Cezayir Cumhurbaşkanı, Türkiye ile 23 yıl önce imzalanan anlaşmayı onayladı

Cezayir Cumhurbaşkanı Tebbun, ülkesiyle Türkiye arasında yolcu ve ticari mal taşımacılığı yapılmasını sağlayacak deniz seyrüsefer anlaşmasına onay verdi.

ABONE OL
GİRİŞ 04.06.2021 00:15 GÜNCELLEME 04.06.2021 00:17 DÜNYA
Cezayir Cumhurbaşkanı, Türkiye ile 23 yıl önce imzalanan anlaşmayı onayladı
Cezayir Cumhurbaşkanı, Türkiye ile 23 yıl önce imzalanan anlaşmayı onayladı

Abdulmecid Tebbun tarafından 5 Mayıs tarihinde imzalanan Cumhurbaşkanlığı kararnamesi bugün resmi gazetede yayımlanırken, onaylanan anlaşmaya göre, iki ülke arasında gemi inşası ve onarımının yanı sıra, liman yapımında da teknik işbirliği yapılacak.

İki ülke arasında yolcu akışını ve ticari hacmi artıracak anlaşma 25 Mayıs 1998 yılında yapılmasına rağmen bugüne kadar Cezayir yönetimi tarafından onaylanmamıştı. Cezayirli yetkililerden anlaşmanın uzun yıllar boyu gecikmesine yönelik bir açıklama yapılmadı.

Cezayir Cumhurbaşkanlığı 18 Nisan'da yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Tebbun başkanlığındaki Bakanlar Kurulu'nun, Dışişleri Bakanı Sabri Bukadum'un sunduğu Türkiye ile ulaştırma ve denizcilik alanındaki işbirliğini artıracak anlaşmayı onayladığını duyurdu.

Türkiye ile Cezayir arasındaki ticaret hacmi 3,5 ila 4,2 milyar dolar arasında değişirken, iki ülke yetkilileri, bu ticaret hacmini 5 milyar dolara taşımak istediklerini söylemişti.

Cumhurbaşkanı Tebbun, çarşamba günü Fransız dergisi "Le Point"e verdiği röportajda, ülkesinin "karşılığında herhangi bir siyasi talep olmaksızın, yaklaşık 5 milyar dolar değerinde yatırım yapan Türklerle mükemmel ilişkilere sahip olduğunu" belirtmişti.

KAYNAK : AA
YORUMLAR 14 TÜMÜ
  • Ttrm 2 yıl önce Şikayet Et
    Fransa izin vermiştir..
    Cevapla
  • komançi.. 2 yıl önce Şikayet Et
    fransa kimki izin versin. o fransayı takmadı.ve gereğini yaptı.
    Cevapla
  • misafir8 2 yıl önce Şikayet Et
    yaşasın ittihadı islam, yaşasın turan liderliği!
    Cevapla
  • Hakan 2 yıl önce Şikayet Et
    Fransadan kopmaya basladıkça daha da yakınlaşacaktır
    Cevapla
  • Bilal 2 yıl önce Şikayet Et
    Cezayir yeni yeni Fransa'nın boyunduruğu altından çıkmaya çalışıyor..normal görün. Hala vize serbestisi yok. Çünkü agababalari Fransızlar izin vermiyor. Bunlardan da kurtulacaklar inşallah.
    Cevapla
  • Adalı 2 yıl önce Şikayet Et
    Cezayir le yıllardır ne ayağız çözemedim gitti. Dost mu ? Düşman değil onu biliyorum da,yani Müslüm ülkelerin içinde en az önem arz eden ülke misali. Yada bir medyamızda göz önünde değil
    Cevapla
  • Ramazan 2 yıl önce Şikayet Et
    Emperyalist batıdan boynunu kurtaramadigi sürece Afrika ülkeleri ne dosttur ne düşman
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR