Kritik zirve öncesi dikkat çeken açıklama: ABD Türkiye'ye cevap borçlu

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ABD Başkanı Biden'ın görüşmesi yaklaşırken ABD medyası, Joe Biden'ı uyardı. National Interest dergisinin sitesinde yayımlanan makalede, Biden, yönetiminin PKK nedeniyle Türkiye'ye açıklama borçlu olduğu yazıldı.

ABONE OL
GİRİŞ 10.06.2021 12:52 GÜNCELLEME 10.06.2021 12:52 DÜNYA
Kritik zirve öncesi dikkat çeken açıklama: ABD Türkiye'ye cevap borçlu
Kritik zirve öncesi dikkat çeken açıklama: ABD Türkiye'ye cevap borçlu

Türkiye ile ABD arasında NATO zirvesi kapsamında gerçekleştirilecek olan Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Biden zirvesi tarihi bir öneme taşıyor. Biden'ın göreve gelişinden sonra ilk fiziki temasın olacğaı bu görüşmede konuşulacak konular öylesine fazla ve hassas ki, ABD medyası da Türkiye'ye karşı bu noktada hassas olunması uyarılarını peş peşe yayınlıyor.

BİDEN'A DİKKAT TAVSİYESİ

Geçtiğimiz günlerde Washington Post gazetesinde yazlan makalenin ardından bugün de Washington merkezli düşünce kuruluşu National Interest dergisinin sitesinde yayımlanan makale dikkat çekti.

"Türkiye ile Kapsamlı Diplomatik Strateji Geliştirmenin 7 Yolu" başlıklı makalede, görüşmenin son dönemde zarar gören ilişkileri onarmak için bir fırsat olduğu belirtildi; "Biden, Türkiye-ABD ilişkilerini dikkatli bir şekilde sürdürmeli." mesajı verildi.

"ABD CEVAP BORÇLU"

PKK/YPG terörünün de konu edinildiği makalede, "ABD, NATO müttefiki Türkiye'ye, YPG terörü konusundaki endişeleri için açık bir cevap borçlu" denildi.

Biden'ın bu konuda atacağı cesur bir hamlenin ikili ilişkileri önemli ölçüde iyileştirebileceğine dikkat çekildi.

S-400 KONUSU

Yazıda, S-400 konusunun da çözüme kavuşturulması gerektiği belirtildi.

ABD'nin Türkiye'ye alternatif olarak Patriot füzelerini sunması ve Türkiye'yi F-35 programına dahil etmesinin buna yararı olacağına dikkat çekildi.

DOĞU AKDENİZ MESELESİ

Doğu Akdeniz konusuna da değinilen makalede, ABD'nin iş birliği içinde, teknik bir çözümü teşvik etmesi gerektiğine vurgu yapıldı.

BM uzmanlarından oluşan bir komitenin tarafsız bir yaklaşımla meseleyi ele almasının ilişkilere olumlu katkıda bulunabileceğine işaret edildi.

FETÖ

Makalede, Biden yönetiminin FETÖ'den şikayetçi olan Türk vatandaşlarının, Amerikan mahkemelerinde dava açmasını teşvik etmesi gerektiği mesajına da yer verildi.

 

KAYNAK : AA
YORUMLAR 45 TÜMÜ
  • Tarihçe-i Hayat 2 yıl önce Şikayet Et
    Zira düşmanın düşmanı, düşman kaldıkça dosttur. Nasıl ki, düşmanın dostu, dost kaldıkça düşmandır. Tarihçe-i Hayat
    Cevapla
  • HIDIR BUDUR 2 yıl önce Şikayet Et
    şu da bi gerçek ki "LOZAN'da imzası olmayan ABD'nin tüm gayreti ister vadedilmiş toprakların İsraile geçmesi için debeleniyor diyelim, ister 1918 Wilson prensiplerine göre "Büyük ermenistan ve Büyük Kürdistan hayali diyelim" ÖNCELİKLİ TEHTİD ABD VE EMPERYALİZM ŞU AN..
    Cevapla
  • mete 2 yıl önce Şikayet Et
    içimizdeki malum muhalefet amerikan uşağı olmakla beraber ülkemizin geleceği için en büyük tehlikedir .ülkeyi amerikaya yeterki bahşetsin 2-3 aylık iktidar olabilmesi karşılığında peşkeş çekmeye çalışan hain alçaklarla dolu . vatan haini bir muhalefet olmamıştı.70 yıllık ömrümde görmedim
    Cevapla
  • Salih 2 yıl önce Şikayet Et
    Biden kim oluyor. Biz dünya lideriyiz
    Cevapla
  • ARAS 2 yıl önce Şikayet Et
    Gönder pis bunak ne kadar silah varsa gönder PKK ya hepsini sihalarimizla çöpe çevireceğiz olmadı bizim ordumuzun envanterini katariz sen gönder daha yeni teknolojiler gonder
    Cevapla
  • Aksaçlı 2 yıl önce Şikayet Et
    Yılanla anlaşma olmaz ABD anlaşılırsa imtiyaz verilirse sev anlaşmasından daha kötü olur
    Cevapla
  • ÖZMUŞLU 2 yıl önce Şikayet Et
    O kadar iyimser olmayın .Sizin anlattığınız gibi bir Abd yok karşınızda.....Onlarında istedikleri gibi at koşturacakları bir Türkiye yok...Karşılıklı çıkarlar konuşulacak.Her iki tarafından da uzlaşacakları alanlar olacak. Amma ve lakin ben ypg ve pyd ' ye onbinlerce tır yapılan silah sevkiyatın dan sonra ben Abd ' ye eyvallah etmem. Çünkü isteseler de samimi olamayacaklar ..Çünkü ortaya koyan onca mühümmattan sonra ne demesini bekliyebilirsiniz ki ?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR