ABD'den anlaşma itirafı: F-35'ler önemli oldu!

Eski ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, F-35 savaş uçaklarının Abu Dabi'ye satışı kararının İsrail ile Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) arasında geçen yıl varılan ilişkileri normalleştirme anlaşmasında önemli rol oynadığını belirtti.

ABONE OL
GİRİŞ 10.06.2021 14:10 GÜNCELLEME 10.06.2021 16:01 DÜNYA
ABD'den anlaşma itirafı: F-35'ler önemli oldu!
ABD'den anlaşma itirafı: F-35'ler önemli oldu!

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun ABD'nin Abu Dabi'ye F-35 satma kararıyla İsrail ile BAE'nin ilişkileri normalleştirmesi arasında bir bağlantı olmadığı yönündeki iddiaları dönemin ABD Dışişleri Bakanı Pompeo tarafından yalanlandı.

ANLAŞMANIN BİR PARÇASI

İsrail'in Yedioth Ahronoth gazetesine konuşan Pompeo, F-35 satılması kararının BAE ile İsrail arasında varılan ilişkileri normalleştirme anlaşmasının önemli bir parçası olduğunu ifade etti.

BAE ile İsrail, 15 Eylül'de Beyaz Saray'da düzenlenen törenle ilişkileri normalleştirme anlaşması imzalamıştı.

NORMALLEŞME ANLAŞMASI VE F-35'LER

Eski ABD Başkan Donald Trump yönetimi, İsrail ile normalleşme anlaşması karşılığında BAE'ye F-35 satışına onay sözü vermiş ve bu taahhüdünü görevden ayrılmasının hemen öncesinde yerine getirmişti.

ABD Dışişleri Bakanlığı, 27 Ocak'ta aralarında BAE'ye satış onayı verilen F-35 uçakları dahil olmak üzere eski yönetim tarafından başlatılan çok sayıda askeri satış işlemini "incelenmesi" için geçici süre askıya almıştı.

ABD yönetiminin 20 Nisan'da BAE'ye F-35 ve diğer bazı askeri satışlarının incelemesini tamamladığı ve satış işleminin başlatılması için onayı Kongreye iletileceği bildirilmişti.

 

KAYNAK : AA
YORUMLAR 18 TÜMÜ
  • Hans 2 yıl önce Şikayet Et
    Ne lazım uçak et beyinli kit beyinliler, gavur guluyodur vallahi, uzaydan, marsdan lazer ışığı ile hallederler sizi merak etmeyin kit beyinler, onun için Mars'a, jupitere, bilmem nerelere gitmek şart yada geberin yallah cehenneme sahte tembel müslümanlar heee bide korkaklar...?
    Cevapla
  • HIDIR BUDUR 2 yıl önce Şikayet Et
    ABD,İngiltere ve Fransa başta koroya İsrail de dahil olup Suriye vurulacak..Güneyde israil rahatlayacak hatta genişleyecek. Suriye ye kara gücü milis gücü olarak "Suudi, MISIR VE BAE milisleri" sürülecek..Araziye Suudi Arabistan'ın desteklediği milis gruplar Suriye arenasına sürülecek.Sunnı Suudilerle Şii İran sahada kapıştırılarak SUNNI Şİİ SAVAŞI çıkartılacak..(Geçmişte İran-Irak arasında 8 sene süren savaşında emperyalizmin iki tarafa da silah satıp göbek taşıması benzeri!)
    Cevapla
  • HIDIR BUDUR 2 yıl önce Şikayet Et
    ATASÖZÜ : " Eşek DERVİŞ olmaz odun çekmekle tekkeye, deve HACI olmaz gidip gelmekle Mekkeye"...!!!.."İSRAİLLE SAVAŞMAK CAİZ DEĞİLDİR" diye fetva veren SUUDİ'lerden ve BAE gibi sözde Müslüman suratında meymenet olmayan prensinden ne beklenebilir ki başka..İşleri güçleri "ABD ve İsrail değirmenine su taşımak"..Allah Islah etsin...
    Cevapla
  • HIDIR BUDUR 2 yıl önce Şikayet Et
    BAE cami duvarına işediii... Haçlılar "Saddamla İranı 8 sene savaştırdıkları gibi" müslümanların arasına nifak tohumu atarak "SUNNİ-Şİİ mezhep çatışması ile" müslümanı müslümana kırdırma projesini uygulayacaktı. . Sunni İŞİD'in bile hedefi İsrail değil de İrandı. Bu tuzak Şİİ İran ve Sunni Türkiye tarafından bertaraf edildi. Şimdi müslüman coğrafyasında "Filistin meselesinde dahi" ABD ve İsrail değirmenine su taşıyan, İsraille aşna fişna ilişkiler kuran BAE'nin hıyaneti ortaya çıktı. Vee BAE İran tarafından da cezalandırılacak Türkiye tarafından da cezalandırılacak. Ne ABD ne İsrail "meymenetsiz suratlı BAE şeyhini kurtaramayacak...
    Cevapla
  • omerex 2 yıl önce Şikayet Et
    Araplar asrın çop üçakları için tüm Müslümanları satmış oldu Allah inşallah kullanmayı nasip etmezde ellerinde patlar!!!!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR