Putin: Navalny'nin öldürülmesi için talimat vermedim

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ülkede muhaliflerin lideri Aleksey Navalny'nin vurulması için talimat verdiğine dair iddiaları yalanladı.

ABONE OL
GİRİŞ 14.06.2021 14:26 GÜNCELLEME 14.06.2021 15:08 DÜNYA
Putin: Navalny'nin öldürülmesi için talimat vermedim
Putin: Navalny'nin öldürülmesi için talimat vermedim

Çarşamba günü Cenevre'de ABD Başkanı Joe Biden'la ilk yüz yüze görüşmesini gerçekleştirecek olan Putin, 3 yıl aradan sonra ilk kez ABD basınına demeç verdi.

NBC News'e konuşan Putin, Navalny'nin vurulması yönünde talimat verdiği iddialarını reddederek "Bakın, bu ülkede bu tür kararlar devlet başkanı tarafından alınmaz" dedi. Rusya lideri, Navalny'nin sıradan bir mahkum olduğunu ve kendisine diğerlerinden daha kötü şekilde muamele edilmeyeceğini belirtti.

Muhalif lider Navalny, uçakta zehirlendiği gerekçesiyle Berlin'de tedavi gördükten sonra 17 Ocak'ta Moskova'ya dönüşünde havaalanında tutuklanmıştı.

Rusya Federal Cezaevi Servisinin talebi üzerine 2 Şubat'ta Moskova Şehir Mahkemesinde Navalny aleyhinde açılan dava sonuçlanmış, mahkeme Navalny'nin geçmişte yolsuzluk davası sonucunda verilen 3,5 yıl ertelenmiş hapis cezasını adli kontrol şartlarını yerine getirmediği gerekçesiyle normal hapis cezasına çevirmişti.

Mahkeme, önceden ev hapsinde geçirdiği 10 aylık süreyi hesaba katarak Navalny'nin kalan cezasını hapishanede geçirmesine karar vermişti.

Putin'i açıktan eleştiren Navalny, Moskova yakınlarındaki Vladimir şehrinde bir hapishanede bulunuyor.

YORUMLAR 3
  • oğuz türkü 2 yıl önce Şikayet Et
    demek ki Rusya'da bu tarz kararlar alınıyor ama başkan tarafından değilmiş, onu öğrenmiş olduk :D
    Cevapla
  • sefer 2 yıl önce Şikayet Et
    demekki boğularak gidecek
    Cevapla
  • Biz de yedik 2 yıl önce Şikayet Et
    Kesin öyledir
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR