Ermenistan Cumhurbaşkanı Sarkisyan'dan akıllara zarar 'Türkiye' iddiası!

Ağır silahlarla Azerbaycan topraklarını bombalayan ve sivillerin canına kasteden Ermenistan'da Cumhurbaşkanı Armen Sarkisyan, Türkiye ile ilgili akıllara zarar bir iddiada bulundu.

ABONE OL
GİRİŞ 23.06.2021 21:32 GÜNCELLEME 23.06.2021 22:26 DÜNYA
Ermenistan Cumhurbaşkanı Sarkisyan'dan akıllara zarar 'Türkiye' iddiası!
Ermenistan Cumhurbaşkanı Sarkisyan'dan akıllara zarar 'Türkiye' iddiası!

Azerbaycan ordusunun yıllar sonra Ermenistan işgaline son verdiği operasyonlarda, uluslararası alanda gerekli desteği alamadıklarını ifade eden Sarkisyan, "Türkiye, NATO silahlarını kullanarak Ermenistan halkına saldırdı." iddiasında bulundu.

Ermenistan'da Koçaryan, seçim ihlalleri iddiasını yargıya taşıyacakErmenistan'da Koçaryan, seçim ihlalleri iddiasını...

Azerbaycan ordusu, geçtiğimiz yılın eylül ayında Ermenistan işgalindeki topraklarını geri almak üzere askeri operasyon başlatmıştı. Toplamda 44 gün süren çatışmalar sonucu sahada bozguna uğrayan ve son çare olarak Azerbaycan sivil yerleşim yerlerini hedef alan Ermenistan, kendilerine sunulan teklifleri kabul ederek Dağlık Karabağ'ı terk etmişti.

Taha Dağlı: Paşinyan kazandı, Rusya kaybettiTaha Dağlı: Paşinyan kazandı, Rusya kaybetti

YAŞANANLARDAN TÜRKİYE'Yİ SORUMLU TUTTU

Söz konusu gelişmelere ilişkin İspanyol basınından El Pais'e konuşan Ermenistan Cumhurbaşkanı Sarkisyan, yaşananlardan Türkiye'yi sorumlu tuttu.

Bölgede Rus barış gücünün olması gerektiğini vurgulayan Sarkisyan, "Azerbaycan'ın yeniden Türkiye ile üzerimize gelmeyeceğinin garantisini bana verebilir misiniz?" dedi.

"TÜRKİYE NATO SİLAHLARI İLE SALDIRDI"

Türkiye'nin, Dağlık Karabağ'daki operasyonlarda aktif rol aldığını öne süren Sarkisyan, "Türkiye, NATO silahlarını kullanarak Ermenistan halkına saldırdı." şeklinde konuştu.

Ermenistan'ın yeni hükümetine de çağrı yapan Sarkisyan, "Dış ilişkilerde daha aktif olmalıyız" dedi.

"BİZE VERİLEN DESTEK AZALDI"

Avrupa başta olmak üzere uluslararası kamuoyuna da yüklenen Sarkisyan, Ermenistan'a verilen desteğin "1990'lara göre önemli ölçüde azaldığını" ifade etti.

Sarkisyan, Ermenistan'ın Avrupa ve Rusya arasında kalmak istemediğini de vurguladı.

KAYNAK : Yeni Şafak
YORUMLAR 89 TÜMÜ
  • ali 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu kişi hadi ermenistan yöneticisi böyle konuşur. Ya içimizdeki böyle konuşan Türkiyeyi yönetmeye talip olan ermenilere ne demeli. Ayrıca siz Türkiye değil Azerbaycanla savaştınız.
    Cevapla
  • piyon fakir 2 yıl önce Şikayet Et
    haçlı maşası bir bunlar kaldı bir de suriyeli katil. Adam olun da Azerbeycan Gürcistan tüm kafkasya zenginlik ve doğunun servet noktası olsun bunların akıllısı kaçıp gitmiş aptalları Ermenistanda kalmış sanki.
    Cevapla
  • diyarbakir 2 yıl önce Şikayet Et
    ulan yasamaya hakkiniz yok ta iste yaradantan oturu aciyoruz yoksa bildigin hayvandan assagi bi milletsiniz turkiye senin ustune gelse senin yedi sulalenin koku kalmaz ahmak adam
    Cevapla
  • tarık 2 yıl önce Şikayet Et
    kaşınanı kaşıyoruz o kadar
    Cevapla
  • Hakkı An 2 yıl önce Şikayet Et
    Seçimleri okuyamamışsınız. Ermen halkı ve IRAK tan Suriye den göçen ERMENİLER Gerçek dost ve düşmanın kim olduğunu anlamış ve siz anlamadınız. Evet; 1950-1960 lardan kalan Sovyet kafları gidecek; bu kafalar asimile olacak. Çünkü Ermeni halkını en büyük göç verdiği, çalışmaya karın doyurmaya gittiği yer TÜRKİYE. Yarın LÜBNAN ve belki Merica Ermenileri de bölgeye dönebilir, o zaman bu 50-60 kafaları asimile olacaktır. Ekonomik olarak Kafkasya da entegrasyon kendiliğinden gerçekleşiyor. Yeni Çatı Osmanlı mirası üzerine kurulu. Böyle bir ekonomik koridor oluşmaz ise bölge yaşamaz; istikrar ve huzur şart.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR