Kanada’da Müslüman aileden 4 kişiyi şehit eden terörist hakim karşısında

Kanada’nın Ontario eyaletinde 6 Haziran’da Müslüman aileden 4 kişiyi aracı ile çarparak öldüren ve 9 yaşındaki 1 çocuğu yaralayan Nathaniel Veltman isimli zanlı hakim karşısına çıktı.

ABONE OL
GİRİŞ 10.06.2021 21:47 GÜNCELLEME 10.06.2021 21:48 DÜNYA
Kanada’da Müslüman aileden 4 kişiyi şehit eden terörist hakim karşısında
Kanada’da Müslüman aileden 4 kişiyi şehit eden terörist hakim karşısında

Kanada’nın Ontario eyaletine bağlı Londra kentinde 6 Haziran’da yerel saatle 20.40’da Müslüman bir aileye Hyde Park Yolu’nda kaldırımda yürüdükleri sırada 20 yaşındaki Nathaniel Veltman aracı ile çarpmış, olayda aileden 4 kişi hayatını kaybetmiş, 9 yaşında 1 çocuk da yaralanmıştı. Kanada’yı derinden yaralayan bu saldırının ardından zanlı Veltman, bugün hakim karşısına çıktı. Dört birinci derece cinayet, bir cinayete teşebbüsten ve kasten yaralamadan suçlanan Veltman’ın davasının pazartesi gününe kadar sürmesi bekleniyor. Mahkeme salonu ziyaretçilere kapatılırken, duruşmaya yayın yasağı getirildi.

Londra Müslüman Cami ise, hükümetin her kademesi arasında İslamofobi konusunda ulusal bir zirve çağrısında bulundu.

Saldırıda, 46 yaşındaki Salman Afzaal, 44 yaşındaki eşi Madiha Salman, 15 yaşındaki kızları Yumna Salman ve Afzaal'ın 74 yaşındaki annesi hayatını kaybetmiş, çiftin 9 yaşındaki oğlu Fayez Afzaal’ın ise ağır yaralanmıştı.

Kanada'da İslamofobik saldırı: 4 ölü

TRUDEAU SALDIRIYI “TERÖR SALDIRISI” OLARAK NİTELENDİRMİŞTİ

Kanada Başbakanı Justin Trudeau, Müslüman aileye düzenlenen saldırıyı “terör saldırısı” olarak nitelendirmiş, "Bu, topluluklarımızdan birinin kalbinde nefretin motive ettiği bir terörist saldırıydı" demişti.

KAYNAK : İHA
YORUMLAR 1
  • Göktürk 2 yıl önce Şikayet Et
    Bunu yapan insan olamaz olsa olsa bir canavardır
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR