Almanya Türkiye ile olan göç mutabakatını güncellemek istiyor

Avrupa ile Türkiye arasındaki göç mutabakatı hakkında Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas'tan açıklama geldi. Maas, mutabakatın güncellenmesi gerektiğini ifade etti.

ABONE OL
GİRİŞ 21.06.2021 11:32 GÜNCELLEME 21.06.2021 11:32 DÜNYA
Almanya Türkiye ile olan göç mutabakatını güncellemek istiyor
Almanya Türkiye ile olan göç mutabakatını güncellemek istiyor

Türkiye ile Avrupa arasındaki ilişkiler olumlu seyrini sürdürüyor. Bu bağlamda Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas'tan, Avrupa Birliği (AB) ile Türkiye arasındaki göç mutabakatına ilişkin bir açıklama yapıldı. Açıklamada Alman Dışişleri Bakan, mutabakatın güncellenmesini talep etti.

"TÜRKİYE BİZİM İÇİN ÜSTLENDİ"

Alman Bakan Maas, Welt gazetesine yaptığı açıklamada, Türkiye ile göç konusundaki iş birliğinin güncellenmesine ihtiyaç duyulduğunu belirterek "Türk hükümetiyle olan tüm zorluklara rağmen bu ülkenin, önemsiz görülmeyecek göç yükünü bizim için üstlendiğini kabul etmek gerekir." dedi.

Türkiye’de yaklaşık 4 milyon Suriyelinin ve bölgedeki başka ülkelerden gelen mültecilerin yaşadığına işaret eden Maas, "AB'de bizim, Türkiye ile olan göç mutabakatının daha da geliştirilmesine ve güncellenmesine büyük ilgi duyduğumuza inanıyorum." diye konuştu.

Almanya'daki mülteci kampı

"PARASIZ OLMAYACAĞI KESİN"

Maas, yeni bir mutabakatın yapılması durumunda AB'nin Türkiye'ye maddi destek vermesine ilişkin bir soruya "Herhangi bir rakam ortaya atmak istemiyorum ancak bunun parasız olmayacağı tamamen nettir." değerlendirmesinde bulundu.

Türkiye’nin nihayetinde önemli maliyeti üstlendiğini ve başkalarının bundan tasarruf ettiğini vurgulayan Maas, bunun, milyonlarca insana bakmayla ilgili bir konu olduğunu belirtti.

Maas, Türkiye'yla ilişkilerin halihazırda nispeten yapıcı olduğunu ifade etti.

Öte yandan İran’da İbrahim Reisi'nin seçimleri kazanmasını da değerlendiren Maas, "İran’daki yönetimin temelde hangi yolu gitmek istediğine karar vermesi lazım." ifadesini kullandı.

Yapılan müzakerelerde Tahran’ın prensip olarak yapıcı bir yola açık olduğu yönünde bir izlenim verdiklerini belirten Heiko Maas, ancak bunun, İran’ın ABD ile nükleer anlaşmaya geri dönmeye hazır olup olmayacağında görüleceğini kaydetti.

İKİNCİ LİBYA KONFERANSI

Maas, 23 Haziran'da başkent Berlin’de düzenlenecek 2. Libya Konferansı’nın, 24 Aralık’ta Libya'da yapılması planlanan seçimlere ve yabancı güçlerin ülkeden çekilmesine yeni ivme kazandırılması üzerine olacağını belirtti.

Daha önce Berlin’de yapılan toplantıda Libya'dan askeri güçlerin çekilmesini vadedenlerin buna uymadığını aktaran Maas, bir tarafın ani bir saldırı için kullanabileceği askeri bir dengesizliğin aniden ortaya çıkmaması için yabancı güçlerin adım adım ve eşit bir şekilde ülkeyi terk etmesi gerektiğini kaydetti.​​​​​​​

KAYNAK : AA
YORUMLAR 53 TÜMÜ
  • Metin 2 yıl önce Şikayet Et
    Yenilemeyin anlaşmayı... Her devlet kendi başının çaresine baksın.. Bizden bu kadar
    Cevapla
  • Atakan 2 yıl önce Şikayet Et
    Sınırlara mayın döşeyin kaçak geçmeye çalışanları vurun AB nin Türkiye üzerindeki yeni oyunun adı mülteciler demografi bozuluyor aşırı çoğalıyorlar akım sürekli devam ediyor çare sınır güvenliği fakir ülke vatandaşlarına tekrar vize getirilmeli ve para için mülteci alınmaz biz verelim parayı bütün mültecileri alsınlar eksik olsunlar
    Cevapla
  • Kapılar 2 yıl önce Şikayet Et
    Suriyelilere senede 40 milyar dolar mı harcadık. Bu paraya barınma ulaşım eğitim sağlık yıpranma giderlerini de ekleyelim 120 milyar diyelim. Öyle ya misal biri abd ye gitse orada bir otelde kalacak. Kalma barınma parası verecek. AB ne, bize senelik 120 milyar dolar verirsen bir bakalım bir düşünürüz deriz. Yok senelik 120 milyar dolar vermezsen kusura bakma benim milletim yıprandı. Kapıları açmak zorundayım deriz. Zaten suriyeliler ve diğer yabancılar Avrupayı çok seviyor oraya gitmek istiyorlar deriz. Kapıları sonuna kadar açarız. Aşılar göndeririz.
    Cevapla
  • Esra 2 yıl önce Şikayet Et
    Ya kardeş bizim devletimiz 5 sene öncesi 3.milyar avroyu kendisi teklif ettiya ne cabuk unutuldu, Sen 120 milyardan bahsediyon. Avrupa yine bi 3 milyar daha veriri oldu bitti
    Cevapla
  • cocuk 2 yıl önce Şikayet Et
    aldıklarınıdamı geri verecekler
    Cevapla
  • Malazgirt...71 2 yıl önce Şikayet Et
    İnşallah Ahmet Davutoğlu zamanında yapılan anlaşma gibi olmaz //Biz hiç kabul etmemeliyiz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR