Yunan basınından itiraf: Durumumuz içler acısı

Türkiye'nin denizcilik alanında elde ettiği kabiliyeti, Yunanistan'ı tedirgin etti. Yunan basını kendi donanmasını kıyasladığı bir haberde Türk denizciliğine karşı durumlarının içler acısı olduğunu ifade etti.

ABONE OL
GİRİŞ 11.06.2021 09:55 GÜNCELLEME 11.06.2021 10:08 DÜNYA
Yunan basınından itiraf: Durumumuz içler acısı
Yunan basınından itiraf: Durumumuz içler acısı

İHA'lar, SİHA'ar, yerli ve milli konseptteki silahlar ve mühimmatlar. Bu alanda yapılan atılım tüm dünyanın dikkatini çekerken, Yunanistan Türkiye'nin denizcilik alanında elde ettiği beceri ve niteliği kendi donanmasına göre değerlendiren bir haber yayınladı.

Haberde Türk donanmasının son dönemde elde ettiği atılıma değinilirken, Yunan gemilerinin Türkiye karşısında içler acısı halde bulunduğu benzetmesi dikkat çekti.

MAVİ VATAN DESTEĞİ

Yunanistan'da yayın yapan SL Press isimli haber sitesinde yer alan haberde, atılan her adımın Türkiye'nin Mavi Vatan politikasını desteklediğinin vurgulanırken, "Yunan denizcilik alanındaki hareketsizliğin aksine Türkiye, gemi sektörünü etkileyici şekilde geliştirmeyi başardı." denildi.

Haberde Türk donanmasında bulunan gemilerin imkan, kabiliyet, yaş ve teknolojik yeniliklerine de dikkat çekilirken, "Ankara, modern ve güçlü bir filonun, Doğu Akdeniz'de silahlı kuvvetlerine güç katabileceğini biliyor." ifadeleri yer aldı.

"DURUMUMUZ İÇLER ACISI

Haberde, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ilerleyen dönemde ülke yönetiminin başında olmaması halinde bile bu yatırımlar sayesinde Türkiye'nin deniz gücünün temellerinin atıldığı sağlam şekilde atıldığı vurgulanarak, 

"Yunan gemi inşa endüstrisi, herhangi bir görünür kurtuluş olmaksızın bocalıyor. Gerilemeye ve yok olmaya yol açan on yılların saçmalıklarıyla içinde yer aldığımız bu tablo gerçekten içler acısı bir durum" denildi.

YORUMLAR 32 TÜMÜ
  • Murat76 2 yıl önce Şikayet Et
    Ak Partinin seçim kampantadı yapmasına gerek bile yok. Sadece yunan gazetelerinin haberlerini yayınlasınlar yeter. Elin gavuru görüyor Türkiyenin level atladığını, bizim vatandaş görmüyor. El insaf. Haksızlık her zaman olur, hep beraber karşısında olalım, ama doğru yapılanları da taktir edin be arkadaş. Bu sağ duyu bizim kültürümüzde var, ne zaman bu kadar yozlaştık ve ayrıştık. Aynı ailede farklı görüşte olanlarımız var. İnsan kardeşine düşmanlık edebilir mi. Birlik ve dirlik şart, bu vatan ayrılık kaldıracak bir yer değil. Gözümüzü açalım, haçlı seferleri hala devam ediyor. Yüz yıl sonra tarih kitapları bunu nadıl yazacak bir hayal edelim.
    Cevapla
  • Goktug 2 yıl önce Şikayet Et
    Somurgecı ulkeler bunun farkında yunanıstan olsun baska hayalcı gucler olsun bunlar tarafından sısırılıyor bıze karsı eee tabı menfaatlerı kesıldı .
    Cevapla
  • emre19 2 yıl önce Şikayet Et
    Yunanistan kendi gücüyle değilde, kulaklarına Fısıldayanların, gücüyle Türkiyeyi tartıyor. Yanıldığı yer burası, El aklıyla Ata binen tez iner.
    Cevapla
  • selim 2 yıl önce Şikayet Et
    yunanistan battı avrupa battı amerika battı rusya bitti.bu nasıl iş.biz kendimize bakalım.yunanistana birşey olmaz.kaç yıldır ekonomik krizde.arkası sağlam.
    Cevapla
  • osmanli torunu 2 yıl önce Şikayet Et
    bizim sikletimiz siz degilsiniz biz abd cin rusya ile rekabet etmeliyiz cıta onlar olmalı
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR