Koronavirüste İngiliz ve Hint karışımı yeni mutasyon tespit edildi

Vietnam Sağlık Bakanı Nguyen Thanh Long, ülkesinde, İngiltere ve Hindistan varyantının karışımından oluşan yeni bir Kovid-19 çeşidinin tespit edildiğini açıkladı.

ABONE OL
GİRİŞ 29.05.2021 15:16 GÜNCELLEME 29.05.2021 15:19 DÜNYA
Koronavirüste İngiliz ve Hint karışımı yeni mutasyon tespit edildi
Koronavirüste İngiliz ve Hint karışımı yeni mutasyon tespit edildi

Independent'ın ülke yerel basınına dayandırdığı haberine göre, Vietnam Sağlık Bakanı Nguyen Thanh Long'un yeni varyantı yakın zamanda dünyaya duyuracağı bildirildi.

Bakan Long, tespit edilen varyantın daha bulaşıcı olduğunu belirtirken, yapılan laboratuvar testlerinde virüsün çok hızlı bir şekilde çoğaldığının tespit edildiğini söyledi.

Sağlık Bakanı Nguyen Thanh Long, "Yeni tespit edilen hastalar üzerinde gen dizilimi üzerine çalıştıktan sonra, Hindistan ve İngiltere'dekilerin bir karışımı olan yeni bir varyant keşfettik" derken, "Daha spesifik olarak söylersem, tespit edilen varyant İngiltere varyantına ait olan mutasyonlara sahip bir Hint varyantı" dedi.

Ülkesinde sert önlemler uygulandığını belirten Long, Vietnam'daki vaka sayılarındaki artışın yeni tespit edilen varyant sebebiyle meydana geldiğine inandığını aktardı.

2020 yılının büyük bir bölümünde koronavirüsü başarıyla kontrol altına aldıktan sonra Vietnam’da, son dönemde virüsün yayılma hızı gittikçe artıyor.

Nisan sonundan bu yana ülkedeki 63 şehrin 31'inde yaklaşık 3 bin 600 vaka kaydedilirken bu sayının, pandeminin başından 1 Nisan’a kadar kaydedilen 2 bin 617'nin yarısından fazlasını oluşturuyor.

KAYNAK : NTV
YORUMLAR 4
  • İsm@il 2 yıl önce Şikayet Et
    Hadiii Canımmm. Normaldır hala ingiliz somurgesi sürüyor demek hındıstanda fızıkı olmasada vurusle işe devam
    Cevapla
  • Mahmut 2 yıl önce Şikayet Et
    ulan arkadaş bu ne virüsmüş böyle şekilden şekile giriyor
    Cevapla
  • FANİ YOLCU 2 yıl önce Şikayet Et
    Hayırdır artık virüsleri kokteyl şeklinde mi piyasaya sürüyorlar
    Cevapla
  • Aaaaaa 2 yıl önce Şikayet Et
    Bırakın bu işleri daha neler çıcak kesin siz yapmışsınızdır karışımı bakalım başka hangi karışımlar çıkacak
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR