Ukrayna TB-2 SİHA'sını teslim aldı

Ukrayna, Deniz Kuvvetleri bünyesinde kullanmak üzere Türkiye’den satın aldığı Bayraktar TB2 insansız hava aracını teslim aldıklarını duyurdu.

ABONE OL
GİRİŞ 15.07.2021 13:32 GÜNCELLEME 15.07.2021 15:51 DÜNYA
Ukrayna TB-2 SİHA'sını teslim aldı
Ukrayna TB-2 SİHA'sını teslim aldı

Türkiye'nin yerli üretim insansız hava aracı Bayraktar TB-2, geçtiğimiz aylarda Ukrayna'ya satış gerçekleştirmiş, satış neticesinde protokol imzalanmıştı. İmzaların

KABUL TESTLERİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Bakanlığın Facebook’taki açıklamasında, "İlk Bayraktar TB2 insansız hava aracı kompleksi Deniz Kuvvetleri için Ukrayna’ya sevk edildi. Konuşlanma noktasında son kabul testlerini gerçekleştiriyoruz" ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada böylelikle Karadeniz ve Azov Denizi kıyıları ve semalarının etkili bir şekilde gözleneceğini, yüksek hassasiyetli silah donanımına sahip düşman hedeflerinin vurulması imkanına sahip olacakları belirtildi.

Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitriy Kuleba daha önce Türkiye’den Rusya’ya karşı topraklarını korumak amacıyla insansız hava araçları satın aldıklarını söylemişti.

Rusya parlamentosunun alt kanadı Duma’nın vekili Ruslan Balbek, Kiev’in bu açıklamayla ‘çocuk korkutmaya çalışırcasına bir tavır sergilediğini ifade etmişti.

KAYNAK : Haber7
YORUMLAR 3
  • dostacısı 2 yıl önce Şikayet Et
    Teknoloji transferinde talep karşıdan geldi.Lütfen karlı olan taraf biz olalım.
    Cevapla
  • Hüseyin 2 yıl önce Şikayet Et
    AKINCI da alırlar diye düşünüyorum. Malum motorunu Ukrayna sağlıyor. Müttefikimiz Ukrayna'yı seviyor ve destekliyoruz. Ukrayna kuşları Rusya'ya kök söktürsün inşallah.
    Cevapla
  • hlt01 2 yıl önce Şikayet Et
    Amin inşallah.
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR