İngiltere Başbakanı Johnson'dan donanma gerilimi açıklaması

İngiltere Başbakanı Boris Johnson, Rusya’nın Karadeniz’de uyarı atışı yaptığı İngiltere Kraliyet Donanması’na ait savaş gemisinin ülkenin değerlerini savunduğunu söyledi.

ABONE OL
GİRİŞ 24.06.2021 16:53 GÜNCELLEME 24.06.2021 16:53 DÜNYA
İngiltere Başbakanı Johnson'dan donanma gerilimi açıklaması
İngiltere Başbakanı Johnson'dan donanma gerilimi açıklaması

Karadeniz’de Rusya ve İngiltere arasında dün yaşanan sıcak temasın ardından taraflardan açıklamalar gelmeye devam ediyor. İngiltere Başbakanı Boris Johnson, Hampshire Kontluğundaki askeri kışlayı ziyareti sırasında, dün Rusya ile Karadeniz’de yaşanan gerginlik konusunda açıklamalarda bulundu.

Johnson, Rusya’nın Karadeniz’de uyarı atışı yaptığı İngiltere Kraliyet Donanması’na ait HMS Defender savaş gemisinin ülkenin değerlerini savunduğunu söyledi.

DEĞERLERİMİZİ SAVUNDU

Dünyanın dört bir yanındaki ülkelerin "değerlerine ve inandığı şeylere bağlı kalarak" hareket etmesinin çok önemli olduğunu söyleyen Başbakan Johnson, “Buna demokrasi, insan hakları, eşitlikler, hukukun üstünlüğü ve seyrüsefer özgürlüğü de dahil” dedi.

Johnson, İngiltere'nin seyrüsefer özgürlüğü kapsamında uluslararası sularda seyrettiğini belirterek, Rusya'nın Kırım'ı ilhakını tanımadığını ifade etti. İngiltere ve Rusya ilişkilerinin tüm zamanların en düşük seviyesinde olduğunu reddeden Johnson, "İki nokta arasındaki en kısa yolu seçmek için uluslararası suları kullanmak tamamen uygun ve biz de öyle yaptık” dedi.

KAYNAK : İHA
YORUMLAR 5
  • Bozoklu 2 yıl önce Şikayet Et
    Kılıçlaroğlu olsaydı o geminin orada ne işi var derdi.
    Cevapla
  • malke 2 yıl önce Şikayet Et
    Böyle birşey olabilir mi? :)
    Cevapla
  • Ali 2 yıl önce Şikayet Et
    (HMS Defender savaş gemisinin ülkenin değerlerini savunduğunu söyledi.) Johnson buralar kimin senkimsin burda ne işin var diyen yok Rusya en güzel cevabı verdi
    Cevapla
  • Zahir 2 yıl önce Şikayet Et
    Rusyanin Ne İsi Var Ingiliz En Buyuk Türk Düşmanıdır Ama Kırımda Türk Toprağıdır Türk Birgun Kirimi Yurduna Katacaktir
    Cevapla
  • ekrem 2 yıl önce Şikayet Et
    ne deeğeriniz var adam sizi arkanıza baktırmadan kovaladı hadi ordan
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR