Karadeniz gerilimi büyüyor: Büyükelçiliğe çağrı!

İngiltere’nin Moskova Büyükelçisi Deborah Bronnert, Karadeniz'de İngiliz savaş gemisiyle Rus donanması arasında yaşanan gerilimin ardından Dışişleri Bakanlığına çağrıldı.

ABONE OL
GİRİŞ 24.06.2021 14:43 GÜNCELLEME 24.06.2021 14:43 DÜNYA
Karadeniz gerilimi büyüyor: Büyükelçiliğe çağrı!
Karadeniz gerilimi büyüyor: Büyükelçiliğe çağrı!

Rusya’nın, İngiltere'ye ait savaş gemisi HMS Defender'ın, Kırım'ın güneybatısında kara sularını ihlal ettiği iddiasının ardından iki ülke arasında tansiyon iyice yükseldi.

"KABUL EDİLEMEZ"

Dün gelen karşılıklı açıklamaların ardından Rusya Dışişleri Bakanlığı, İngiliz Büyükelçi Bronnert'ı çağırarak izahat istedi.

Büyükelçiye, ''Rus kara sularına'' girerken izin istenmesi gerekliliği aktarıldı.

Kremlin de Karadeniz'de bir daha Kırım konusunda provokasyon yapılmaması için Batı ülkelerini uyardı. Söz konusu girişimler "kabul edilemez ve uluslararası hukuka aykırı" olarak nitelendirildi.

"BİR DAHAKİ SEFERE VURURUZ"

Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Sergey Ryabkov da “Sonuçları ağır olur. Bir dahaki sefere sadece uyarmakla kalmaz, hedefi de vururuz. Bizi dayanıklılık konusunda test etmeye kalkanlar büyük risk alıyor” açıklamasında bulundu.

Ryabkov, sınırları yakınında ABD, İngiltere ve diğer NATO ülkelerinin artan faaliyetlerinden duyulan endişeyi dile getirdi, bu tür operasyonları kınadı.

Moskova, İngiliz donanmasına ait bir geminin karasularını ihlal ettiğini ve uyarı ateşi açıldığını duyurmuştu. Londra ise, geminin Ukrayna kara sularında seyrettiğini açıklamıştı.

 

KAYNAK : AA
YORUMLAR 2
  • vatandaş 2 yıl önce Şikayet Et
    adi herifler kırımı zorla gaspettiniz birde efeleniyorsunuz. duyunuz ısınmaya başladı.
    Cevapla
  • Terazi 2 yıl önce Şikayet Et
    bunlar hep aşırı VOTKADAN... adam Kırım karasularına ingiliz gemisinin girişi ULUSLARARASI HUKUKA aykırı diyor. sanırsın kendisinin Kırımı ilhak etmesi tastamam hukuki bir proses
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR