BM'den Filistinliler için 95 milyon dolar yardım çağrısı

Birleşmiş Milletler (BM) Gazze, Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te İsrail'in saldırılarından etkilenen Filistinliler için 95 milyon dolar yardım çağrısında bulundu.

ABONE OL
GİRİŞ 27.05.2021 18:37 GÜNCELLEME 27.05.2021 18:37 DÜNYA
BM'den Filistinliler için 95 milyon dolar yardım çağrısı
BM'den Filistinliler için 95 milyon dolar yardım çağrısı

BM Filistin İnsani İşler Koordinatörü Lynn Hastings, yaptığı açıklamada, Filistinlilerin gıda, sağlık, ilaç gibi ihtiyaçlarının karşılanması, hızlı altyapı onarımları ve nakit yardımı için acil fona ihtiyaç duyulduğunu söyledi.

Şu aşamada acil insani yardım ihtiyaçları için 3 ay boyunca 95 milyon dolar gerektiğini belirten Hastings, Gazze'nin yeniden inşası içinse değerlendirmenin daha sonra yapılacağını ifade etti.

BM 'den flaş İsrail açıklaması: Savaş suçu!BM 'den İsrail açıklaması: Savaş suçu!

BM'ye göre Gazze'deki yıkım 800 bin kişinin musluk suyuna sürekli erişimini engelledi.

İsrail'in hava saldırılarında 54 okul ve eğitim merkezi, 6 hastane ve 11 sağlık merkezi zarar gördü.

Yakıt sıkıntısı ve elektrik şebekesinde meydana gelen hasar Gazze genelinde elektriğe erişimi günde ortalama 4-6 saate düşürdü.

Son dakika: Katar'dan Gazze kararı!Katar Gazze'ye 500 milyon dolar yardım yapacak

İsrail'in abluka altındaki Gazze Şeridi'ne 10 Mayıs'ta başlattığı saldırılar, Hamas ile varılan ateşkes doğrultusunda 21 Mayıs'ta yerel saatle 02.00'de sona ermişti.

İsrail'in Gazze'ye düzenlediği saldırılarda 66'sı çocuk, 39'u kadın olmak üzere 254 Filistinli hayatını kaybetmiş, 1948 kişi de yaralanmıştı.

KAYNAK : AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR