Merkel'in veliahtından Türkiye'nin AB üyeliğine ret!

Almanya'da Angela Merkel'in yerine seçilen ve seçimlerde ülkenin Başbakanı olmak için yarışacak olan Armin Laschet'in muhafazakar bloğu ,Türkiye'nin AB üyesi olmaması propagandasını yapıyor.

ABONE OL
GİRİŞ 22.06.2021 11:36 GÜNCELLEME 22.06.2021 11:36 DÜNYA
Merkel'in veliahtından Türkiye'nin AB üyeliğine ret!
Merkel'in veliahtından Türkiye'nin AB üyeliğine ret!
  • Avrupa'da yine bir seçim zamanı var ve seçim vaadi olarak yine Türkiye kullanılıyor.
  • Hükümeti oluşturan muhafazakar blok, seçim hazırlıkları kapsamında hazırladıkları programda "Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne (AB) tam üyeliğine destek verilmeyeceği" propagandasını yaptı.
  • Muhafazakar bloğun başında, Angela Merkel'in yerine CDU'nun Genel Başkanı olarak seçilen Armin Laschet bulunuyor. 

Almanya 2021'de süper seçim yılının içerisinden geçiyor. Pek çok büyüklü küçüklü seçimin yapıldığı dönemin sonunda gerçekleşecek olan genel seçimler için siyasi partiler son hazırlıklarını yapıyor. Ülkenin yönetimini kazanmak isteyenler, çeşitli vaatlerde bulunurken, yönetimi elinde tutmak isteyen muhafazakar blok, Türkiye düşmanlığını kamuoyunda diri tutmaya çalışıyor.

Bunun en önemli örneği Hristiyan Demokrat Parti'nin gerçekleştirdiği seçim programında ortaya çıktı.

"TÜRKİYE TAM ÜYE OLAMAZ"

CDU ve CSU'nun oluşturduğu "Muhafazakar Birlik" koalisyonunun Berlin'de kamuoyuna duyurduğu 140 sayfalık seçim programında Türkiye, Çin, Rusya, iklim krizi, NATO, ekonomik istikrar ve AB konusunda önemli kararlar açıklandı.

Almanya'da hükümeti oluşturan muhafazakar Hristiyan Demokrat Birlik (CDU) ve Hristiyan Sosyal Birlik (CSU) partileri seçim programlarında, "Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne (AB) tam üyeliğine destek verilmeyeceğini" açıkladı.

TÜRKİYE VURGUSU

Programda en çok dikkat çeken kısım iste Türkiye bölümü oldu. Hemen her seçim döneminde olduğu gibi, bu yıl  aktörler değişse de seçim vaatleri değişmedi.

Armin Laschet'in yaptığı açıklamada, "Türkiye'nin AB'ye tam üyeliği bizim dönemimizde gerçekleşmeyecektir. Almanya, bunun yerine Türkiye ile yakın bir ortaklık istiyor. Bu bağlamda yeni yol haritası belirlenmeli ve eyleme geçmek için (iki ülke arası) sözleşmeler imzalanmalıdır" ifadeleri kullanıldı.

Programda ayrıca Türkiye'nin demokrasi, insan hakları ve hukukun üstünlüğü gibi AB'ye üyelik kriterlerinden de uzaklaştığını iddia edildi.

ALMANYA'DA SEÇİM ÖNCESİ SON ANKETLER

Almanya'da 2021 Federal Seçimleri 26 Eylül tarihinde yapılacak. Genel seçimler sonrası CDU'nun yeni lideri Armin Laschet'in Almanya Şansölyesi Angela Merkel'in halefi olmasına kesin gözüyle bakılıyor.

Yapılan son anketlere göre CDU'nun oy oranı yüzde 28 civarında ve seçimlerden birinci parti olarak çıkması bekleniyor. Sol kanatta yer alan Yeşiller partisinin ise oy oranı yüzde 21 civarında. Almanya meclisinde toplamda 598 milletvekili bulunuyor.

TÜRK ARMİN

Almanya'nın Kuzey-Ren Vestfalya eyaletinin Aachen kentinde 1961'de doğan Armin Laschet, 1981-1987 yıllarında Münih ve Bonn üniversitelerinde hukuk, 1987-1988'de gazetecilik eğitimi aldı. Laschet, 1994'e kadar Bavyera'da serbest gazeteci olarak çalıştı, aynı zamanda dönemin Federal Meclis Başkanı Rita Süssmuth'a danışmanlık, 1994-1998'de Federal Meclis'te, 1999-2005'te Avrupa Parlamentosu'nda milletvekilliği yaptı. Laschet, 2005-2010 yıllarında Kuzey Ren-Vestfalya'da Aile, Kadın ve Uyum Bakanlığını üstlendi. Bu görev kapsamında eyalette yaşayan Türklerle yakın ilişki kuran Laschet, Türk-Alman dostluğuna katkıda bulundu. 

Almanya'da Merkel'in yerine geçecek isim belli oldu: Türk ArminAlmanya'da Merkel'in yerine geçecek isim belli oldu: Türk Armin

Üç çocuk babası Laschet, 2017'de yaklaşık 18 milyon nüfusla Almanya'nın en yoğun nüfusuna sahip Kuzey-Ren Vestfalya eyaletinin Başbakanı oldu. Laschet, mülteci krizi sonrasında Merkel'in izlediği "açık kapı" politikasına verdiği destekle biliniyor. Türkiye'yi de "Almanya için önemli bir ülke" olarak nitelendiriyor. Lashet, Merkel'den sonra Avrupa Birliği'nin lokomotif ülkesi Almanya'nın politikasına yön verecek isim. Laschet, göçmenlere yakınlığı nedeniyle partisi içinde "Türk Armin" olarak tanınıyor.

KAYNAK : AA
YORUMLAR 68 TÜMÜ
  • ayhan 2 yıl önce Şikayet Et
    Türk adını duyunca bu namussuzların bitleri kanlanıyor.
    Cevapla
  • Cafer 2 yıl önce Şikayet Et
    Eski canlılığı verimliği kalmayan çökme muduna giren kendilerine dahi artık fayda vermeyen birliğin üyeleri her fırsatta birbirlerinin kuyularını kazmaya çalışan kefereler girmemize gerek kalmadı dağılıyorsunuz zaten.Bize Türk dünyası yeter siz birbirinizi sömürün.
    Cevapla
  • Barbaroslar geliyor 2 yıl önce Şikayet Et
    Türk Armin nasıl oluyorsa istemiyor olmadı Armin bize yamuk yapma arminnnnnnnn!!!¡
    Cevapla
  • Ögg Ropa 2 yıl önce Şikayet Et
    Bunların öropasının da seçimininde suyu çıktı.
    Cevapla
  • Ali aksoy 2 yıl önce Şikayet Et
    Bin yil avrupada yahudi görmek istemediler,yaktilar onlari,öldürdüler onlari,JESUS katili yahudiyi unutup ,yahudiyi tekrar keşfettiler,almanyada şu anda türkler istenmeyen azinlik durumunda,Almanyada şu anda yahudi sevgisi her şeyin üstünde!Bir anket yapsalar %70 si tekrar almanyaya yahudilerin geriye dönmesini, %90 da AB ye girmesi için evet diye bir cevap verir!Ama Ahmedinejad'in dedigi ve söyledigi cümleye cevap verebilecek bir karaktere sahip degillerdir.Eger Almanya ve Avusturya Yahudileri şimdi bu kadar çok seviyorlarsa,bir kaç vilayetlerini yahudilere verelebilir ve tüm yahudilerin eski memkeketlerine geri dönmesini temin edebilir,eee bu adamlar sagir galiba...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR