İsrail'i Gazze'de işlediği savaş suçlarından yargılayan savcı istifa etti!

İsrail'in Gazze’de işlediği savaş suçlarından yargılanması için önemli kararlara imza atan Uluslararası Ceza Mahkemesi (UCM) Başsavcısı Fatou Bensouda 9 yıllık görevini bıraktığını duyurdu.

ABONE OL
GİRİŞ 17.06.2021 07:10 GÜNCELLEME 17.06.2021 07:13 DÜNYA
İsrail'i Gazze'de işlediği savaş suçlarından yargılayan savcı istifa etti!
İsrail'i Gazze'de işlediği savaş suçlarından yargılayan savcı istifa etti!

Görevde kaldığı süre boyunca İsrail’in Gazze’de işlediği savaş suçları ile ilgili öenmli kararlara imza atmış Uluslarası Ceza Mahmekesi (UCM) başsavcı Fatou Bensouda 9 yıllık görevini bıraktığını duyurdu. Bir veda mesajı yayımlayan Bensouda, “Savcılığın adil, etkili ve caydırıcı olmak için tarafların kim olduğuna bakmaksızın korkusuzca ve kayırmadan sadece hukuka dayanarak karar vermesi gerekir” ifadelerini kullandı.

2012’den beri başsavcılık görevini yürüten Bensouda, görevde kaldığı 9 yıl boyunca Afganistan, Filistin, Ukrayna, Myanmar olaylarına ilişkin önemli kararlara imza atmıştı. Öte yandan Bensouda’nın yerine İngiliz hukukçu Karim Asad Ahmad Khan, atandı. Müslüman bir hukukçu olan Khan, adını ilk kez 2014’te İsrail’in Gazze’ye saldırısı ve ABD’nin Afganistan’daki savaş suçları üzerine yaptığı soruşturmalarla duyurmuştu.

KAYNAK : Yeni Şafak
YORUMLAR 17 TÜMÜ
  • KıyamEt 2 yıl önce Şikayet Et
    Sayın Başsavcının açıklamalarına bakarsak adil,etkili ve caydırıcı olmaması için büyük baskı ve tehditler aldığı apaçık ortada.Ne zaman ki bu siyonist köpekler sizi haçlarınıza tekrar asacaz demeye başlar...ki yakındır demeleri işte o zaman vu Avrupa ve Vatikan gözünü açar ama iş işten geçmiş olur...
    Cevapla
  • velhasıl 2 yıl önce Şikayet Et
    Demek ki BÜYÜK TEHDİTLER ALMIŞ.
    Cevapla
  • Yilmaz 2 yıl önce Şikayet Et
    sayin savcim türkiyeye gelin. yasama yürütme de türkiyenin sizin gibi insanlara cok ihtiyaci var
    Cevapla
  • Mehmet 2 yıl önce Şikayet Et
    Şimdi zamanı mı bırakmak korkak ve beceriksiz savcı ...
    Cevapla
  • oguz 2 yıl önce Şikayet Et
    sen ve sana 4 oy verenler bu savcının gramajı kadar cesaretli oldugunuzu sanmıyorum kadının umrunda bile olmayabilirdi ama savaşmış hukukla hak aramış doğruyu yanlıştan ayırt etmiş baktıki hiçbirşey yapamıyor kahrolmuş istifa etmiş birşeyleri iyi anlamış belliki yani tehditde edilmiş olabilir yakın çevresini etmişlerdir vs bu siyonistlerden herşey beklenir kadın tek başına ne yapabilirde boş boş ötüyorsun belkide ya istifa et yada şu bu olur demişlerdir belki komployla iftiralarla alacaklardı onu o makamdan bir nevi saygı göstermişler istifasını istemişlerdir böylede olmuş olabilir ama at gözlügüylen olaya bakarsan aha böyle yorum yaparsın işte.
    Cevapla
  • Vahim 2 yıl önce Şikayet Et
    Dünyanın adaleti bu... Ya Allah'ın adaleti. Kimse kaçamayacak....
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR