Hollanda'da yasaklar geri döndü

Hollanda'da salgınında artan vaka sayılarının önüne geçebilmek için önlemlerde yeniden sıkılaştırılmaya gidildi. Vaka sayılarının hızla artması üzerine, 2 hafta önce açılan eğlence sektörü yeniden kapatıldı.

ABONE OL
GİRİŞ 10.07.2021 14:36 GÜNCELLEME 12.07.2021 08:38 DÜNYA
Hollanda'da yasaklar geri döndü
Hollanda'da yasaklar geri döndü

Hollanda'da geçici hükümetin Başbakanı Mark Rutte ve Sağlık Bakanı Hugo de Jonge'nin düzenlediği basın toplantısında, artan vaka sayıları ve yeni tedbirlere ilişkin açıklama yapıldı.

13 AĞUSTOS'A KADAR SÜRECEK

Rutte, yeni tedbirlerin yarın sabah 06.00 itibarıyla uygulanmaya başlayacağını 13 Ağustos'a kadar yürürlükte kalacağını bildirdi.

GECE HAYATINI KISITLADILAR

Açıklanan tedbirlere göre kafe ve restoranlar gece yarısı ile sabah 06.00 arasında kapalı olacak ve mesafe kuralına göre müşteri alabilecek. Disko ve barlar yeniden kapatılacak, canlı müzik ve konserler yapılmayacak. Bir günden fazla süren etkinlikler 24 saatle sınırlandırılacak. Negatif test sonuçlarının geçerlilik süresi 40 saatten 24 saate indirilecek. Hizmet sektöründe faaliyet gösteren işletmeler mesafe kuralına göre müşteri kabul edecek.

"İSTEMESEK DE GEREKLİ"

Günlük vaka sayısının öngörülenden çok daha hızlı yükseldiğini belirten Rutte, bazı önlemlerin geri getirilmesine ilişkin "İstemesek de gerekli" dedi. Rutte, başka ülkelerin Hollanda'yı kırmızı listeye almasından endişelendiklerini dile getirdi.

Sağlık bakanı de Jonge, artışın bu şekilde devam etmesi durumunda özellikle büyük şehirlerde sağlık sektörünün zorlanabileceğini belirtti.

VAKA SAYILARI YENİDEN ARTMAYA BAŞLADI

Hollanda Sağlık Bakanlığına bağlı Sağlık ve Çevre için Devlet Enstitüsü (RIVM) bugün açıkladığı rakamlara göre, son 24 saatte 6 bin 986 kişiye daha Kovid-19 tanısı konuldu. Bu rakamın 8 Mayıs'tan bu yana görülen en yüksek rakam olduğu belirtilirken vaka sayılarının bir önceki haftaya göre üç katına çıktığı kaydedildi. Ülkede, günlük vaka sayısı haziran ortalarından itibaren 1000'in altında seyrederken bu sayı geçen hafta 3 bin, bugün ise 7 bine yaklaştı. Hollanda'da Kovid-19'un mutasyona uğramış ve daha bulaşıcı olan Delta varyantının yeni vakaların en az üçte birini oluşturduğu düşünülüyor.

KAYNAK : AA
YORUMLAR 29 TÜMÜ
  • Yakub 2 yıl önce Şikayet Et
    Ben bilirim ile Allah cc bilir arasındaki savaş kıyamete kadar devam edecek. Şeytanda aynısını söylemişti. Adem as Allah cc tarafından bilgili kılındı. Şeytan kıskandı ben bilirim , daha bilgiliyim dedi ve huzurdan kovuldu ebediyen cehennemlik oldu. Hollanda ben bilirim dedikçe batıyor lafın kısası
    Cevapla
  • Ali 2 yıl önce Şikayet Et
    Korona testi diye konser deneyi yapılmıştı, ne oldu test pozitif çıktı galiba
    Cevapla
  • Zafer 2 yıl önce Şikayet Et
    Lut kavminin ikinci vatanı! Tabiki hızlı yayılacak,hürriyet adı altında her türlü pisliğin serbest olduğu ülkede daha ne beklenir.beter olsunlar.
    Cevapla
  • Hyr 2 yıl önce Şikayet Et
    bizden önce aşılanan ülkelerde vaka sayılarında artış ama ölüm sayılarının hızla düştüğü görülmüş. bu belki de aşıdan dolayı belirti vermeden geçirecek hastalarda tepkiden dolayı gerçek sayının bilinmesinden kaynaklanıyor olabilir.
    Cevapla
  • Yavuz 2 yıl önce Şikayet Et
    DSÖ kulaklarını çekmiştir ne yapıyorsunuz bizi açık ettiniz reset yarım kalacak diye..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR