilerden İsrail polisi ile Mescid-i Aksa'ya baskın

Kudüs İslami Vakıflar İdaresinden yapılan yazılı açıklamaya göre, İsrail polisi, tansiyonun yükseldiği 4 Mayıs'tan itibaren Filistinlilerin direnişinden dolayı Aksa'ya giremeyen Yahudi yerleşimcilerin Harem-i Şerif'e girmesine izin verdi.

50 YAHUDİ BASKIN DÜZENLEDİ

İsrail polisinin, baskından önce ibadet edenleri alandan uzaklaştırdığı aktarılan açıklamada, yaklaşık 50 Yahudi yerleşimcinin İsrail polisinin eşliğinde Aksa'ya baskın düzenlediği kaydedildi.

Açıklamada, Vakıflar İdaresinden Mescid-i Aksa muhafızı Fadi Alyan'ın yanı sıra İdareye bağı Aksa'nın Yeniden İmarı Komitesinden İsa ed-Dibağ ve Basim Zağir, Aksa'daki el yazmaları bölümünde görevli Ali Vazuz ile ibadet için gelenlerden bir kişinin gözaltına alındığı belirtildi.

Görgü tanıklarından alınan bilgiye ise İsrail polisi, sabah saatlerinde Kudüslü gençlerin Aksa'ya girişini engelledi.

POLİSLER EŞLİK ETTİ

Güvenlik güçleri ayrıca Harem-i Şerif'in kapılarında kimlik belgelerine el konulması gibi bazı kısıtlamalar getirdi.

İsrail Kamu Yayın Kuruluşu da (KAN) 3 hafta aradan sonra Harem-i Şerif'in Yahudi yerleşimciler için açıldığını aktardı.

KAN, Aksa'da şiddetli çatışmaların yaşandığı ramazan ayının son 10 gününden bu yana bölgenin fanatik Yahudilere kapalı olduğu haberine yer verdi.

253 KİŞİ BASTI

Sabah saatlerinde de 127 fanatik Yahudi, Harem-i Şerif’e baskın düzenlemişti. Böylece sabah ve öğleden sonra 253 fanatik Yahudi Mescid-i Aksa’ya girmiş oldu.

Fanatik Yahudiler, işgal altındaki Doğu Kudüs’te yer alan Mescid-i Aksa’nın içinde bulunduğu Eski Şehir bölgesinde gerilimin tırmandığı 4 Mayıs'tan bu yana Filistinlilerin direnişinden dolayı Mescid-i Aksa'ya baskın düzenleyemiyordu.

İLK KIBLE: MESCİD-İ AKSA

İşgal altındaki Doğu Kudüs'te bulunan Mescid-i Aksa, Müslümanların ilk kıblesi olma özelliğini taşıyor.

Yahudiler, içinde Kıble Mescidi ile Kubbetu's Sahra Camisi'nin yanı sıra müze, medreseler ve büyük avlunun yer aldığı Mescid-i Aksa Külliyesi altında sözde "Süleyman Mabedi kalıntılarının bulunduğu" iddiasıyla kazı çalışmaları yapıyor, Mescid-i Aksa'da kendilerinin de ibadet etme hakları olduğunu savunuyor.

KAYNAK : AA
YORUMLAR 70 TÜMÜ
  • Hacivat 2 yıl önce Şikayet Et
    Hain araplarda destek oluyor kral ciplak diyemezler batinin kukla diktatörleri
    Cevapla
  • ARG 2 yıl önce Şikayet Et
    İsrail bir terör devletidir. Bu vesile ile içimizdeki israili tez elden ayıklayacak anayasa çalışmalarına destek veriyoruz. %99 Müslüman esir, %1 Gayrimüslim hür tablosu değişmelidir. Hükümet tökezleyince tekrar başörtüsü zülmü ve din dersi yasaklarını dillendirecek kesime fırsat verilmemelidir.
    Cevapla
  • Alpagu 1453 2 yıl önce Şikayet Et
    RABB'İM , katil terörist siyonistlerin soyunu sopunu kurutsun, kahru perişan eylesin
    Cevapla
  • Batı ŞERİA 2 yıl önce Şikayet Et
    Bazıları ısrarla HAMASa laf sallıyor, haklarına giriyor..Şu an Filistin’de 2 grup hakim, batı şeriaya laik sol eksenli FKÖ el fetih hakim, Kudüs aksa Ramallah burada yani Hamas’ın olmadığı bölge, el fetihin kontrolünde..Diğer bölgeye yani Akdeniz kıyısındaki GAZZE ye ise İslami bir devlet isteyen ihvanın Filistin kolu HAMAS hakim..Hamas zulme karşı elindeki dar imkanla Gazze’den karşılık veriyor..Hal böyleyken daha hala Hamas nerde filan biraz okuyalım yahu..israile tek kafa tutan hamastır..Hamas’a terör örgütü diyen sevmeyen İsrail ve ABD, İsrail sevicileri, kafir münafıklar, tekfircilerdir..Bizim cahil bazı müslümanlarda Hamas’a iftira suçu işliyorlar, eleştiri başka bir şey.
    Cevapla
  • tc vatandasi 2 yıl önce Şikayet Et
    islamiyetin kılıncı olarak bildiğimiz ve destekledigimiz turan ordusu şimdi islamin kalesi icin devreye girmeyecekte nezaman devreye girecek laa galibe illalah
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR