Sürü bağışıklığı testi: Türkiye'nin de kullandığı Sinovac aşısı salgını durdurdu

Çin'de Sinovac şirketi tarafından geliştirilen Kovid-19 aşısı ile ilgili Brezilya'da geniş kapsamlı bir araştırma yapıldı. 45.000 kişinin yaşadığı Serrana'da halkın yüzde 75'ine Çin'in aşısı yapıldı ve sonuçlar kamuoyu ile paylaşıldı.

ABONE OL
GİRİŞ 01.06.2021 12:47 GÜNCELLEME 02.06.2021 08:13 DÜNYA
Sürü bağışıklığı testi: Türkiye'nin de kullandığı Sinovac aşısı salgını durdurdu
Sürü bağışıklığı testi: Türkiye'nin de kullandığı Sinovac aşısı salgını durdurdu

Koronavirüs salgınının merkez üslerinden biri haline gelen Brezilya'nın Sao Paulo eyaletindeki ufak bir kasabada gerçekleştirilen ve gerçek verilere dayandırılan bir araştırma, Türkiye'de de kullanılan Sinovac aşısının etkisini gözler önüne serdi.

ÖLÜMLER YÜZDE 95 AZALDI

Çin'de Sinovac Biotech'in geliştirdiği "CoronaVac" adlı Kovid-19 aşısı, bir deney için bölgede yaşayan insanların yüzde 75'ine yapıldı. Serrana'nın etrafındaki kasaba ve şehirlerde vaka sayıları hızla artarken Serrana'da toplu aşılama kampanyasının tamamlanmasından 5 hafta sonra Kovid-19'a bağlı ölümlerin oranı yüzde 95 azaldı.

VAKA SAYISI YÜZDE 80, HASTANEYE YATIŞ YÜZDE 86 AZALDI

Bilim insanları semptom gösteren vaka sayısının yüzde 80 ve hastaneye yatış oranının da yüzde 86 oranında azaldığını doğruladı. Bilim insanları Serranalıların yüzde 75'inin tamamen aşılandığını ve hedef yetişkin nüfusun da yüzde 95'inin aşı olduğunu açıkladı.

HERHANGİ BİR YAN ETKİ GÖSTERMEDİ

Gerçek verilerle ve gerçek zamanlı olarak yapılan araştırmada aşının herhangi bir yan etkisi olmadığı belirtilirken, aşı olduktan 14 gün sonra Kovid-19'a bağlı ölümlerin de sıfıra indiği duyuruldu.

"ÇOCUKLARA AŞI YAPMAYA GEREK YOK"

Sao Paulo şehrinden 315 kilometre uzaklıktaki Serrana'da araştırma yapıldığı sırada P1 varyantının yaygın olduğu belirtilirken, Butantan Enstitüsü'nün Araştırma Direktörü Ricardo Palacios, "Salgını aşı ile kontrol altına almanın mümkün olduğunu gösterdik. Ayrıca çocuklarda da Kovid-19 oranı düştü. Bu da okulları açmak için çocuklara aşı yapmamızın gerekli olmadığını gösteriyor" dedi.

KAYNAK : Haber7
YORUMLAR 52 TÜMÜ
  • Texas Al 2 yıl önce Şikayet Et
    ABD Texas hiçbir önlem almadı. Bir oraya bakın durum nedir?
    Cevapla
  • C.Türk 2 yıl önce Şikayet Et
    2.nci Doz Aşını Olanlar artık Son Bahardan Sonra Maske takmayacak.
    Cevapla
  • Fetih 2 yıl önce Şikayet Et
    C.türk Ağzıyla kuş tutsalar inanmam.Kesinlikle ne aileme ne kendime aşı yaptırmayacağım nokta.Sende kudur.
    Cevapla
  • Fetih 2 yıl önce Şikayet Et
    Dsö nün elemanları burayı sarmış.Kaç para maaş alıyorsunuz.Plandemiciler.
    Cevapla
  • Bora 2 yıl önce Şikayet Et
    Fatihcigim bukadar aşı karşıtı olma yaptırt getsiinn
    Cevapla
  • C.Türk 2 yıl önce Şikayet Et
    Sanki Aşıları ben çıkarttım.. bre Şaşırmış isteğin gibi yaptırma bize ne? Tosun Paşa Kasım Paşa.. Çokda Tın!.... Günlerce Aşıları kötülediniz ama Elinize ne geçti! Allah sizi Öyle bir yaptıki işte böyle Şok olursunuz! :))
    Cevapla
  • Hasan 2 yıl önce Şikayet Et
    Yaptırmazsan yaptırma bize ne
    Cevapla
  • OYUN BOZAN 2 yıl önce Şikayet Et
    Sinovac faz 3 çalışmasını Türkiye dahil başka ülkelerde yaptı. Erciyes Üniversitesinin faz 3'e geçen aşısı seri üretime geçilip gönüllü olanlara yapılırsa sıkıntı aşılır. Milyonlarca gönüllü yerli aşının faz3'ünü olurum daha iyi diyor. Sonuçta öldürecek mi? en fazla alerji yapar. Ben faz 3 de olsa yerli aşıyı istiyorum.
    Cevapla
  • Mumin 2 yıl önce Şikayet Et
    Çin neden kullanmıyor o zaman
    Cevapla
  • Ergün 2 yıl önce Şikayet Et
    Sen burda yorum atmadan 18 yıl önce çinliler , o aşının içine çip koymuş haberin varmı? Ondan dolayı kendi halkına aşı yapmıyorlar, ha babamda sinovac aşısı oldu ,babamın damarlarında şimdi ÇİP dolaşıyor !........ANLAYAN anladı anlamayan zaten anlamaz....
    Cevapla
  • misafirx 2 yıl önce Şikayet Et
    kullanıyor.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR