Yunan Bakan'dan tarihi itiraf: Türkiye'nin silahları bizi endişelendiriyor

Yunanistan Dışişleri Bakanı Dendias, 'Türkiye'nin harekatlarda kullanabileceği ve Doğu Akdeniz'deki güç dengesini bozabilecek sistemlere sahip olması, hem Yunanistan'ı hem de bölgedeki diğer tüm ülkeleri endişelendiriyor' diye konuştu.

ABONE OL
GİRİŞ 08.06.2021 02:51 GÜNCELLEME 08.06.2021 09:52 DÜNYA
Yunan Bakan'dan tarihi itiraf: Türkiye'nin silahları bizi endişelendiriyor
Yunan Bakan'dan tarihi itiraf: Türkiye'nin silahları bizi endişelendiriyor

Türkiye ve Yunanistan arasında Ege'de zaman zaman gerginleşen ilişkiler, son dönemde rutin seyretmeye başladı.

Yunan Bakan Dendias'ın Türkiye ziyaretinde kullandığı skandal ifadelerin ardından Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Dendias'ın davetiyle Yunanistan'a bir dizi ziyaret gerçekleştirdi. İki ülke arasında Doğu Akdeniz nedeniyle ihtilaf yaşanırken, Yunan Dışişleri Bakanı Dendias'tan tarihi nitelikte bir itiraf geldi.

Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias, ülke basınından Parapolitika'ya Atina- Ankara ilişkileri hakkında değerlendirmelerde bulundu.

TÜRK SİLAHLI KUVVETLERİ'NİN GÜCÜ HATIRLATILDI

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun Atina ziyaretine ilişkin Dendias, "Türk Dışişleri Bakanı'nın ziyareti, iki ülke arasındaki iletişim kanallarının güçlendirilmesine yönelik bir adım oldu" dedi. Dendias'a, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin teçhizat ve modernizasyonu hatırlatılarak, "Yunan hükümeti bu konuyla ilgileniyor mu?" sorusu yöneltildi.

TÜRKİYE HAKKINDA TARİHİ İTİRAF

Yunan bakan soruya, "Türkiye'nin harekatlarda kullanabileceği ve Doğu Akdeniz'deki güç dengesini bozabilecek sistemlere sahip olması, hem Yunanistan'ı hem de bölgedeki diğer tüm ülkeleri endişelendiriyor." yanıtını verdi.

"İYİ KOMŞULUK İÇİN İŞBİRLİĞİNE AÇIĞIZ"

Nikos Dendias, Türkiye'nin rolü konusunda aynı endişeleri paylaşan Doğu Akdeniz ülkelerinin çoğu ve Körfez ile iş birliğini güçlendirdiklerini söyledi.

Dendias, "Ama net olmak istiyorum: Yunanistan kimseye karşı ittifak kurmuyor. Aksine, iyi komşuluğun temel kurallarına uyan tüm ülkelerle iş birliğine açığız" sözlerini kullandı.

 

YORUMLAR 17 TÜMÜ
  • Göktürk 2 yıl önce Şikayet Et
    aç yunan korkunun ecele faydası yok
    Cevapla
  • YOLCU 2 yıl önce Şikayet Et
    Ya şu yunanla bizi karşılaştırmayın artık biri süper ligde öteki amatör
    Cevapla
  • hakan gardas 2 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye herzaman uzlasarak size yanasti, siz bunu bir zayif tutum olarak algiladiniz ve diger ülkeleride kendi tarafina cekmeye calistiniz ve halen provukasyon yapiyorsunuz. Adalar silahlanmamasi icin iki ülke imza atmisti fakat yunanlar anlasmayi bozdu, karsinizda enayi yok, sabrimiz sinamayin.
    Cevapla
  • gökmen 2 yıl önce Şikayet Et
    haktan yunanistanı ve adalarını alalım bizle oyun oynarlarsa
    Cevapla
  • Gürbüz 2 yıl önce Şikayet Et
    Adamın yüzüne bakınca, Dünya hesabı yapmaktan ekşimiş. İsrail in atomlarını, Abd nin silah fabrikalarını hiç dillendirmek aklına gelmiyor.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR