Son dakika haberi: DSÖ'den Sinovac'a onay

DSÖ'den gelen son dakika haberine göre Türkiye'nin de kovid ile mücadele kapsamında aşılama programında uyguladığı Sinovac'ın onaylandığı açıklandı.

ABONE OL
GİRİŞ 01.06.2021 17:41 GÜNCELLEME 01.06.2021 19:02 DÜNYA
Son dakika haberi: DSÖ'den Sinovac'a onay
Son dakika haberi: DSÖ'den Sinovac'a onay

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), Çin'in geliştirdiği yeni Sinovac aşısının acil kullanımına onay verdi.

DSÖ'den yapılan yazılı açıklamada, üretildiği tesislerde yapılan denetimler de dahil Sinovac aşısına yönelik örgütün yaptığı değerlendirmenin tamamlandığı belirtildi.

Bakan Koca'dan 'Sinovac' açıklaması: Bu güce güveninBakan Koca'dan 'Sinovac' açıklaması: Bu güce güvenin

"DSÖ bugün Sinovac-CoronaVac Kovid-19 aşısını acil kullanım için onayladı." denilen açıklamada, böylelikle, bu aşıyı kullanan ülkelere ve diğer paydaşlara Sinovac aşısının etkinliği ve üretimi için uluslararası standartları karşıladığına dair güvence verildiği vurgulandı.

Açıklamada, Sinovac'ın inaktif bir aşı olduğu ve kolayca depolanması nedeniyle çok kolayca uygulanabildiğinin altı çizildi.

DSÖ'ye Kovid-19 aşılarının kullanımı konusunda danışmanlık yapan Stratejik Uzmanlar Danışma Grubunun (SAGE) da Sinovac'a yönelik araştırmalarını tamamladığı aktarılan açıklamada, "Mevcut kanıtlara dayanarak, DSÖ bu aşının 18 yaş ve üstü yetişkinlerde iki ila dört hafta arayla iki dozluk bir programda kullanılmasını önermektedir." ifadesi kullanıldı.

DSÖ, aşı için üst yaş sınırı önermedi.

AĞIR HASTALIĞI VE HASTANEYE YATIŞLARI YÜZDE 100 ÖNLÜYOR

Sinovac aşısının etkinliğine ilişkin sonuçların da paylaşıldığı açıklamada, aşılananların yüzde 51'inde semptomatik hastalıkların önlediği kaydedildi.

Açıklamada, araştırma yapılan Sinovac aşısı olan kişilerin yüzde 100'ünde ağır vakaların ve hastaneye yatışların önlendiği vurgulandı.

Örgüt, ilk olarak 31 Aralık'ta Pfizer-BioNTech firmasının ürettiği Kovid-19 aşısının, daha sonra Oxford-AstraZeneca aşısı, AstraZeneca'nın aşı üreticisi Hindistan Serum Enstitüsünün (SII) ürettiği aşı, Astra ZenecaBio (Güney Kore), Moderna ve Janssen firmasının ürettiği aşılara acil kullanım onayı vermişti.

KAYNAK : AA
YORUMLAR 23 TÜMÜ
  • Sino Yalan 2 yıl önce Şikayet Et
    Yalan yüzde 100 mümkün mü yav?
    Cevapla
  • Bora 2 yıl önce Şikayet Et
    DSÖ evet öRGÜTTÜR hemde terör örgütü
    Cevapla
  • Vatandaş 2 yıl önce Şikayet Et
    Sinovac dışındaki mevcut aşılar yeni nesil mRNA'dır ve varsa yan etkilerini/sonuçlarını uzun vadede göreceğiz. Ayrıca, bu tip aşılar Korona tedavisindeki ilaçlar gibi sanki pıhtı attırma ve kalp krizine yol açma riski taşıyor bence. Aşı olacaksanız Sinovac en mantıklısı geliyor bana. Annem ve kayınbabamlara bundan vurdurduk, sorun yaşamadık.
    Cevapla
  • Aşıya İnanın 2 yıl önce Şikayet Et
    Aşıda mantık aranmaz. Tamamen ticari bir olay. İhtiyacı yarat sonra kaktır gitsin.
    Cevapla
  • medetres 2 yıl önce Şikayet Et
    An itibarıyla pfizer Biontec hala onaysız mesela
    Cevapla
  • Bulut 2 yıl önce Şikayet Et
    Dso yalan makinasi
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR