NATO duyurdu: Polonya ve İzlanda'nın güvenliği Türkiye'ye emanet

Türkiye ve ABD'ye ait savaş uçakları, Polonya ve İzlanda'da NATO'nun hava polisliği görevine başladı.

ABONE OL
GİRİŞ 07.07.2021 23:48 GÜNCELLEME 08.07.2021 00:05 DÜNYA
NATO duyurdu: Polonya ve İzlanda'nın güvenliği Türkiye'ye emanet
NATO duyurdu: Polonya ve İzlanda'nın güvenliği Türkiye'ye emanet

NATO Sözcüsü Oana Lungescu, konuyla ilgili açıklamasında, NATO hava polisliği görevine katkılarından dolayı NATO müttefikleri Türkiye ve ABD'ye teşekkür ettiklerini bildirdi.

Lungescu, "Hava polisliği, semalarımızı 24 saat boyunca güvenli tutmamıza yardımcı olmaktadır. Bu, ittifak dayanışmasının açık bir örneğini teşkil etmekte, NATO'nun tüm müttefiklerini koruma kabiliyeti ve kararlılığı bulunduğunu göstermektedir." ifadesini kullandı.

4 TÜRK JETİ POLONYA'DAKİ ÜSTE

NATO'dan yapılan açıklamaya göre, 4 Türk F-16 jeti, hava sahasının güvenliğini sağlamak amacıyla Polonya Hava Kuvvetleri ile çalışma üzere Polonya'daki Malbork hava üssüne dün ulaştı. Türk jetleri ve 80 kişilik destek personeli, eylül ortasına kadar bölgede kalacak.

ABD UÇAKLARI İZLANDA'DA

ABD'ye ait 4 F-15 uçağı ise İzlanda'nın Keflavik hava üssüne bugün indi. Amerikan uçakları, Almanya'daki NATO Birleşik Hava Operasyonları Merkezi'nden onay alındığında İzlanda'nın hava sahasını korumak için hazır tutulacak.

NATO savaş uçakları, Avrupa genelinde NATO müttefiklerinin hava sahası yakınında şüpheli ve duyurusu yapılmayan uçuşlar olması durumunda havalanacak şekilde 24 saat görev yapıyor.

NATO, 2020'de Avrupa genelinde çoğu Rusya'dan olmak üzere NATO hava sahasına yaklaşan "bilinmeyen" uçakları engellemek üzere 400 kez hava kuvvetlerini harekete geçirmişti.

KAYNAK : AA
YORUMLAR 39 TÜMÜ
  • dostt birr 2 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye ne olursa olsun. natoda bir güçtür. çünkü Türkiye dostlarına güven verir.. ama abd ve ab bunu her zaman bilmezden gelecek..çünkü Türkiye Rusya ilişkileri NATO ülkelerini tedirgin ediyor. s400 ler hala canlarını skıyor. ama Türkiye artık abd nin egemenyasindan çıkmıştır. Türkiye kendi kararlarını özgürce verebilir. .zaten Erdoğan düşmanlığının altında bu yatıyor. egemenlik ulusundur.abd nin değil.
    Cevapla
  • ADAM 2 yıl önce Şikayet Et
    gzel olçok kardeş
    Cevapla
  • adanali 2 yıl önce Şikayet Et
    kesinlikle bir vatandaş olarak karşıyım bu nedemek ya yunanistan franda almanya nin uçakları nerde onlarda nato üyesi değilmi kendimizi bu kadar kullandirmayalim reis... bunun ülkemize en küçük bir faydası yok uçaklarımüzi derhal çekelim
    Cevapla
  • Gs gülşehir 2 yıl önce Şikayet Et
    Pek.ypg ve diğerleri Türkiyeye saldırırken hiç sesi çikmiyo ciliz bir kinamadan başka bişi yaptıkları yok iş kendilerine geldimi hep ön safta Türkiye koşuyor.nata ne için var müttefik bir ülkeye saldiri olursa beraber hareket edebilmek için kuruldu.oysa abd her koşulda ülkemize ambargo ve pek.ypg ye binlerce lan yardim yapıyor ayni şekilde avrupa birliğide fetö.pkk.ypg örgütlerine sürekli yardim yapıyor biz hala müttefikden bahsediyoruz.bunaların her istediği oluyor.yani reis acaba bunlari bilirken neden şart koymuyor böyle müttefiklikmi olur
    Cevapla
  • Halil 2 yıl önce Şikayet Et
    NATO bizim gücümüzü bölmek için sağa sola uçaklarımızı gönderiyor bu uygun değil saldırıya uğradığımızda o uçakları yanımızda göremeyebiliriz hava sahasını korumak İsteyen gitsin s400 alsın.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR